dimecres, 22 de maig del 2013

CARA AMÓN

Tot i les males condicions climatològiques el passat dissabte dia 18, és va celebrar el quilòmetre vertical de cara amón a la petita població de Barruera a la  Vall de Boi, prova puntuable per la copa d’Espanya i la copa del món de vertical kilometer, sky runner world series.
Més de 200 corredors van disputar aquesta espectacular cursa, que per culpa del mal temps va tenir que ser retallada en desnivell, ja que la cota on s’havia de pujar ( 2444 metres) el cim de les Roies de Cardet, estava impracticable per culpa de la gran quantitat de neu acumulada, els dies abans. Al final l’organització de la cursa va preparar un circuit alternatiu,  amb el mateixos quilòmetres (4’800 kms), però amb quasi bé  400 metres de desnivell menys, desviant el circuit original a partir del primer avituallament.
 A les 16.30 es va donar la sortida a noies i als joves i un quart d’hora més tard a la resta de corredors i entre ell el Carles.
 Tot i una sortida una mica fluixa,i la la expectativa del temps i les condicions del terreny, mica en mica va poder anant escalant posicions.
 La duresa es va anar fent més forta i com més amunt més fred,  a partir del 1700 metres la neu és va fer present. Les patinades  eren  constants i cada vegada la pendent és feia més pronunciada i la dificultat s’accentuava, ajudada per la neu. Tot i això en Carles és va poder defensar bé i va poder fer una cursa de menys a més. Al final 47ª posició en mig de grans figures mundials com L’Agusti Roc,  l’Italià Urban Zemmer( que una  setmana abans havia superat el record del món d’ascens al cim de l’Elbrus) i molts més cracks mundials.

En categoria masculina s’imposà el Italià Urban Zemmer seguit de molt aprop d’un gran Agusti Roc ( que va realitzar un molt bon tram final de cursa arribant fins i tot a  agafant  a Urban) i tercer  Marco Fachinelli.
 En categoria femenina s’imoposa la catalana Laura Orgue,seguida de la Britànica, Tessa Hill i la també catalana Alba Xandri.