QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 28 de setembre del 2010

DUATLÓ D'ALTA MUNTANYA DE QUERALBS. TORNA AGUSTÍ ROC

El Biel bat la seva marca,.....i prou.

Diumenge passat es va celebrar el “popular” duatló d’alta muntanya de la Vall de Núria amb el Puigmal com a protagonista. Era la tercera i última prova del circuit de duatlons d’alta muntanya de Catalunya. Aquest duatló és el de més participació, doncs uns 600 duatletes van prendre part a la prova que combina BTT i run per alta muntanya. Concretament són 11 BTT +14 run + 11 BTT i acumula uns 3.800 m de desnivell.
Un finde fresquet i una matinada gèlida de diumenge al Ripollès invitava més a quedar-se al sac amb la calefacció que a sortir amb el frontal a muntar la BTT i posar-se calça curta. Però el Biel i el Carlos Asensio del Borges Trail-AAEET i 598 paios més van decidir d’amortitzar la pasta que va costar la inscripció i la que es van menjar per sopar. Entre tot el personal uns quants megacracks, que no hi ha manera que ens deixin tastar la glòria encara que sigui només un dia, a veure quin dia es queden sense inscripció, recoi. D’aquesta fauna la llista és llarga, Agustí Roc, Joan Compte, Francesc Freixer, Joan Farnós, Aleix Fàbregas, germans Crosas, Nil Cardona, Pere Aurell, Xevi Vidal, Toni Casals, Miquel Genollà, Jordi Sànchez, Xavier Comas, uf,uf,uf, etzètera, etzètera. Tot i que ja fa anys que se celebra i molts el farien de memòria i no és el més dur del circuit, aquest duatló té alguna cosa que el fa especial i ningú se’l vol perdre, tant els astronautes mencionats com la resta de mortals.

A les vuit del matí, amb un fred que pelava, es va concentrar tothom a la línia de sortida a Queralbs. Els cracks tenien “palco” reservat i la resta espavil a buscar “puestu”. El Biel, per variar, queda enmig d’una gentada i li queda una feinada per aclarir només donar el tret de sortida.

Doncs això, es dóna la sortida i els “susodichos” megadallonses sembla que tinguin pressa i imposen un ritme brutal, el Biel, que surt el tropemil, treu el fetge per situar-se almenys entre els cent primers i agafar un ritme digne. Davant hi havia un repte: rebaixar el temps de 3:18:04 del 2008. De Queralbs (1.180m) a Fontalba (2.075m) per una pista d’uns 11 kms els primers arriben en 45 minuts, el professional de carretera Aleix Fàbregas, seguit del fenòmen Joan Compte. Agustí Roc arribava a aquesta transició quart a més de tres minuts. Biel Secall feia el canvi en 63a posició amb 1:00:59 millorant en quatre minuts el parcial del 2008, la cosa pinta bé. El Carlos va arribar a Fontalba el 95è amb 1:04:38, molt, molt bon parcial.
Seguidament calia afrontar l’ascensió al Puigmal amb descens fins a Núria i tornada a Fontalba. El terreny humidet, amb zones al Puigmal enfarinadetes i gel al pas de rierols. La temperatura moolt fresqueta. Aquí Agustí Roc ja va imposar la seva llei. També cal destacar el parcial d’aquest sector i la remuntada que van fer Pere Aurell, Gabriel Crosas, Nil Cardona i Xevi Vidal. Biel Secall va començar a recuperar posicions, tant en l’ascens com en el descens, el ritme era bo però el parcial va ser pitjor de l’esperat i fins i tot sis minuts superior al del 2008. Tota la feina se n’anava en orris, l’objectiu perillava i calia posar-hi remei.

Només quedava la última transició que era un descens d’onze kms per la pista fins a Queralbs. De sobte va recordar que un dia havia fet alguna coseta en BTT, sí sí poca cosa, a més, li va aparèixer de sobte un company de batalletes en forma de Joan F Torres i el pique estava servit, tocava rememorar vells temps. Resultat: espectacular parcial al descens marcant el 10è millor temps de la prova, no és broma, rebaixant més de 3 minuts el del 2008 i aconseguint un temps final de 3:17:00. Uf, uf repte aconseguit, hem salvat els mobles. Fa millor temps, que és el que compta, però pitjor posició que el 2008. Ja passa això. Sembla que els tres caps de setmana de competició en alta muntanya aquest setembre han passat factura. El Carlos entrava en una molt bona 133a posició amb 3:48:32.

La prova la va acabar guanyant Agustí Roc (Salomon-Santiveri)amb 2:39:05. Penseu que molta gent necessita aquest temps per fer el sector a peu, espectacular. De fet hi va haver 13 corredors que van baixar de les tres hores. En fèmines la guanyadora va ser l’Ester Hernàndez (Cex Súria) amb 3:12:56 i entrant la 35ena de la general. Cal comentar que en Pere Aurell estava fent una gran cursa amb els descensos a peu i BTT com només ell sap fer, però que aquesta vegada va pagar car amb dues caigudes complicades. Del top ten també cal destacar el 7è lloc de Joan Compte, donat que acostumem a veure pocs sub23 i també la 9a posició de l’incombustible Joan Farnós imposant-se en veterans i mantenint-se sempre en l’elit de la general.

De casa nostra també hi van ser el Xavi Moreno 207è amb 4:04:45 i Francesc X. Bigorra el 420è amb 5:00:18 ambdós del Calçot Bike.
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute