QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 16 de març del 2011

TRANSGRANCANÀRIA 2011

El Borges Trail- AAEET participa per primera vegada en la IX edició de la Transgrancanària 2011.

Aquest event ha reunit a més de 1400 atletes, els dies 3 i 4 de Març, a Gran Canària. Els corredors s’han repartit entre les quatre modalitats de curses: la Transgrancanària, de 123km; la Nord-Sur, de 96km; la Marató, de 42km i l’Starter, de 24 km.

Ramon Barceló, del Borges Trail - AAEET, ha près part en la prova reina de 123 km de distància i 8500m de desnivell acumulat, comprovant, en pròpia pell, la duresa d’una ultra trail d’aquestes característiques.

Per fí he pogut acabar una cursa de més de 100 km, el meu treball i esforç m’han costat, però ha valgut la pena i en aquests moments veig una mica més factible poder realitzar l’UTMB aquest Agost.

Els preliminars d’aquesta prova van començar el 19 de Febrer on, amb companyia de la gent del Trote, d’Obrint Traça i de Tortosa vàrem completar, amb èxit, la ruta d’en Carrasclet, d’uns 78 km i unes 13h. de durada. En aquest entrenament vaig aprendre molt, a més, va donar-me la seguretat necessària per afrontar la prova de les Canàries.

Així que ja em teniu, acompanyat d’en Pàmies, (culpable de la meva inscripció i company de reptes passats i encara per venir), volant en direcció sud en busca de bon temps...si, si....

En el viatge també van acompanyar-nos l’Anna i l’Eugènia, aquesta darrera havia de participar en la cursa de 42km, però la lesió que arrossega des de finals de l’any passat va aconsellar que fés d’assistència. A elles vull donar les gràcies pel suport rebut abans, durant i després de la carrera.

Doncs bé, una vegada situats a lloc, el divendres per la nit i en horari de sessió golfa 00:00h, es dóna la sortida conjunta a les proves de 123 i 96 km. La resta de les curses s’hi aniran afegint al llarg del dia següent, ja que totes elles finalitzen al mateix lloc.

Sortiriem de la platja de Maspalomas, uns quilometrets per la sorra i enfilariem per un barranc amunt en busca dels racons més amagats de l’illa. Però... com quasi bé sempre les previsions meteorològiques es compleixen i quan portàvem unes 6h. de cursa, va i comença a ploure. Aquí comença el meu dilema: què faig ara... val la pena continuar mullant-me... i recaure dels problemes gripals que havia patit a començaments de setmana, on vaig arribar a 39º de febre, o no? Finalment, quan arribem al control del km 42, a Tunte, decideixo parar, no sé si definitívament o fins que pari de ploure. Una vegada allí, amb les reserves carregades, 1:30h. més tard, la claror del nou dia i veient que començava a obrir-se el cel, reprenc la cursa, això sí, amb més motivació i segur d’acabar-la.

A partir d’aquí ja sabeu com va això... mirar de tenir bons pensaments, no ratllar-te, gaudir dels paisatges, molta voluntat i sobretot patiment, molt de patiment. Tots aquests ingredients faran que al cap d’una estona molt i molt llarga, on van alternant-se pujades i baxades i pluja i més pluja... arribis finalment al teu destí, la meta. Cansat i extenuat, però ves per on... amb una riatlla, una riatlla de satisfacció. Ets finisher, veus als teus amics i això vol dir que s’ha acabat, però només per aquesta vegada, ja que d’altres en vindran i la història tornarà a començar...!

Aquest any la prova de 123 km la van començar 282 corredors. D’aquests, tant sols la van finalitzar 191, .

Els resultats a la meta de la platja de las Canteras, a Las Palmas de Gran Canaria, quedarien de la següent manera:

Categoria masculina:

1º Zigor Iturrieta 13:22.37

2º Nemeth Csaba 13:38:37

3er Sebastien Chaigneua 13:45:05

- - -

60è Jordi Pàmies 20:55:30

- - -

85è Ramon Barceló 22:43:24


 
Categoria femenina:

1ª Lizzy Hawker 15:55:47

2ª Nerea Martinez 16:47:34

3ª Leire Iruretagoyena 19:34:31




BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute