QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.diumenge, 22 de setembre del 2013

BURRIAC ATAC! 2013

Aquest passat dissabte 7 de setembre es va celebrar la Burriac ATAC! 2013, sen aquesta la novena edició de la cursa nocturna de muntanya que organitza el Centre Excursionista Vilassar de Mar. A més de ser nocturna, la cursa té altres singularitats com sortir i acabar a zero metres sobre el nivell del mar però amb més de la meitat del seu recorregut que transcórrer per corriols de muntanya La cursa tenia un recorregut de 18’5 quilòmetres amb un desnivell positiu de gairebé 1000metres, sen puntuable pel XI Circuit de Curses de Muntanya de la FEEC i la II Challange Nocturnes.
            Més de 700 participants es van concentrar a les 21h30 de la nit a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, entre ells i representant el Borges Trail-AAEET Valls estava Salvador Martí, disposat a realitzar la penúltima cursa del Circuit Català de Curses de Muntanya.
            La sortida, amb un ambient espectacular, va ser ràpida però a la vegada controlada, on els primers metres es realitzaven pels carrers de la vila on els crits del públic i els tambors de batucada, donaven forces a tots el atletes a afrontar la prova. Des del inici, es va formar un grup capdavanter d’uns dotze corredors entre els quals es trobava el corredor borgetti, tot i així, al iniciar les primeres rampes fortes el grup es va trencar, allunyant-se en solitari el gran Javi Delgado, dominador indiscutible de la cursa.
            Durant les primeres rampes Salvador Martí es va situar en novena posició, pujant a un ritme força elevat fins arribar al punt més alt i emblemàtic de la cursa, el Castell de Burriac, on Martí conservava la 11ena posició a la general però aquí ja acompanyat de dos corredors més.
            El recorregut de cursa estava format per un puja i baixa continuo per senderons de muntanya, que feien molt difícil mantindre un ritme continu, a més a més de la dificultat de córrer de nit i amb el terreny mullat de la recent turmenta de la tarda. El grup de tres corredors on es trobava Martí es va anar intercanviant les posicions durant tota la segona meitat de cursa.
            El corredor del Borges Trail, perdia contacte amb el grup en el trams de baixada, però en els trams de pujada i plans recuperava i adelantava als mateixos. Aquesta dinàmica es va donar fins els últims 3 quilòmetres de la cursa, on es deixava la muntanya per dirigir-se per camins i carrers cap la zona de la platja. En aquesta zona, Martí va aprofitar les forces que tenia i és va escapar dels seus companys de cursa marcant un fort ritme i fent uns del millors parcials de cursa en el últim tram, on va entrar a la sorra de la platja en 11ena posició (8e senior) amb un temps de 1h44’20sg, molt aprop del 10é classificat.

            La victòria de la cursa va ser per l’atleta del Spiriton Team, Javi Delgado, que va fer un impressionant temps de 1h31’47sg, seguit de Andreu de Mas i Andreu Simon, amb 1h36’22 i 1h37’57’’ respectivament.
            Un cop finalitzada la cursa, la festa va seguir en el lloc d’arribada (platja de Cabrera de Mar), amb botifarrada popular, entrega de premis i diferents actes que fan d’aquesta una cursa amb un ambient difícil de superar i una organització impecable.

Més informació:


           

10km. RIUDOMS

El passat 15 de setembre Mikel Besora va correr els 10 km. a Riudoms.
Aquí deixo la seva pròpia crònica:


A dues setmanes per a un dia que esta marcat en el meu calendari competitiu, hem disposo a realitzar uns 10km asfalt per tal d' agafar la velocitat que a la muntanya es va perdent fent desnivells.
A les 9:30 del matí sortim! Correm els de 10k amb els de 5k, primer es forma un grup capdavanter que pasem el km 1 a 3'24'', un bon ritme que agafo i que vaig comode i decideixo continuar aixi ja que els primers els tinc a prop i no s' escaparan, o si... Cap al km. 3 alguns corredors van afluixant perque el ritme els acumula acid lactic, llavors m'apropo mes als primers, jo sabia que anava comode i que puc 

Cap al km. 4 adelanto algun corredor que no tenía el seu dia, a tots ens pasa algun cop, i hem situo darrere dels 2 primers dels 5k., mes endavant esta un home que a retornat a correr, es un gran potencial, un atleta fort, de Xile, i ara esta tornant a entrenar dur per tal de recuperar la forma que havia perdut per causes d'una lesió o causes que desconeixo. Pasem l' arc de meta dels 5k i vaig 2º, i el 3º el tinc una miqueta darrera meu i vaig controlant, fins que al km. 6 decideixo pujar una marxa, anava comodament i volia apretar! veig que no hem segueix ningú, i quan veig al corredor que va primer, a uns 100 metres de distancia, veig que apreta una miqueta i ja hem quedo aqui fins al final, era una competició de preparació i per aprende mes i m' ha anat molt be la manera com he gestionat la cursa. Finalment, arribo a meta en 2º posició a 45segons del primer, temps final de 34minuts 45segons, un bon temps tot i que va haver alguna pujadeta que dificultava anar a ritmes alts, lo que hem va anar força be per la muntaya! Salut, km. i muntanya!! ;)

Agraïr el suport per part de Borges Trail i PH-quirogel :)


Podi absolut
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute