QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 23 de juliol del 2014

Trail Series Colldejou (semi-nocturna 2014)

El passat dissabte 19 de juliol, es va realitzar la segona edició de la Trail Series Colldejou, cinquena prova puntuable del circuit Trail Series Costa Daurada que organitza naturtime events, amb dues distàncies a escollir, 10 i 21km que recorrent la Serra de Llaberia i passa per espais mítics com la Mola de Colldejou, Coll de Guix i vistes sobre la Costa Daurada i la Serra del Montsant.

            Representant l'equip Borges Trail, trobariem a Nuri Fortuny, Aleix Toda, Tavi Fossas i Eloi Borràs que farien la cursa llarga de 21km i 1400metres de desnivell positiu, i també a Lourdes Cayetano i Salvador Martí que disputarien la cursa curta de 10km i 600 metres de desnivell positiu.

            La sortida de la cursa es va donar a les 19h de la tarda, amb un ambient molt calorós que donaria un plus més de dificultat a la prova. De bon inici, Raúl Gomez, es posa a tirar del grup i aquest es posa en fila des de el primers metres de la prova marcant un fort ritme des de l’inici de la mateixa. L’Eloi Borràs, també es situa al capdavant de la cursa, i més endarrere els segueix l’Aleix Toda que retorna en competició en muntanya després d’una llarga lesió. Per darrera, la resta d’atletes del borges intenten col·locar-se en bones posicions per afrontar la dura pujada a La Mola.
            Tot i no ser el seu terreny, Raul Gomez (Evasion), s’emporta amb gran autoritat la prova curta, marcant un bon registre de 55minuts i record de la prova, seguit per Edu Gutierrez 56’34’’ i Victor Del Aguila 57’46’’. Lourdes Cayetano, que fa una espectacular pujada a La Mola, s’emporta la victòria en categoria femenina, marcant un registre de 1h05’11’’, i rebaixant el record de la prova en més de 10 minuts. Completant el podi femeni, Edurne Zazpe i Berta Estagues, arribant a més de 7minuts de la corredora del Borges Trail.
            Per altra banda, en el circuit llarg, la victòria se la va endur un gran Sergi Rodriguez amb un temps de 2h03’11’’, seguit de Josep Benaiges i Ramon Curto respectivament, malauradament, l’Eloi Borràs va abandonar la cursa en el quilòmetre 7 per una torçada de turmell i posteriors males sensacions. L’Aleix, faria una cursa molt intel·ligent acabant en una més que meritòria quinta posició i retrobant bones sensacions en cursa. En Tavi, que no va tindre el seu millor dia, entraria en 19ena posició seguint sumant punts per la general del circuit. En categoria femenina, la Nuri Fortuny, va fer una molt bona cursa i va acabar en segona posició amb un temps de 2h54’44’’, per darrera de la corredora Nuria Gil, del CN Ploms, completant el podi femení en tercera posició, Monica Boquera, del Running Peace World.
Classificacions:
http://naturetime.es/index.php?arxiu=fitxa_esdeveniment&id_esdeveniment=54

Els nostres atletes ens explican les seves sensacions:

Nuri Fortuny:
Pel que fa a la Nuri sortida amb el grup de  les primeres ficant-se de seguida en segona posició. La Nuria Gil del Reus Ploms es posaria al capdavant ja en les primeres rampes de la pujada a la Mola mentre darrera d'ella la nostra  corredora i la Cristina Fargas del Facvac la seguien de ben aprop.
Al pas pel quilòmetre cinc de cursa la Cristina es retiraria degut a una forta torçada de tormell que no li va permetre seguir. Anirien passant els quilòmetres i la situació de cursa no variaria ja que es mantenien les distàncies entre les dos primeres. Pel darrere si que hi havia algun canvi ja que la Mónica Boquera s'aproximaria  a la Nuri fins a adelantarla en la última baixada tècina del circuit per allà al quilòmetre setze. En sortir a la pista que ja aproximava els corredors a Colldejou la Nuri va poguer fer un últim canvi de ritme assolin un altre cop la segona posició i deixant enrrere a la Mónica per entrar a meta segona classificada amb un crono de 2.54 . La Nuria Gil ho feia un minut abans guanyan la cursa i finalment la Mónica defensava la tercera posició entrant a meta amb 2.56.

Lourdes Cayetano:
La Lourdes Cayetano va participar en la cursa curta de 10 km i 670+. Quan es va donar el tret de sortida es va intentar col·locar el més endavant possible per no trobar tap al iniciar-se el senderó. Va situar-se en primera posició només començar la pujada més important de la prova, la "mola", intentant guanyar el màxim temps possible en l'ascens per així tenir més marge durant la baixada, ja que era una baixada tècnica i complicada i la Lourdes no domina encara gaire aquest àmbit. 
Durant la baixada va caure (sense fer-se res, per sort!!) i li va agafar flato, però va anar marxant al baixar el ritme i va poder arribar a la meta en primera posició amb un temps rècord de 1h 05'!!!



Salvador Martí:
Arribo a la cursa amb no gaires bones sensacions, el fet de haver treballat la nit anterior i no haver pogut descansar fa que hem noti més cansat del normal. Tot i així hi ha ganes de córrer i més al veure tantes cares conegudes en la sortida de la cursa. La sortida es un pel massa ràpida per mi, però decideixo intentar portar un ritme viu, ja que una vegada feta la pujada a La Mola la resta de cursa es força fàcil. En el segon quilòmetre, i en plena pujada, començo a notar la fatiga i decideixo afluixar el ritme per dosificar i apretar al final de la cursa. Faig una baixada prudent i en arribar a la zona de pista forestal incremento el ritme, deixant endarrere dos corredors que m’havien atrapat baixant i poden adelantar a un altre a falta de dos quilòmetres per meta. A final entro en 6ena posició, amb no gaires bones sensacions en cursa però content de poder haver corregut per aquesta zona de muntanya tan exigent.


Tavi Fossas:
Tot i no haver disposat de temps per entrenar, en Tavi es va presentar a la cursa per tal d'esgarrapar els màxims punts possibles i de compartir una tarda amb els companys d'equip. La cursa va ser molt dura, i el patiment va estar allí, però en Tavi no estava disposat a abandonar de cap de les maneres, aconseguint arribar a meta amb un bon temps tot i que la cursa era una de les més dures del circuit. S'ha de dir que l'entorn de la serra de Llaveria i la Mola són magnífics i que en mirar al voltant et donaven forçes per seguir endavant.

Aleix Toda:
Aquesta cursa era molt important per mi, la setmana anterior havia fet la Marató per relleus de Santes Creus amb tot l’equip i no va anar tan bé com esperava, així que la Trailsèries Colldejou passaria a ser una segona oportunitat que hem concedia a mi mateix, l’estreno de nou a les curses de muntanya després d’haver passat un temps a l’ombra degut a una lesió.
En arribar al poble es respirava un gran ambient, ple de gent coneguda de les curses, del meu poble, del meu equip, tot de gent que tenia ganes de donar guerra.
A la sortida hem vaig col·locar a segona fila, no volia que hem passés com l’any passat, que vaig sortir com si m’empaités una fera per patir problemes estomacals a mitja cursa. A les 19:00 es va donar el tret de sortida i tots a fer la volta al poble, amb el company del Borges Trail i amic Eloi Borràs tirant del cap de cursa. Abans d’acabar el primer km, ja perdia de vista al grupet capdavanter amb l'Eloi entre ells i jo hem quedava en 8ena posició de la cursa llarga, ja que al capdavant també hi havia algun dels corredors de la cursa curta, que també havien sortit junt amb nosaltres.
En la primera forta pujada a la Mola, m’enganxo darrere d’en Toni Calderón, que s’estava recuperant d’una lesió i va venir a gaudir de la cursa sense forçar massa. Anem a un ritme constant que crec que hem permetrà anar de menys a més, o com a mínim això espero.
Arribem al cim, jo en 5ena posició de la llarga, rebo els ànims del amics Marc i  Pilar, companys d’equip, que m’ajuden molt psicològicament i tot seguit ufff, com m’agrada aquesta baixada des del cim de la Mola fins al Coll del Guix, no me’n cansaria mai! Podria haver avançat però no hem serveix de res si a la següent pujada m’han de tornar a passar tots. Llavors veig a l’Eloi que hem diu que abandona per una molèstia, quin greu em sap, el tiu portava un ritme impressionant.
Després d’un tram de pista comença la pujada pel Cavall Bernat cap a Llaveria, en la que torno a adoptar la mateixa estratègia anterior, sense pressa però sense pausa,  amb el Toni Calderón al davant, que hem va agafant distància mica a mica. Arribem al final de la pujada i hem passen dos corredors que a la pujada se m’havien enganxat als talons. De cop comença un puja i baixa de senderons pedregosos, aquí es respira aire fresc de veritat!, fet que hem carrega d’energia, passo als dos corredors que m’havien avançat i vaig llançat a buscar en Toni, que també augmenta el ritme uns metres per davant meu.
A partir d’aquí vaig anar gaudint dels senderons i paisatges fins que vaig arribar al poble, on tots els nens i nenes que hi fan estada de colònies ens esperen tot animant a crits, moltes gràcies a tots! Sortint del poble s’agafava senderó i cap als revolts (km 15), on les cames ja començaven a pesar. De sobte sento passes darrera, hem giro i veig en Ramón Curto, líder del Circuit de les Terres de l’Ebre que m’empaita ràpidament i hem passa volant tot donant-me ànims. Els següents 3 km els vaig fer pràcticament en solitari fins que a la distància vaig veure en Gerard Anton, del Trail Tarraco. Se’l veu tocat i a falta de menys de 3 km per la meta començo a apretar progressivament, no tinc clar que pugui atrapar-lo però faré tot el possible. Quan quedava un km per meta apreto les dents i passo al Gerard. Sé que si no segueixo amb aquest ritme hem tornarà a passar! Però finalment ho aconsegueixo i arribo 5é de la general de la cursa de 21km, amb un temps de 2h 7' molt satisfet d’haver-me retrobat amb les bones sensacions i d’haver deixat enrere la lesió.
M’agradaria agrair a tots els que han col·laborat a que aquesta cursa hagi estat possible, ja que el recorregut és immillorable (aquest any inclús més que l’anterior).







BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute