QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 19 de setembre del 2011

Cursa del Taga. Pluja, boira, fang i fred. Autèntic.

El passat diumenge es va disputar a Sant Joan de les Abadesses la cursa del Taga 2040. Una nova prova puntuable per a la Copa Catalana de Curses d'Alta Muntanya. Aquest any hi ha hagut rècord de participació superant els 400 corredors. La previsió de la méteo indicava pluja,.....i no va fallar.

Eloi, Just, Biel i Gènia
Dissabte a la tarda els nostres corredors del Borges Trail-AAEET Eloi Borràs, Biel Secall i Gènia Miró anaven cap al Ripollès, renunciant a les delícies gastronòmiques boletaires de la comarca o de la festa mexicana que s'hi celebrava i van optar per una bona càrrega d'hidrats amb un bon plat de pasta i la bona companyia del Pika, el Ricard, la Martona i el Jordi.
La nit va ser llarga, una monumental tormenta d'aigua i trons feia difícil agafar el son, el xàfec va ser del quinze.

Eloi i Edu

Biel

Gènia
De bon matí, ambient fresquet i humit, per endavant els esperava una jornada dura. Un cop a la graella de sortida, es veu que la competència serà dura, en sub-23, veterans i fèmines. Lagartus, Matxacuques, UECAnoies, Mountainrunners,......i els nostres borgettis.
Es va pactar una treva amb la pluja,....però no amb la boira, la humitat, el fred i el fang. Així doncs, tret de sortida i muntanya amunt. Els 425 inscrits afrontaven una autèntica cursa d'alta muntanya de 23 kms i un desnivell acumulat de 3400 m. De bon inici, els favorits imprimien un bon ritme i es fa una primera selecció d'uns 25 corredors, Just Sociats, Marc Caròs, Edu Solà, Eloi Borràs, Roberto Sancho, Dani Cazalla, Barrancos, Españó, Dani Ballesteros,......entre d'altres. Darrera un nombrós grup perseguidor on es trobava Biel Secall, Xavi Sànchez, Xevi Garcia, Francesc Pont, la lluita entre els veterans estava assegurada..... Arribats al km 5 la cursa anava totalment estirada, Roberto cedeix el relleu a Just Sociats i es trenca la cursa. Venia la part més dura de l'ascensió al Puig Estela.
Un cop coronat el primer cim el nostre Eloi, que estava entre els vint primers començaa notar molèsties a la cadera, intenta seguir, però després de coronar el Taga ja veu que la molèstia no cedeix i opta per l'abandonament. Una sàbia decisió per no empitjorar la lessió. Una llàstima, doncs estava fent una gran cursa i estava en posicions de podi sub-23 i li venia la seva especialitat: el descens.
Pel que fa al Biel, va notar novament la falta de competició en alta muntanya d'aquesta temporada patint en els trams més verticals. Les sensacions van ser bones, però conscient de la limitació d'aquest any.Va coronar el Taga entre els 50 primers. La baixada li donava l'oportunitat de maquillar el resultat arriscant en un descens tècnic, vertical, amb boira, humit i enfangat. Finalment amb les cames ben enrampades va entrar a meta el 34è de la general i 5è veterà amb 2h46'07''.
La Gènia per la seva part, va fer una cursa molt constant, davant tenia rivals d'altíssim nivell i va optar per anar al seu ritme. Una bona cursa per ella que, després dels problemes amb els bessons per les rampes va poder acabar la novena fèmina i cinquena sènior amb 3h29'14''. Un bon resultat de cara a la general final de la Copa.
El guanyador de la cursa va ser el Gerard Españó amb 2h15'44'', seguit de Just Sociats (NB) amb 2h18'58.
Classificacions a : http://www.uesantjoan.cat/files/Taga%202040/Taga%202040%202011/ResultatsTaga2011_General.pdf

La cursa, dura com sempre, però amb la complicació dels moments de pluja, fang i una espessa boira que complicava sobretot la part del descens fins a Sant Joan de les Abadesses, autèntica cursa de muntanya on hi va haver de tot. L'organització per part de la UE Sant Joan va ser com sempre impecable.
En arribar, una bona dutxa i un bon dinar, ara sí, típic del Ripollès, amb la gran companyia del Just, la Gemma, el petit Roc, la Martona, el Jordi, l'Eloi, el Biel i la Gènia, entre d'altres.
Sabor agredolç de la cursa. L'Eloi mostra bones ensacions amb un gran ascens però es lesiona,llàstima. El Biel acusa la falta de ritme en alta muntanya i la Gènia es manté molt regular. Ara toca preparar Tivissa a consciència, ens hi juguem molt i hi tenim moltes ganes.
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute