dimecres, 10 d’agost del 2011

10k LA POBLA DE MASSALUCA

El passat dissabte dia 6 d'agost, es va celebrar la tercera proba del circuit running series a la Pobla de Massaluca, municipi de 43,40 km2 d'extensió, es troba al sector septentrional de la comarca, en contacte amb la Ribera d'Ebre i el Matarranya.Marca aquest límit septentrional primer el curs del Matarranya —plenament afectat per la cua del pantà de Riba-roja i que desaigua ací a l'Ebre— i després, en la llargada d'un km, el mateix Ebre, també afectat pel pantà (la Pobla de Massaluca és l'únic municipi de Terra Alta en contacte amb aquest riu). De l'equip Borges Trail només un únic atleta, el Robert Tarragó, que en explica com li va anar la cursa:
Tot i que els entrenaments de l'últim mes ja han estat pobres i en mode supervivencia total he anat afrontant les darreres curses.
La de la Pobla de Massaluca era una cursa de 10km, organitzada per L'Associació Esportiva Massaluca. La cursa era la tercera proba del cicuit Running Series.
 Un dels principals problemes que ens podriem trobar seria la calor, seria el recorregut, atractiu però amb algun tram trenca-cames.
La sortida era a les 19h30 i a la línia de sortida tots els primers classificats del circuit Running Series, no hi faltava ningú, Ferran de Torres, Xavi Royo, Xavi Nadal, Ramon Chimeno, etc.
La forta calor va fer que sortis amb el grup capdavanter, a ritmes molt controlats i tranquils, s'estava especulant una mica i alhora intentar soportar la forta calor.
Aguantant a ritme i en alguns moments augmentant, el grup cada cop s'anava reduint, passant de 10 corredors a 6 corredors al km4, ja cap al 5 el grup es trenca i ens quedem 4 corredors, Ferran, Xavi, Pau, i jo mateix, un petit canvi de ritme fa que es despengi el Pau fins al km6 ens quedem tres corredors.
Ja a l'inici de la primera pujada sóc agafat pel Pau Marza, el qual es troba bé pujant, jo amb la calor no estic treballant bé, les pulsacions es van disparant cada cop més, el motor es va calentant, això fa que hagi de perdre ritme i ja a a falta de 2,5km a la segona pujada el Pau em treu uns metres mes, jo esperant al tram final per recuperar aquests metres que se'm fara impossible tot i fer un últim km molt ràpid.
Al final 4art classificat de la general i 1er de la meva categoria, on només em cal felicitar a Xavi Royo pel seu gran moment de forma, a Ferran de Torres perquè tot i estar parat uns dies va lluitar fins al final. També en categoria femenina felicitar un altre cop a la Judit Juncosa per la seva bona posició i que poc a poc es va apropant a les primeres posicions del circuit.
Felicitar sobretot a tota l'organització, implicada en tot moment amb la cursa, també a tots els col.laboradors per fer que tot anès perfecte, controls, avituallaments, arribada, ambient a la sortida, ambient a l'arribada.
Ara toca pensar en tot el que em va passar, com he d'afrontar aquestes últimes curses ja que anant molt bé de cames i de sensacions, no són tant bones les sensacions de pulsacions i també reflexionar tot el que he fet aquesta temporada.