divendres, 21 de novembre del 2014

Trail les Ermites 2014

Diumenge passat es va celebrar a Ulldemolins la última prova puntuable del circuit Trail Series Costa Daurada, La Trail les Ermites. Una prova que contava amb dos distàncies, una cursa de 10km i una altra de 22,5km i 913m de desnivell positiu.

Més de 220 atletes prenien sortida repartits en els dos recorreguts, en la cursa llarga es on hi havia aquest cop tota la representació del Borges Trail.

L'Eloi Borràs per la seva part, venia a Ulldemolins a tancar el circuit, ja que els altres 3 guanyadors ( Mikel Besora i Lourdes Cayetano al circuit curt 10km, i Nuri Fortuny al circuit llarg 20km) ja estaven definits. L'Eloi sortia a fer una cursa regulada, ja que el proper cap de setmana té una prova de 10km asfalt que ja porta preparant un més, i no volia desgastar molt el cos. Va aprofitar el tipus de circuit per anar ràpid als tramps plans i no gastar pujant ni patir lesions baixant. El fet de que el circuit fos bastant rodador va afavorir a l´Eloi, ja que va poder mantenir la 2a posició que va agafar des dels primers quilòmetres fins al final, fins i tot a mitja cursa va poder atrapar al primer classificat (Victor Agreda), que posteriorment se'n tornaria a anar fins a guanyar la cursa.
Amb aquest resultat l´Eloi es proclamava com a campió del Circuit TrailSeries Costa Daurada, en el circuit llarg, i tancava així el 4rt podi aconseguit pels seus companys d'equip!

La Lourdes Cayetano, com que a la penúltima prova del circuit a Cornudella ja havia complert amb l'objectiu de proclamar-se campiona en el circuit curt de les Trailseries; en aquesta última prova podia permetre's el plaer d'anar a disfrutar de la cursa llarga d'Ulldemolins de 22km.
Per problemes gàstrics va decidir sortir amb molt de seny ja que el seu cos es trobava debilitat. No sabia si podria acabar-la o hauria de plegar al km 11 quan passaven a mig recorregut per meta, però per sort les coses van anar molt millor de l'esperat. La sortida va ser molt controlada i en la primera pujada forta va intentar guardar les màximes forces possibles, tot i això es va situar en primera posició, fins que al km 12 va ser agafada per la segona classificada, fet que va fer que hagués d'esmerar-se més en el segon tram del circuit. El segon tram va tenir bones sensacions a excepció del 2 últims km on les cames ja començaven a passar factura i el terreny tornava a picar cap amunt, tot i així va arribar a meta en primera posició amb un temps de 2h20'.
Per acabar ens comenta que el circuit li va semblar molt molt bonic i que es sent molt satisfeta amb els resultats obtinguts durant tot el circuit ( no se'ls esperava) i en general amb el seu rendiment en el primer any de runner.

Amb la feina feta i el circuit ja sentenciat,la Nuri sortia aquest cop amb ganes de disfrutar de la cursa i acabar una temporada que s'ha fet un pel llarga.
Ja de bon inici es posicionaria bé amb el grupet de les primeres agafant un ritme prou ràpid però alhora còmode per assegurar arribar als últims quilòmetres amb prou forces. Sempre trobant-se més a gust en els trams de pujada  on anava mantenint la posició i recuperava els metres que perdia en les baixades respecte a les seves contrincants.
Així doncs van anar passant els quilòmetres fins a l'última baixada del circuit on perdia la quarta posició en favor de Laia Duaigües. Ja no va canviar res fins a la linea de meta i la Nuri entrava cinquena  de la general molt  contenta de la temporada i com a guanyadora del circuit.

En Tavi va decidir sortir molt ràpid per intentar-se col·locar en les posicions capdavanteres, i així intentar mantenir la posició i el ritme, doncs al final, segur que algun velocista l’atraparia en alguna pista planera.
El circuit, que començava amb 4 km de pista amb pujades i baixades curtes que tot i no semblar-ho, però carregaven d’allò més, en Tabi es va veure superat per un parell de corredors, els quals va intentar seguir l’estela i no els va perdre de vista.
A partir d’aquí, s’iniciava l’únic tram tècnic de tot el circuit, començant amb 1,5km de forta pujada on va poder recuperar una posició. La pujada, que s’havia de fer ajudat de les mans a les cames, culminava amb l’arribada a la segona ermita.
Després de crestejar per dalt, venia la baixada per senderó, a on en Tavi va atrapar al corredor que anava per davant seu. Com que es tornava a passar per la sortida i venien uns quants km de pista planera, aquest corredor va tornar a agafar distància i en Tavi va tornar a quedar-se sol. A partir d’aquí, s’entrava a un senderó que encara que fos molt bonic, trobar-te als corredors de cara en trams molt estrets no era gaire agradable, doncs n’hi havia algun que semblava que corrés sol.
I així, apretant al màxim el ritme per no acabar caminant, a la última pujada asfaltada, en Tavi entrava 10è a meta molt cansat de cames, però orgullós del ritme i les sensacions.
Veurem el recompte final de punts, i quina serà la posició final d’en Tavi dins el circuit TrailSeries. En breu es desvelaràn les classificacions finals.