dimecres, 30 de maig del 2012

mitja marató BARONIA d’ESCORNALBOU

Aquest passat diumenge es va celebrar la II Marató i Mitja Marató Baronia d’Escornalbou on Tavi Fossas hi era present en la modalitat de Mitja Marató, que sortia i arribava a Riudecanyes tot fent un tomb pels bonics pobles de l’Argentera, Duesaigües i Vilanova d’Escornalbou.

A les 9:15, tal i com marcava la organització, sonava el petard de sortida que portaria els corredors a fer gairebé 1.000 de desnivell positiu que es concentraven bàsicament en 2 pujades molt fortes i tècniques.

Ja des dels primers quilòmetres de la cursa, el nostre corredor es va anar posicionant amb el grup capdavanter. A les primeres rampes però, es van formar dos grups de tres corredors cadascun (el primer encapçalat per Sergi Hidalgo i Sergi Bel). A mesura que la prova anava passant i guanyant desnivell en Tavi es va anar acostant al 2on grup, fins i tot, a agafar-ne el lideratge durant tota la forta pujada de 3 km fins al castell-monestir d’Escornalbou. I tot això unit a que el corredor que anava 3r es va perdre, podem dir que en Tavi va arribar a estar en posició de podi durant la meitat de la cursa.

Així doncs, un cop es passava per l’Argentera i fins al poble de Duesaigües, hi havia un tram pla sorrenc molt rodador, en el qual els 2 nois que anaven darrere d’en Tavi van marcar un ritme molt fort. I això unit a la forta calor que començava a fer, van permetre que avancessin sense problema, relegant al Tavi en la 6a posició que ja no deixaria fins al final de la prova.

Al final però, es reservava una sorpresa en forma de pujada molt forta acompanyada d’una asfixiant calor, suposava el punt i final a una dura cursa de muntanya.

D’aquesta manera en Tavi Fossas del Borges Trail –AAEET Valls arribava en 6a posició de la general i 5è de la seva categoria amb un temps total de 1:59:49. Molt satisfet pel resultat i per les bones sensacions obtingudes durant tota la cursa.

Remarcar que la bona organització, el bon muntatge dels avituallaments i un bon nivell de marcatge converteixen aquesta prova en un referent de curses de muntanya de la província, i que a partir d’ara convé seguir molt de prop. Des d’aquí volem felicitar al gran nombre de voluntaris que es van aplegar al voltant de la prova i que van fer molt bona feina.