dimarts, 29 de juliol del 2014

Gran actuació de la Pilar Rus a la 37º Cursa de l’Espluga Francoli!

El passat  dissabte 26 de juliol a les 19hores més de 750 atletes van participar a la 37a Cursa Atlètica de l’Espluga Francolí dintre del calendari de la Federació Catalana d’atletisme i  la mes antiga de Catalunya, es tracta d’una prova de 15 quilòmetres prou dura degut a la distància, desnivell i també a les altes temperatures pròpies del mes de juliol.
També per primera vegada i com a novetat la cursa del 5 quilòmetres i que han sortit de forma paral.lela amb la de 15 quilòmetres.

La corredora del Borges Trail, Pilar Rus encara que la setmana no va ser un dels millors en tema de preparació ella sempre disposada de penjar-se un dorsal i motivada per donar guerra entre les fèmines.
A les19h es dona el tret de sortida primers quilòmetres una volta al poble, la nostra Borguettis surt capdavanter amb 5 nois intractables, la Pilar intenta no perdre de vista però vol ser intel-ligent i vol esperar fins al km5 i no trobar sorpreses i siguin noies de la curta, dosifica amb ritme constant, pas del km5  veu que les noies no han girat, ara comença la carrera,  la Pilar puja ritme fins atrapar a les tres noies capdavanter passant per monestir de poblet ningú baixa ritme això esta apunt de explotar veien com corren i la forta calor, els organitzadors via watchap van informant a meta del primers corredors sembla unes olímpiades!! espectacular informant al públic a meta.

Arriben a d’alt de tot semblava que no arribaria mai toca baixar, quin estil de corre que tenen les dues primeres una tècnica increïble que això les far volar a la baixada, Janeth Becerra vola en solitari fins a meta amb un temps de 1:00:52 el segon lloc es per l ’Angélica Esparza amb un temps de 1:01:54 i el tercer lloc gran lluita els dos últims km marcant  sentencia i la nostra Pilar que la forta calor la deixa sense mes   com a tercer lloc a la gran atleta Rosa espachs amb un temps de 1:02:57, deixant una espectacular actuació de la nostra Pilar Rus amb un temps de 1:03:01. I contenta pel  resultat i estar davant de grans atletes.
En categoria Masculina Pedro Javier Vega guanya en solitari amb un temps 51 minuts, lluny del record de 46:06 minuts, en segon lloc Guillem Fernández amb un temps de 52:31 minuts,  a molta distancia del primer classificat, i també del tercer, Ferran de Torres que ha fet la cursa amb 53:30 minuts

El BORGES TRAIL puja al podi en la primera edició del “ DUATLÓ VALLTER”

El passat 27 de Juliol es va realitzar a Setcases la primera edició d'una prova combinada entre la bicicleta en ruta i el trail d' alta muntanya. La Bibiana portava molt de temps buscant una experiència com aquesta no gaire habitual. Tres dies abans de la gran cita i sense pensar-s'ho dues vegades va fer l' inscripció i cap al Piri que hi falta gent!!

La part de ruta consistia es ascendir durant 12km un dels ports de 1a categoria amb més carisma de Catalunya. Molt exigent amb rampes de fins al 14% i un desnivell positiu de 1.000m que finalitzaria amb 7 corbes de paella que precedeixen la coronació del port.

La transició es realitzaria a Vallter 2000 (2.100m), a partir d' aquí s' afrontaria a 10km igual d' espectaculars per la seva bellessa que per la exigència del terreny tècnic i dels desnivells tant positiu com negatiu ( un total de 1.800 aprox.). Els 198 corredors començarien amb una dura pujada fins la carena de Coll de Mantet (2409m), continuant cap al Pic de la Dona ( 2702m), un altra ascensió per coronar el Pic de Bastiments (2883m), Coll de la Marrana (2525m) i baixada ( d' aqueste de ronyons ) cap a Vallter de nou.

La prova es podia relitzar en modalitat individual, equip mixte o equip masculí o femení.
La corredora del Borges no tenia gaire clara la primera part, aquell port tenia pinta de que li faria apretar les dents degut a la falta de rodatge amb

bici, i així va ser...va arribar en última posició a la transició, pel davan de l' ambulància es clar (…).
Al fer la transició no va patir l' impacte, més bé es trovava molt bé. Per fer la bici no havia escalfar i tambè ho va pagar, però pel trail ja anava a punt.
Ficar-se les sabatilles i poder encarar la primera ascensió sense dificultat avançant posicions la va motivar. No cal dir que també va apretar les dents més d' un cop, però ja era diferent, estava disfrutant moltíssim.
La cursa va ser gairebé d' autosuficiència, tansols van muntar avituallament a la transició per motius de normativa.

Durant la prova et podies trobar amb un munt de gent fen recorreguts que alhora t' animaven i fins i tot t' oferien aigua, que grans !
La Bibiana va finalitzar l' aventura amb 3:06 a les cames emportant-se una tercera posició general. La guanyadora va ser Raquel del Aguila 02:32 i en segona posició Anna Buxo 02:34
Els guanyadors absoluts van ser Pere Aurell 01:47, Genis Zapater 01:50 i Xavi Padros 01:55.