QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



diumenge, 30 de març del 2014

El Borges Trail-AAEET acapara la Cursa Serra de les Fites amb cinc podis.


Josep M Pijuan fa segon de la general, Mikel Besora guanya en sub-23, Biel Secall guanya em veterans. En la curta, Xavi Prim i Pilar Rus guanyen a la general.             


Aquest passat diumenge es va disputar la setena edició de la Cursa de Muntanya Serra de les Fites, a la Pobla de Massaluca. Una cursa amb una entrega total de la seva població i que des d’aquestes ratlles volem destacar. Aquest any el recorregut s’ha anat modificant, fent-lo molt atractiu. Es tracta d’una cursa de gairebé 22 kms i  1700 de desnivell acumulat total, per tant, una cursa de muntanya força rodadora.

Per part del nostre equip hi va haver una gran representació. En primer lloc, i com a favorit, teníem el Piju que volia revalidar la victòria de l’any passat. Després d’una lesió a Miravet però amb una gran victòria la setmana passada a Bràfim tot feia pensar en ell com a favorit i no va defraudar. De bon inici va anar frec a frec amb el gran Houssain Abaghad, tots dos van fer la seva cursa i van arribar a l’esprint que es va decantar pel corredor de la UEC Tortosa. Una gran cursa del nostre crack Piju.

 
 
En segon terme tenim el Mikel Besora, que va intentar seguir les passes dels dos primers, però que va haver de de reduir marxa i va mantenir un duel amb el Ramon Curto (Trail CER La sènia). A meitat de cursa, un error li va fer perdre uns segons i va haver de rectificar per incorporar-se al recorregut de nou. També va patir problemes estomacals, però tot i això va arribar en una gran quarta posició de la general i una nova victòria en sub23. Recordem que la setmana passada ja va córrer a la Montserrat Race i no estava recuperat del tot.



També tornava a la muntanya el Biel Secall. Quinze dies després de la Marató de BCN, on va baixar de tres hores, en vistes de la Copa Catalana de Curses de Muntanya, tot i no estar del tot recuperat va decidir participar-hi per anar acostumant la musculatura a la muntanya. Va sortir entre els quinzie primers, anant recuperant posicions fins a la sisena. Va fer tota la cursa juntament amb el Xavi Ayala (Atmosfera Trail) i Mustapha Basyid (UEC Tortosa). Finalment, els dos últims quilòmetres li van passar la factura de la MBCN i va aixecar el peu, doncs ca començar a patir problemes musculars. Tot i això entrava en vuitena posició i s’emportava la victòria en veterans. Destacar la gran cursa que també va fer el nostre amic Xavi Ayala, que va entrar sisè.



El Ronald Fargas, poc habituat a la muntanya va fer també una gran cursa. També va sortir amb el Biel, entre els quinze primers. Però al primer tram de baixada va cedir posicions. Durant els trams rodadors va fer gala de les seves qualitats i cedia temps a les baixades. Tampoc portava el calçat adequat. Va fer una molt bona cursa en general i molt regular, entrant el dotzè de la general i segon dels veterans.



El Marc Balañà, la seva participació va ser en forma d’entrenament, doncs la seva guerra és una altra. La setmana vinent té un dels grans reptes de la temporada, la UTMCD. Per tant, va sortir a un ritme còmode per a ell i anar provant sensacions, no tenia cap pressió i la seva funció d’equip era la de fer acte de presència i entrenar de cara al gran repte. Tot i això va fer una molt bona vint-i-tresena posició. Molta sort per la setmana vinent!



El Xavi Prim i la Pili Rus van participar a la curta de gairebé 14 kms. La victòria dels dos va ser incontestable, el domini dels dos en la seva cursa va ser total. Impressionant. Per una part tenim la pili, que porta dos mesos seguits competint entre run i duatló i el seu compromís amb l’equip la va fer decidir a participar-hi i ho va clavar. Una crack. Per part del Xavi, que venia d’una petita lesió i volia venir a fer fotos,......fa trobar dorsals lliures i, ja se sap. Un altre crack. Ambdós van guanyar sobrats i haurien pogut participar a la llarga, però la post-lesió de l’un i la precaució de massa càrrega de l’altra els va fer decidir per la curta.



Una gran finde Borgetti, un més de  molts, aquest cop amb mig equip a la mateixa cursa. Dels set que hi eren cinc van pujar al podi. Espectacular, equipàs.

Felicitats una vegada més als organitzadors, va ser tot perfecte, bon recorregut, avituallaments, senyalització i sobretot la gran quantitat i qualitat del menjar a l’arribada. L’any vinent tornem segur!!!

Classificació i fotos : http://cursaserradelesfites.blogspot.com.es/
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute