dijous, 28 d’octubre del 2010

FINAL DE LA COPA DE LES NACIONS DE CURSES DE MUNTANYA

El passat 7 d’Octubre varem ser testimonis directes de la última prova del primer circuit Mountain Running Internacional Cup. Aquesta va disputar-se a la serralada del Atlas al Marroc.
El traçat de la cursa fou molt dur i exigent amb 42 km de distància i 3300m de D+ i on el pic del Toubkal era el sostre de la cursa amb 4167 m d’alçada.
Els guanyadors foren: Michel Rabat (Catalunya Nord) en categoria masculina i Núria Picas (Catalunya) en la femenina. Aquests dos mateixos atletes serien els que s’emportarien també la victòria final del circuit, on Catalunya seria la guanyadora per nacions i el Diedre d’Osona ho seria per equips. En definitiva un altre gran èxit de l’esport català.
Per saber més detalls de com va anar la cursa, us aconsellem que llegiu la crònica molt acurada que ha fet el Marc Erra de Diedre a : http://www.diedre.cat/index.php/component/k2/item/51-toubkal-marathon

La experiència fou molt agradable i el fet de compartir una setmana amb els corredors catalans i bascos seria realment gratificant.

L’alberg Azdour Hassan Ben Mohamed, http://www.natur-atlas.com/  fou el lloc escollit per hostatjar-nos a Imlil, en Hassan, el propietari va tractar-nos com si fóssim de la família, a més els preus son molt econòmics, recomanable al 100%, ara amb el nou alberg encara el farà més aconsellable.
Seguint amb la mateixa tònica podem dir que els berebers de la zona foren molt acollidors i ens van donar suport en tot moment, dels nens dels pobles per on passàvem també ens he n’emportarem un bon record tan pels ànims rebuts, com per l’acompanyament que feren amb nosaltres dels darrers km, tot una satisfacció.
Per part del Borges Trail el Ramon Barceló fou l’únic afortunat que va poder-hi anar, el seu temps seria de 07:38’ i va quedar en la 38ena posició de la general d’una cursa on i van prendre part un centenar de corredors, d’aquests una vintena van retirar-se i sis foren desqualificats per fer trampes i no passar pel cim, en teoria el lloc seria el 32, suposo que ja ho actualitzaran.
Des d’aquí os animem a fer-la, tot i que el gran treball que comporta organitzar una cursa en aquests països, fa que la prova de l’any vinent estigui penjant d’un fil.

XIX MARXA RASOS DE PEGUERA-MANRESA

El passat dissabte 23 d’Octubre es va celebrar la 19a Marxa Rasos de Peguera-Manresa de 80 km i 3600 m de desnivell.

Tres-centes persones estaven congregades a la meta a 1836 m d’alçada.

I el nostre ultra-corredor, Joan Iniesta, no es va voler perdre la seva dinovena marxa de la temporada.

A les 11 del matí es va donar el tret de sortida. El recorregut era molt atractiu: passant per fagedes, rierols i unes vistes magnífiques. A l’arribar al km 50 ja es va fer de nit, i calia encendre el frontal. La nit va ser fresca però molt tranquil•la.

El Joan va arribar a meta, juntament amb l’Albert i la Tània, els seus amics de fatigues, amb un temps de 16 hores i 5 minuts.

Ara, està a un pas d’aconseguir el seu segon repte: el proper 7 de novembre es celebrarà l’última marxa puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència, per tan, si l’acaba, completarà les 20 marxes que engloba aquesta competició i obtindrà la màxima puntuació.