dilluns, 6 d’agost del 2012

CRÒNICA VERTICAL CABANERA

El petit poble de Capdella situat a la vall fosca va ser aquest cap de setmana passat, el punt de sortida de la 3ª prova puntuable pel campionat de curses verticals, del circuit català de la especialitat. Amb un circuit de 5 quilòmetres i doscents metres i amb un desnivell positiu de 1463 metres amb la coronació del cim del Montsent de Pallars, la prova és una de les més exigents del circuit.
A la línia de sortida, entre els més de 230 inscrits en Carles del equip Borges Trail anava disposat a aconseguir un bon resultat. Tot i com a altres curses del circuit la sortida va ser molt rapida i en Carles va anar perdent alguna posició, mica en mica i amb les primeres rampes, posaria al corredor en el seu lloc i arribaria a anar entre els quaranta primers. Arribat la meitat de la cursa, a la cabana del pastor ( 2170 metres), l’estòmac li va començar a passar una mala jugada i mica en mica aniria perdent posicions, fet que li faria arribar en 45ª posició al cim del Montsent de Pallars (2876 metres). Tot i això, i veient el estat amb que es va trobar, en Carles va acabar satisfet de poder arribar al cim amb dignitat i entre els 50 primers corredors.
La prova va ser dominada per Gerard Espanyol, seguit d’Albert Vilana i Wilfrid Jumere. En categoria femenina la gran dominadora va ser Mireia Santesmases.
Felicitar a l’organització del club esquí de la pobla de Segur per la gran feina realitzada i el bon ambient que es va crear després de la cursa amb un dinar per a tots els corredors i acompanyants.