QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 30 d’abril del 2013

LA CURSA DEL PONT, DELTEBRE

El passat  diumenge 28 d’ Abril més de 220 atletes van participar a l esdeveniment esportiu mes important Deltebre, 10 km Cursa del Pont.
Davant del camp futbol de l’ Aube va ser el lloc escollit per a la sortida i l’arribada de la carrera, un recorregut totalment pla passant pel mític i espectacular pont del Deltebre i carrers del poble, a mes, la prova era puntuable pel Circuit de Curses de Terres de l Ebre.
A les 10:30h del mati amb pluja, vent i molt de fred 5º de temperatura donaven tret de sortida i per davant 10km de carrera, entre tots aquest atletes es trobava una representant del Borges Trail AAEET  La Pilar Rus, tot i que la nostra corredora vindria d’una setmana dura el diumenge passat va competir al triatló Doble Olímpic de Terres de l Ebre, cansada però molt motivada per iniciar el Circuit de curses de Terres de l Ebre.
La Pilar ens explica la cursa del Pont:
Passat una setmana del Doble Olímpic em trobava amb bones sensacions de cames però no ben recuperada de la fatiga, al iniciar la cursa la pluja constant i el fort vent, vaig intentar mantindre un ritme alt i constant anava molt perduda del nivell de les noies ja a la meitat de la cursa no sabia ven be la meva posició plovia moltíssim! fins que atrapo a una noia i em cridant que vaig primera, justament noto que la sabatilla de la cama dreta la tinc deslligada, malament..., no vull pensar hi, baixo ritme per la por de trepitja i caure, tinc les mans massa congelades per intentar parar i lligar-me les, aixì que  prenc la decisió de no parar  ...als dos últims quilometres ja tinc a la Neus darrera però la tercera no ho tinc molt clar anem juntes, passem per molts xafacs d’ aigua i amb risc de que em salti la sabatilla la tinc prou mullada, no vull ficar-me nerviosa , el beso comesa amb molèsties no vull arriscar i fer l’últim  spring final i em conformo amb una molt bona 2ona posició a 2 segons de la primera, continuarem amb mes guerra...  
 
 
Tot i que el mal temporal la carrera va estar perfectament senyalitzat, per voluntaris i abalisat amb els quilòmetres marcat en tot el recorregut, I felicitar a  l’ organització.
guanyadors de la prova ha estat:
Categoria Fèmina:
 1º- Neus Espinach castellvi- Club Trail Roquetes-Temps: 40 minuts i 3 segons.
2º - Pilar Rus Garcia -Club Borges Trail AAEET    -Temps: 40 minuts i 5 segons.
3º - Ángela Barón Villaba  -Temps: 44 minuts i 47 segons.
 
Categoria Masculina
 1º - Sergi Hidalgo Blade- Club Trail Tarraco  -
2º - Xavi Queral Forcadell - Club Team Flowers -

dilluns, 29 d’abril del 2013

MITJA MARATÓ DE MADRID


Ahir diumenge, en Ronald Fargas va pendre part a la 1/2 Marato de Madrid, prova que es realitzada paralelament amb la Marató.
Recorregut amb canvis continus de desnivell i afegit al vent que bufava amb ganes,va fer que la prova fos una mica més dura.Quan faltaven dos minuts per les 09:00h. un moment molt emocionant, un minut de silenci en record de les víctimes de Boston, un silenci brutal....trencat pels aplaudiments de tothom!!
Els primers 5 kms , en plena Castellana picaven cap amunt...i el vent no ajudava.El ritme va costar d'agafar, degut al ritme de molts maratonians...per cert recorregut d'aquests també d'allò més dur.
Els següents 2 kms suavitzen bastant,cosa que ja fa que puguis agafar el ritme desitjat, i es comença ha anar ràpid , ja que s' inicia un tram de 3 kms en lleuger descens.
Les sensacions que tinc són d'allò més bones...inicïo la segona meitat del recorregut molt sencer, al km 14 aprox. ens separem dels maratonians, a partir d'ara , i fins el km 17 vaig sol , però al ritme marcat inicialment, en algun moment per sota, m'haig de frenar, ja que resten dos desnivells importants a la part final.
Agafo a dos corredors del CA Avila, i comemcem a tirar una mica més, i ja al carrer Serrano, km 19 i 20, marxo i ha tirar...crec que puc entrar amb 1h 20'. Em sembla que aquells dos km que he dosificat , ara ja no els podre recuperar....i ja entro al Retiro, quin ambient!!!. És tal el so ambient, que no sento el crits d'ànim del Biel, l'Arnau i la Montse..
Amb 4900 runners arribats a meta, finalment un temps de 1h 21:07" , amb un ritme de 3'48"/3'52" ,entrant el 44 de la classificació agral. i el 14e de la categoria. Una valoració molt positiva, ja que el ritme objectiu marcat, es va assolir, i en alguns moments per sota.

CURSA NÀSTIC

Cap de setmana plujós, fred, però amb ganes de tornar-me a posar a la feina. Era el dissabte quan decidiria que l'entreno de diumenge podia ser una serie de qualitat, un 5k, i que millor que fer-ho amb cursa. No tenia intencions de competir ni molt menys, volia tornar a posar-me un dorsal, tornar a agafar sensacions.
El dia no era l'adequat, setmana patint al.lèrgia, amb lleugers dies amb febre fins dissabte. I dos setmanes només sortint a correr 2 dies de 40' per tal de poder recuperar el cos per afrontar aquesta última recta de temporada amb més ganes i forces que mai.
La cursa Nàstic començava a les 9:30 del matí, allí uns 170 corredors sota la pluja, el vent i el fred (només 6º el dia 28 d'abril, és molt poc). La sensació era de molt més fred.
Allí em trobava amb un bon amic, el Pere Gomès, demostrant que està molt en forma i que es mantè dia a dia.
La intenció era probar sensacions, saber on sóc per saber on he d'anar.
Una sortida rapidíssima amb una primera baixada "mortal", dic mortal perquè era un riu i el perill de caiguda era molt alt. Ja passat el primer km molt ràpid, massa pel test que volia fer segueixo a ritme, un pèl més lent, i ara ja direcció al km 2 amb el vent en contra, mullat (crec que mai m'havia mullat tant) només porto la camiseta de correr, em costa respirar, al.lergia in sento molt fred al pit.
Allí sobre el 2 m'agafa el Pere Gomès amb qui vaig fent fins al km4 aprox on l'últim km tot pujant desde la platja arrabassada fins al Nàstic perdo uns segons i ja em deixo anar, pujo trànquil, al passar per sota el pont de l'arrabassada allò és un riu. Es fa un còrrer molt incòmode.
Al final 8è de la general. Ara toca seguir, toca fer-ho bé i afrontar un bon 10mil en breu.

divendres, 26 d’abril del 2013

Cursa de Muntanya Vilabou


El passat diumenge 21 d’abril, és va celebrar a la població de Vilanova d’Escornalbou, la segona edició de la Cursa de Muntanya de Vilabou, dins del marc de la Fira de l’Esport que es celebra en aquesta localitat i que engloba diverses modalitats esportives. A més a més, la prova era puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp.

La cursa constava amb un recorregut força ràpid de 19,5km i amb un desnivell positiu de gairebé 750metres que transcorrien pels racons més emblemàtics del terme municipal de Vilanova d’Escornalbou.
           
A les 9:30h del matí es donava el tret de sortida de la prova, i en la línea de sortida representant al Borges Trail-AAEET Valls, es trobaven disposats a fer un bon paper el,
Tavi Fossas i Salvador Martí i en Marc Balaña.

 
                   

Tot seguit, les sensacions de la cursa dels nostre corredors:

L'Octavi Fossas (16e classificat general 1h47’43’’), ens explica:

Inicialment vaig començar molt fred i hem va costar molt trobar el meu ritme habitual, doncs no hem trobava gens còmode, i ja des del principi hem sentia molt cansat. D'aquesta manera, hem vaig situar dins el grup dels 20 primers, el qual no tenia intenció de deixar escapar, patint d'allò més per mantenir el ritme.
Les primeres pujades s’hem van fer molt dures, i afegit amb la pesantor de cames, van propiciar que anés de cap a terra, més de dues i tres vegades.
Els 10 primers kilòmetres, anava amb el grup del Javi Sánchez, però sorprenentment, a mitja pujada, vaig canviar el ritme, tot incrementat-lo, per perdre'ls de vista i fins i tot, i poder atrapar al següent grup que anava per davant. Això va ser un revulsiu i animat per aquest fet d’anar tan a gust i còmode amb la cursa que estava disputant, vaig anar augmentant el ritme a poc a poc fins a situar-me en 16a posició. La sort és que el circuit era tècnic fins ben bé al final, donant-me més oportunitats, doncs si hagués acabat amb alguns kilòmetres de camí plà, no hauria aguantat el ritme i segurament m'hauria vist avançat pels corredors que vaig poder deixar enrrere.
Així doncs, entrava a meta en 16a posició, a 3 minuts del gran Marc Balaña, molt satisfet pel resultat i les sencasions a partir de la meitat de la cursa, doncs havia quedat per davant dels meus eterns rivals.  Esperem doncs, que aquesta tònica sigui la que segueixi a partir d'ara en tot el que queda de circuit.

Avui hem fet un gran equip!!
Per cert, el meu GPS finalment m'ha marcat 19,68km. Per tant, ha sigut una cursa tirant a llargueta....



Salvador Martí (9e classificat general 1h 45’ 22’’), ens explica:

La sortida de la cursa va ser molt controlada, però a partir del primer quilòmetre la cosa es va anar accelerant. Des de bon principi ja vaig notar que les cames no anaven com últimament i en la primera pujada vaig perdre dues posicions, col·locant-me en 8ena posició. Tot i així, un grup de 3 corredors, entre els quals hi havia el company d’equip Marc Balaña, hem van atrapar sobre el quilòmetre 12 de la cursa. Tot i les males sensacions en cursa, vaig intentar seguir al Marc, però ell anava molt millor de cames que jo i en la primera de les dos últimes pujades fortes del circuit, hem va deixar uns metres enrere. Al final, i gràcies al fet d’intentar seguir al Marc hem vaig poder endur una 9ena posició i un bon entrenament psicològic cap a casa.

Marc Balañá Prats (8e classificat general 1h 44’ 56’’), ens explica:

Passats 15 dies de la pasada cursa de 90Km, no ha estat fins aquest passat dijous que he tingut bones sensacions i estar ben recuperat de la fatiga, tan física com psicològica...
Dijous passat ja vam venir a provar el cirquit, ajuntant-me amb tres corredors mes ràpids, fent-lo amb un temps de 1h55’, les rampes dures i pistes molt ràpides garantien una cursa amb tots els ingredients que la farien de ben segur divertida...
Hem disposo a la línia de sortida, tenia bones sensacions i el mes important, ganes de correr ràpid i donar el millor de mi, amb ganes de fer una cursa amb el gas apretat a tope, cos que en ultres mai pots fer...
Arranquem un grupet d’unes 20 unitats capdavanteres a ritme controlat durant el primer km, tot seguit s’estira i ja perdo el cap de cursa de vista, afluixo un pel i regulo ritme fort que podré portar durant tota la cursa, decideixo no portar pulsòmetre, anirem per sensacions...
Els primers 4km son plans per sender i la gent vola, els que poden i ela que no també...A la primera pujada curta, passo a 2 corredors, dels que no els tocava volar i els deixo enrrere, baixem i fen uns 2km de pista que va picant amunt suaument, on passo dos corredors mes que comencen anar passadets de rosca, a nomes km6 de cursa...Enfilem sendera de la pujada mes llarga, tot i que no es la mes dreta, a 15m davant veig en Josep Florenci, germa d’en (Xavi Florenci, ciclista) i que ultimament s’ha posat les piles en aixo de correr ràpid....Poc a poc el recupero fins atrapar-lo, no va lent pero noto la seva fatiga, quan camina en llocs que jo puc correr i amb alguna que altre ensopegada, va al límit i encara queda manteca. Hem quedo darrera aprofitant aquest puntet de baixada de ritme per a pendre un gel de cafeïna km9 quasi som dalt de la pujada llarga i em donarà punta de gas fins a meta...
Avans de coronar el passo i veig davant en Salvador Martí, que poc a poc li retallo distancia, tot i no ser aquest tipus de carrera la meva gerra, estic xalant i el fet de poder correr amb en Salvador hem motiva a tope...Baixem fort i entrem en un tramp d’uns 3km de pista en tobogans, en la que m’enganxo darrera seu i aprofito el bon ritme de “sancada” que te en Salvador per pista...Veig com es pren un vial de glucosa, bona cosa, en curses tan ràpides jo crec que nomes això et pot mantenir el gas a tope...Queden 2 rampes de caminar dures, la primera mes llarga, que arranco davant en Salva i ell es posa a roda, tot i que avui no va fi i es despenja (porta 3 setmanes seguides competint i nota la fatiga) jo en canvi avui hem noto fresc i amb moltes ganes.  Vaig tirant, i no recupero a ningú mes i tampoc hem segueix ningú, vaig a tope i sol fins a meta, on entrant al poble veig en Daniel Artero, que recupero però hem falten metres per a superar-lo.
Finalment acabo molt content de la bona gestió de cursa i sensacions tingudes, sempre faltant-me uns metres en aquest tipus de cursa per atrapar algú mes.

Finalment tot va concloure dins del marc de la Fira de l’Esport, amb esforzar de pa amb llangonissa, begudes, així com l’entrega de premiso n en Marc Balañá va poder recollir el premi de Primer de la seva Categoria.

dilluns, 22 d’abril del 2013

Cursa de Muntanya Alta Segarra. Just Sociats imposa la seva llei. El Piju, quart, entre els millors.


A finals d’abril, com ja ve sent habitual, a Sanaüja (La Segarra), es celebra la cursa de l’Alta Segarra, una cursa de 24 km i 1200 mts. de desnivell positiu, que transcórrer per un terreny ondulat amb continues pujades i baixades, per corriols recargolats, que fan que sigui una cursa dura i trenca-cames, però que fa gaudir d’allò més als corredors.

 
 
Aquest any, en la setena edició, coincidia també amb el Campionat de Catalunya per equips organitzat per la FEEC; això ja feia preveure que ens donguessin cita a la cursa, lo millor de cada casa, i així fou, a la línia de sortida, es veien cares conegudes com la d’en Just Sociats i Josep Barrufet i la Laia Andreu, tots del Callús, vigent campió de Catalunya, també hi eren els del Montain Runners, amb un molt bon equip, que ja feia preveure que aquest any ho tenien molt be per endur-se el campionat, ja que es presentaven amb gent com en José Lozano, Rafa Parés, Pau Bartoló i la Núria Picas, a part de molts més equip del món trail d’aquest país, com en Matxacuca, Spiridion, la gent de Capafonts amb l’Eloi Borràs al cap davant, els del UEC Anoia, entre d’altres.

 
 
A les 9:00 puntuals començava a cursa, com sempre al centre del poble, va ser una sortida apretada amb algun incident inclòs, serien les ganes de posar la carn a la graella, desprès la cursa es va calmar fins al km 3, ja pujant cap a Ribelles, va ser aquí on en Just Sociats va sortir del darrera i va estirar el grup, el va seguir en José Lozano, una mica més endarrera es va formar un grupet compacte de tres corredors, format per en Roberto Sancho, en Josep Mª Pijuan del Borges Trail-AAEET i en Rafa Parés, que intentaven seguir l’estela dels dos primers amb qui no perdien la referència visual, va ser al quilòmetre 9 quan després d’una forta pujada sortim de Sanaüja en Just es desempallegava d’en Lozano i li anava guanyant distància, darrera d’ells en Roberto no podia aguantar el ritme dels seus companys de grup i es despenjava una mica d’en Pijuan i d’en Parés, aquest últim faria també un canvi de ritme per intentar deixar a en Pijuan, però de moment no ho ha aconseguiria, així ells dos anirien més o menys junts, al km 16 en Pijuan es posava davant per marcar el ritme, i així seguirien fins gairebé al final de la cursa, va ser ja entrant al poble, a falta d’uns 500 mts. quan en Rafa tornava a passar al davant i guanyava així uns metres que li permetrien assegurar el tercer lloc, en Pijuan ja tocat no podia fer res més. En categoria femenina la victòria era per a la Núria Picas, seguida de la Mònica Ardit i completant el pòdium la Laia Andreu


 

Classificació final general. www.altasegarra.ces.cat

1- Just Sociats                           C.E.Callús                                 2:04:22

2- José Lozano                          Mountain Runners                    2:04:41

3- Rafa Parés                            Mountain Runners                     2:08:09

4- Josep Mª Pijuan                    Borges Trail-AAEET               2:08:24

5- Roberto Sancho                    Matxacuca                                 2:10:20

 

Classificació final per equips.

1- Mountain Runners

2- C.E.Callús

3- AE Matxacuca

 

Finalment agrair a tota la gent de la Segarra que col·labora i fa possible que cada any puguem pujar a Sanaüja a disputar aquesta cursa tant entranyable, també donar les gràcies a Borges, AAEET, a Ph-quiogel, Bussetus, etc. que fan possible que cada any puguem estar present al Campionat de Catalunya per equips. 
Més info a http://www.feec.cat/sites/default/files/Fitxers/competicio/classificacions/dades/curses_muntanya/2013/XII%20Copa%20Catalana/alta_segarra_camp_cat_equips_2013.pdf

Fotos de l'amic Joan Parareda  https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.358240127630860.1073741829.100003346261784&type=1

dimecres, 17 d’abril del 2013

Cursa ALMOSTREK’13: Debut i Podi de Ronald Fargas


Cursa ALMOSTREK’13: Debut i Podi de Ronald Fargas.

Aquest cap de setmana, s'ha disputat la segona prova puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp. Almoster acollia per 5a vegada aquesta prova que ha anat guanyant qualitat alhora que participants (tan corredors com caminants).
La cursa, molt ràpida, constava de 18,5km i uns 850m de desnivell positiu. En aquesta edició, el recorregut era més llarg i principalment discorria en sentit invers que les altres ocasions, on les fortes pujades es convertien en baixades quasi verticals i molt pedregoses. El circuit era un constant puja i baixa, portan-te des del punt més alt de les muntanyes, fins a baixar a la riera, per després tornar a remuntar: això desgastava energies molt ràpidament i afegia dificultat als corredors. Una cosa molt comentada entre els participants, va ser l’escassetat dels avituallaments, doncs es trobaven a faltar en punts més intermitjos de la cursa.
A la ratlla de sortida , entre els 160 participants, hi havia dos Borgetis: l'Octavi Fossas, que ja és un veterà en aquesta prova i en Ronald Fargas, que s'estrenava com a nou membre de l'equip BORGES TRAIL AAET VALLS.



Pel que fa al primer, va fer una molt bona cursa, sortint i aguantant el ritme del grup capdavanter durant les primers kilòmetres de la prova. A mesura que aquests passaven, en Tavi es va veure sobrepassat per l’incombustible Pere Rodríguez i el seu company d’equip. Per no perdre pistonada, el nostre corredor s’hi va aferrar, fins que a falta de 2,5km del final, quan s’iniciaven els camins planers i molt rodadors, també es veia avançat per l’altre company de fatigues Juanfran. Tots ells, juntament amb en Javi Sánchez, es van embrancar en un sprint impossible de seguir, i tot i intentar-ho amb totes les seves forces, va ser en aquesta posició, on va acabar la prova: 13e de la general, i 5e de la seva categoria, enduent-se, així, el premi de l'organitzador Tretzesports, que sempre concedeixen als que queden en aquesta posició.


En quant a en Ronald, tot i que el diumenge tornava a córrer per les muntanyes després d'un llarg temps sense fer-ho, va fer un excel·lent paper: un gran debut, obtenint podi de la seva categoria i 15e de la general. En Ronald, avesat últimament a les curses per asfalt, li va costar agafar el ritme de pujada, però mica en mica es va anar trobant còmode, tot i que les baixades se li resistiren un pelet. Allà on va poder recuperar i avançar gent, alhora que restava temps del cronòmetre però va ser al final, on va poder apretar de valent, arribant amb molt bon sabor de boca i amb ganes de fer i donar molt més del que havia sigut la seva primera cursa de muntanya. Sembla ser que hem guanyat un molt bon company de curses que té un gran potencial. Esperem veure’l a les properes edicions.



A títol de comentari, i que serveixi com a crítica constructiva de cara a properes edicions d’aquesta cursa, s’hauria de revisar i tenir més en compte la situació i senyalització dels avituallaments. No diem que se’n posin més, si no que es situïn en punts més estratègics, doncs sembla ser que estaven en llocs on potser no feien tanta falta.

I pel que fa als resultats finals, destacar el bon temps que van realitzar els 3 primers classificats: Sergi Hidalgo (Trail Tarraco), Joan Vilana (Club Pirinenc Andorrà) i Mikel Besora (Reus), que van trencar i rebaixar  amb les expectatives de l’organitzador. Pel que fa a les fèmines, la guanyadora va ser la Cristina Fargas (FACVAC) com a primera classificada i  Ester Blasco (Trail Tarraco) com a segona.

Destacar també la presència dels nostres companys d l'equip BORGES TRIAL: Xavi Prim i Marc Balaña que estaven en diferent punts del circuit com a animadors i que gràcies al seu alè, els va encoratjar i els va fer treure una mica més d’energia de cara al final de la prova.




Aquests bons resultats animen als nostres corredors del BOREGS TRAIL AAEET VALLS per la següent prova del circuit que es celebrarà el proper diumenge a Vilanova d'Escornalbou.


Per a resultats, fotos i classificacions, la web de la cursa: http://www.tretzesports.com/almostrek/

dilluns, 15 d’abril del 2013

Bibiana Vico, del Borges Trail-AAEET tercera al Duatló BTT d’El Catllar


Aquest passat Diumenge 14 d' Abril, més de 500 atletes van gaudir d' un magnífic dia d'esport de muntanya al poble Tarragoní, on el punt de reunió i desde on es donaria el tret de sortida de les dues modalitats era a la Torre d' en Guiu.

En primer lloc,a les 10 del matí, 250 runners farien una cursa de 10'5km.Tot seguit 150 nens majoritàriament veïns del poble van recórrer un circuit de cross al voltant de la torre. Mentrestant, alguns dels duatletes acabaven d' enllestir-ho tot al punt de transició i d' altres escalfaven.El Duatló es tractava de córrer 5km en primer lloc, realitzar un circuit de 18km amb btt per finalitzar-ho amb 2,5km més a peu.

Tant en un com l' altre els corredors posarien els peus a remullar. La cursa a peu comptava amb dues pujades bastant accentuades, la resta va ser molt planer. Amb la btt va ser molt divertit, els nivells d' aigua van ser bastant elevats, seguint d' una pujada interminable compensada amb un senderó amb ombra suficient per poder recuperar-se una mica. Per finalitzar tocaria baixar unes trialeres bastant empedregades.En general els participants van disfrutar bastant d' un recorregut totalment inesperat, tot i la calor patida.El fet de no comptar amb cap avituallament va forçar la retirada de participants, i la disconformitat i queixa de molt altres. La corredora del Borges Trail-AAEET es va trobar molt bé, a l' hora d' agafar la bici ho feia en primera posició. Va ser a meitat de la segona volta quan els bessons van començar a fer-li mal inesperadament. Havia d' anar estirant per evitar que anés a més, però finalment un dels bessons li va jugar una mala passada. Veient com les dues primeres classificades s' anirien allunyant, no podia fer més que aguantar i intentar mantindre's. L' últim tram a peu va ser dur, però ho va aconseguir.

El Duatló va comptar amb la presència de Roger Serrano campió d' Espanya en Triatló Cross que es va emportar la victòria amb un temps de 1:20:54 seguit de Román Del Olmo de  CNT amb 1:20:55 i Jordi Cayetano de Lizarrán amb 1:22:15.
En fèmines la primera posició seria per Eva Arteche amb 1:55:33, segona Beryl Barber Martínez de Cambrils Club Triatló i Bibiana Vico del AAEET Borges Trail amb un temps de 1:57:25.

By Bibi

10ena CURSA LA TALAIA, el Salva Martí continua amb molt bon peu al Circuit.


Us passem la seva crònica
 
Aquest diumenge 14 d’abril es va celebrar a la localitat de Vilanova i la Geltrú la segona prova puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya de Catalunya. La prova consistia en un recorregut de 23km i gairebé 850 metres desnivell positiu, que tot i ser una cursa força ràpida, tenia un circuit amb un constant puja i baixa que la feien molt trencacames.
 
 

            A les 9:30 de matí era l’hora de sortida als gairebé 400 inscrits de la prova, aquest any, i coincidint amb el desè aniversari de la cursa es batia el record de participació.  A la línea de sortida, i representant al Borges Trail-AAEET Valls en aquest circuit hem trobava, amb sensacions una mica extranyes, ja que portava uns dies amb molèsties d’angines però amb ganes de donar-ho tot.
 

            La sortida va ser molt ràpida, els primers quilometres a ritmes d’asfalt, sobre 3’30’’ el quilòmetre, tot i així m’intento col·locar en les posicions davanteres i faig els primers quilòmetres de la prova sobre la posició 20ena. Al començament de la primera pujada, començo a caçar els primers atletes que paguen el fort ritme inicial, la veritat es que pujant hem trobava bé i puc retallar distancies. Segueixo amb aquesta tònica fins arribar a la tercera pujada del recorregut, la més forta, on al final de la mateixa atrapo al 8é classificat i decideixo accelerar una mica el ritme, veien que hem quedaven 10quilòmetres per davant i  que poder fer 8é pot ser un gran resultat per mi.


            El següent tram de la cursa el faig en solitari, on anem corren entre pistes amples i corriols molt pedregosos que fan que hagi de vigilar a no fer-me mal.

            Els últims 4 quilòmetres tornen a ser en pista ample i ràpida, aquí intento fer l’últim esforç per assegurar-me la posició i accelero el ritme, i en una part, en teoria poc complicada ensopego amb un roc i baixo rodolant pel camí arrossegant-me per un munt de pedres, m’aixeco ràpid i segueixo corrent, per sort no me fet cap lesió greu (tot i que al arribar a meta me n’adono que vaig nafrat per tot arreu, colze, mà, cuixa, l’esquena i fins i tot un bon trau a la part superior del gluti), hem queden 3km que faig tot sol fins arribar a meta en 8ena posició i amb un temps de 1h52’.


            Així doncs, donem per finalitzada la segona cursa del Circuit Català de Curses de Muntanya, amb una cursa molt ràpida i amb trams força tècnics. Molt bona organització, senyalització perfecta i avituallament molt ben col·locats.

 

Classificació general:

 

1-. Pere Ordoñes Sobrado                 J.A Sabadell    1h46’01’’

2-. Joan Salamaña Maresma             C.E Callús        1h47’10’’

3-. M.Angel Moreno Ortiz                 C.E Callús        1h48’25’’

...

8-. Salvador Martí Perelló                 Borges Trail    1h52’41’’

 


dimarts, 9 d’abril del 2013

IV TRAIL del MONTROIG (St. Llorenç de Montgai)

El passat diumenge 7 d’abril és va donar inici al Circuit Català de Curses de Muntanya. Aquest any és va escollir com a primera prova el Trail del Montroig, a la població de St. Llorenç de Montgai (La Noguera), en una zona plena d’encant, entre el pantà de la població i el majestuós Mont-roig.
            La cursa estava formada per un recorregut de 26km amb un desnivell d’uns 1100 metres positius, la gran majoria d’ells per senders i corriols que feien d’aquesta una cursa molt atractiva.
            La sortida és realitzava des del camping “La Noguera”, al costat del pantà de St. Llorenç de Montgai. A les 9h de matí, un centenar de corredors és trobaven a la línia de sortida a punt per començar la cursa, entre ells, i representant el Borges Trail- AAEET Valls, mi troba amb ganes de començar la cursa.
            L’inicí de cursa transcorria pel voltant del pantà, el primer km era pla i per camí ample, cosa que va fer que el ritme de sortida fos una mica ràpid. Vaig decidir sortir més aviat conservador i col·locar-me en un segon grup, situat entre els 20 primers atletes. A partir del primer km, la cursa s’endinsava per corriols estrets amb un continuo puja i baixa força divertit, en aquesta zona vaig adelantar a uns quants corredors per poder atrapar un grupet que tenia més endavant el qual vaig contactar en l’inicí  del camí que ens portava fins la forta pujada cap al Mont-roig.
            Un cop iniciada la pujada, i ja amb 7km a les cames, les sensacions eren bones i vaig tirar endavant a veure si podia atrapar un altre grup de 4 corredors que no tenia gaire lluny, a més a més, en un moment on vaig tenir una visió amplia de la cursa, vaig poder contar que anava en la desena posició. Al segon quilòmetre de pujada havia atrapat el grup de 4 corredors on un atleta de l’A.E Ullastrell, tirava del grup, hem vaig posar darrera seu i vam pujar en solitari fins d’alt de Mont-roig deixant enrere la resta del grup. Un cop a dalt, i veien que les cames hem responien força bé, vaig augmentar el ritme per marxar en solitari, en aquests moments ja anava el sisè, veia que tenia forces i tot i que no confiava en atrapar ningú més, vaig decidir intentar assegurar-me la posició i exprimir-me una mica. Tot i així a falta de 10 km pel final de la cursa, vaig trobar-me amb un atleta que havia abandonat i en l’últim control de la cursa hem van confirmar, per sorpresa meva, que anava 4rt, cosa que encara va fer que apretes una mica més el ritme fins al final de la cursa, realitzant una baixada força ràpida i arribant a meta molt satisfet per la cursa realitzada.
 
 
            D’aquesta manera és va finalitzar la primera cursa del circuit català de curses muntanya, amb una cursa molt recomanable, on hi trobem de tot i amb unes vistes magnífiques.
 
Classificació:
1-. DAVID JORDAN VENDRELL                      2h17’06                      PEDALA.CAT
2-. JOSEP BARRUFET TORREGUITART           2h19’22                      C. EXCURS. CALLÚS
3-. JOSE ENRIQUE MARTINEZ ALEJANDRES  2h21’07                     C. EXCURS. CALLÚS
4-. SALVADOR MARTI PERELLO                   2h24’23                      BORGESTRAIL- AAEET
5-. RAMON GABERNET LLORENS                  2h26’34                      BLUEMOTORS PONTS
 
Més informació:

diumenge, 7 d’abril del 2013

2n Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada. Marc Balañà gran quarta posició


 

Marc Balañà fa 4rt i ens fa la seva gran crònica

90Km 4500d+

 

PREAMBUL

 

9:00am amb -1ºC i vent, han sortit els 150 atletes per a fer aquesta ultra trail, que transcorre pels espais mes profunds del parc natural de les muntanyes de Prades, passant per les poblacions de Prades, Albarca, Cornudella, Vilaplana, Musara, Albiol, Alcover, Montral i Capafonts.

 

Aquest es en principi el primer objectiu serio de l’any-2013, com a primera prova del campionat d’Ultra Trails de la FEEC.

 







OBJECTIU

 

Objectiu plantejat, estava clar ja abans de la sortida, fer la meva cursa, millorant el temps del mateix circuit de l’any anterior, fet en 12h.

Donen la sortida, per no variar, la gent surt rapidíssima, com si davant d’una cursa de 20Km ens trobessim. El fred intens dificulta agafar temperatura i sortim tots força tapats, gorro, guants, termica llarga, manguitos i pirates, on no sobre res...A 2km de la sortida passem per uns plans a cota 1000m totalment glassat, semblant estar corrent per la Siberia.

Es forma un grup debanter d’uns 7 corredors. Jo tot i també sortir força fort (170pulsacions) hem trobo tirant d’un segon grup d’uns altres 7 corredors, mes estirat...I on als 5km de cursa decideixo afluixar a (160-165pulsacions) sent aquest el meu ritme màxim en carreres d’aquest tipus.

Aviat arribem Albarca, sorpresos per un tramp de 500m de pista de fang enganxós, que et posen un kg en cada sabatilla dificilment alliberable, fins que arribem al creuament de la carretera avans entrar Albarca, aprofitant per refregar els peus.



Aquí atrapo a en Mía del DIEDRE, que ha sortit molt ràpid i es queixa de mal de cames...Anem junts i a bon ritme força estona, passant controls de Cornudella i Siurana, anant deixant enrrere unitats del grup. Baixem plegats la trona, on li faig una mica de guia turistic explicant la gran importància mundial d’aquesta zona d’escalada, anem els dos sols....Arribem al riu, ell porta poca aigua i encara falta molt pel control, ha de parar al riu a omplir el camel, jo segueixo, vaig be d’aigua...

Hem noto be i vaig pujant la zona dels gorgs direcció a Castillejos a bon ritme...A 500m de coronar atrapo en Jordi Pamies, que també havia sortit fort amb el primer grup, anem 300m junts fins que decideix despenjar-se, jo vaig tibant hi hem noto be a 3h30’ de cursa.

Passat control de Castillejos, agafem sender avall cap al cami dels masos, direcció Vilaplana, baixo tranquil i aprofito per menjar un sanwich de pernil, queda molta tela i cal fer bona base...Al empalmar la pista, hem recupera en Mia, que sempla que ja s’ha refet de la recalentada de motor, ES UN SUPERCLASSE, ja ho ha demostrat en mes d’una ocasió, es dels bons, si dels bons, dels que sempre plora...jeje...una gran persona i competidor nat ! Be anem plegats fins a Vilaplana, hem va be per no afluixar ritme i pair rapidament el sanwich, jeje...

 

 

 

ANALÍTICA entre amics i rivals directes i bons amics, fins a mitja cursa tenim: Prades-Albarca (1h10’Oliva, Sauquillo, Sergi, 1h12’Pamies, 1h15’Mia, Marc) Albarca-Cornudella (30’Oliva, Sergi, 31’Sauquillo, 31’Marc ,32’Pamies, Mia,)

Cornudella-Castillejos (1h38’Oliva, 1h39’Sergi, 1h41’Sauquillo, 1h43‘Mia 1h44’Marc, 1h46’Pamies)

Castillejos-Vilaplana (49‘Mia, Marc, 51’Oliva, Sauquillo, 52’Sergi, 53’Pamies)

 

 

SEGUIM !

A Vilaplana fa sol, es el control sòlid gran de mitja cursa, pero el passo ràpid, hem trec la tèrmica llarga i pirates, hem bec un batut i amunt !!! En Mia es queda dins uns 5’ mes menjant pasta, marxo sol, porto 15’ d’adelanto respecte temps de any passat...Vaig pujant campanilles aquí una mica fatigat, el cos demana algo de descans i no hem deixa passar de (145-150pulsacions) hem noto frenat, no vaig lleuger i còmode com fins ara anant tibant ritme....Be, res nou, toca baixar una marxa, es el que demana el motor....De totes maneres, hem prenc gel de cafeïna per havere si ho revisculem...En Mia i un altre corredor hem recuperen a mitja pujada i hem passen caminant ràpid, van mes, i no hem puc enganxar, faig la meva....Corono Vilaplana-Musara en 55’ (mentre que entrenant pujant caminant son 45’) un cop coronat poc a poc hem vaig refent, vaig sol i al arribar a Albiol ja estic millor, vaig menjant i baixant cap a Mas Fores (Alcover) mentre plou fortet durant 10’ a Montral diuen que neva. Fitxo al control, hem poso MP3 i cap dalt a Montral, aqui hem creixo i pujo fort fen un dels millors parcials de carrera, pasant a mitja pujada a David Mundina del GR-33 TOT-TRAIL de Castelló (terra de maquines jeje), que m’avia passat amb força pujant a Musara. Segueixo tivant amunt i arribant a Montral, atrapo en Xavier Sauquillo, un gran atleta de les Borges Blanques, que en la primera meitat de cursa anava dels 3 primers....Fitxo i surto amunt cap a la Foradada i Pont de Goi, en un sender no veig cintes i hem menjo el cap, reculo 150m i veig en Sauquillo que be de cara, giro i segueixo, anem be, ell hem recupera i aprofita la meva roda, anem plegats fins passada la Foradada a un ritme de creuer anant passant a gent de la curta que van força mes lents....Deixem sender tècnic i agafem 1km de pista que ens portarà fins a pont de Goi, hem prenc un altre gel de cafeïna i mitja barreta, es hora de començar a tirar de gels fins al final, queden 2h de cursa màxim, cal acabar de cremar les naus, pujo 2punts el volum de la música i vaig de Caça, ara vaig 4º, despenjo a en Sauquillo i marxo sol amb moltes ganes...Corono Pont de Goi i baixo fort cap a Capafonts on hem diuen que en Sergi va a 3’ rampat i camina...MENTIDA PODRIDA....Va a 10’ reals, es un PATIDOR NATO I UN GEGANT hi ha pota coixa sap correr i tot, jeje, es un amic de puta mare i un rival que avans mora a perdre un podi !!! Va doncs jo, en serio, aqui tinc el subidon i vaig com un tiro, i si et diuen totes aquestes MENTIDES, surto derrapant del poble, pujo cap a l’Abellera....

 


ANALÍTICA 2ª MEITAT:

Vilaplana-Mas Fores (2h31’Mia, 2h32’Sergi, 2h34’Oliva, 2h45’Marc, 2h52’Sauquillo, 2h53’Pamies)

Mas Fores-Montral (53’Marc, 56’Oliva, 58‘Sergi, 1hMia, 1h3’Sauquillo, 1h4’Pamies)

Montral-Capafonts (1h13’Oliva, 1h18’Mia, Marc, 1h24’Sauquillo 1h25‘Sergi, 1h31’Pamies)

Capafonts-Abellera (31’Oliva, 33’Marc, 34’Pamies, 35’Sauquillo i Mia, 38’Sergi)

Abellera-Tossal (35’Oliva, 36’Mia, 39’Sauquillo, 40’Sergi, 40’Marc, 42’Pamies), sector baixada

Tossal-Prades (21’Marc , 22’Mia, 23’Sergi, 23’Oliva, 27’Sauquillo, 28’Pamies).

 


CONCLUSIÓ

 

L’objectiu plantejat ha estat assolit sobradamentt, baixant en 1h20’ la marca de l’any passat, tot i que la meteo calorosa de l’any passat va fer “estragos”, 1h20’ treu a la llum el bon treball fet tot aquest hivern, començant a notar resultats.

Llastima que quan Mia m’ha passat pujant Mussara no hagi pogut aguantar la roda, era la bona....Tot i que en Ultra has de fer cas al teu cos i apretar quan teu permet.

NOTA: els 3 de la selecció amb millor temps crono FORES-MONTRAL, jeje...

Felicitats a tots els finishers, fins la pròxima !!!
 

 

                                                                                             By Marc

____________________________________________________

 
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute