dimarts, 7 de juny del 2016

Mikel Besora Top 5 al Campionat d' Espanya de muntanya Rfea classificatori per l'Europeu de muntanya

El passat 5 de juny es va disputar el Campionat d'Espanya de muntanya Rfea a Alhama de Murcia (Murcia).
Paral·lelament a la prova individual hi havia classificació per equips i també era classificatori per l'Europeu de muntanya que se celebrará el pròxim 2 de juliol a Itàlia (Arco). Per classificar-se havien de fer podi absolut els atletes i així anar a la prova internacional amb la Selecció Espanyola de curses de muntanya.

L'atleta del Borges Trail Mikel Besora, i amb edat de 23 anys que corria com a sénior de primer any i en categoria absoluta es va presentar a la prova en el seu millor estat de forma per tal d'intentar estar en les primeres posicions en una prova amb molts esportistes d'èlit, corredors espanyols internacionals, mundialistes, atletes amb marques per sota 29-30' els 10km. i atletes de curses de muntanya tècnica... entre aquests l'espectacle estava assegurat.

Un discret Mikel Besora es va preparar a consciència per aquesta prova, se li donen bé les proves ràpides i aquesta podia ser una bona oportunitat per a ell.

La competició consistia recórrer 12'4km. amb desnivells de 460+ / 460- per La ''Sierra Espuña'' amb un recorregut molt ràpid, senders i pistes forestals amb algún tram tècnic, sobretot en baixades... també un indret molt calorós amb temperatures de 30 graus.

A la línia de sortida un total de 100 atletes vinguts de tota la geografia espanyola venien a córrer el Campionat amb una única prova.
Molts eren els atletes que volien classificar-se per l'Europeu.

Una bona crema per abans i després

Tot apunt pel gran dia

Cap a les 6 del matí s'aixeca per fer un bon esmorçar i agafar força pel Campionat.

A les 8'30 començava la cursa i Mikel Besora entre els 10 primers a la general començava a agafar el seu ritme. Els primers 3 km. eren en baixada amb trams ziga-zaga on el ritme marcat pel cap de cursa era de 2'40''/km. i que considerant massa ràpid, Mikel va marcar-se a 3' encara i així diversos corredors intentaren adelantar tot i el ritme imposat. (En aquest tram sortien 150-).

Cap al km.4 una pujada d'uns 100m.+ on Mikel recuperava les pulsacions i l'estres dels anteriors km..

A partir d'aquí ja anava al seu ''punt'' i podia anar controlant el ritme.
Del km. 4 al 8 trams puja-baixa que no deixaven 'descansar' un segon, s'havia d'anar molt concentrat. (En aquest tram sortien 200+ / 200-).

Cap al km. 8 Mikel adelanta a un corredor en una baixada tècnica (d'uns 100-) i continuava de menys a mes per una pista forestal a 3'10''. Tenia un corredor  de Castella davant, a uns 50m. i intentant agafar-lo va cambiar una mica el ritme i pujant del km. 8 al 10 es va ficar a roda seu. (En aquest tram sortien 150+).

En un sender que anava en baixada progresiva i en una recta cap al km.10 Mikel va marcar un ritme de 3'00'' i va adelantar al corredor de Castella.

Cap al km.11 una baixada tècnica direcció la zona recreativa Ricardo Codorniu a uns 2km. de meta Mikel es troba a un corredor que sembla que afluixa el ritme... (ho semblava pero no...) aprofita per cambiar el ritme i anar darrere seu a pocs metres... aquest corredor es David Garcia Gil, un corredor vasc que va fer 4º a la Behobia i amb 1h.03' (Mikel i David ja es coneixien d'abans de la cursa, on van fer amistat, i sabia qui era aquest gran atleta, pero va intentar donar-li guerra...).
(En aquest últim tram sortien 150-).

Mikel a roda seu baixant, entren a l'asfalt i els últims 500m. son un continu de cambis de ritme... on David s'escapa descaradament de Mikel deixant trencat el ritme... Mikel arriba a 4 segons de David en una meritòria 5º plaça sénior (edats entre 23-34 anys). I 10º de la general absoluta del Campionat.

3. MARIA CARMEN LEDESMA (GRUPOMPLEO PAMPLONA A): 41'52''

Un any mes Mikel Besora es consolida com un dels millors corredors al Campionat d'Espanya de muntanya Rfea.