QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.dijous, 15 de juliol del 2010

III Cursa de Siurana: bon resultat del Biel i el Carles

El passat diumenge es va disputar al Priorat la IIIa Cursa de Muntanya de Siurana-Cornudella. La cursa, puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre, constava d’un recorregut pel Montsant de 22 kms i un desnivell acumulat de 2.200 metres, dur i molt vertical en alguns trams on fins i tot calia grimpar i que es va endurir encara més per la intensa calor que va fer durant tota la cursa.

La cursa començà a Cornudella i s’enfilà cap a Sant Joan del Codolar pel GR i el Camí dels Cartoixans on la cursa pujà pels 3 graons fins a Roca Corbatera , des d’on vam podíem gaudir d’unes boniques vistes, però no ho vam fer, després de passar prop de Cova Santa vam baixar en direcció a Cornudella pel Camí dels Caçadors, des d’allà el circuit s’enfilà a Siurana pel camí vell, després una ràpida però tècnica baixada per l’espectacular Camí de la Trona fins al riu, el llindar pedregós del Siurana que ens portà fins a la pista del pantà, on ens vam mullar fins a mitja cintura, seguidament vam vorejar el pantà per la pista i vam arribar a Cornudella.

Del Borges Trail-AAEET hi vam anar el Carles Martí i jo mateix. Allà ens vam trobar uns 140 atletes, entre els que hi havia els nostres amics del FACVAC, en Jordi Toda, grandíssim corredor de pista i flamant guanyador de la Pujada a Miramar 2010 entre altres èxits que sembla vol començar a desintoxicar-se de tant d’asfalt i prova sort a la muntanya i també el Roger Gomis habitual per les Terres de l’Ebre i finisher de Zegama 2010.

El recorregut va ser made in Toni Arbonés, així que sabíem que tocaria patir de valent doncs aquest any encara ha endurit més el recorregut. De sortida, el mateix Toni va agafar les regnes i ens féu de “guia” pel poble, una sortida a ritme suau que tots vam agrair. Un cop el camí s’enfilava s’acaba la visita guiada i el Sergi Casas del CA Montblanc va apretar de valent i s’acabà la pau. No era plan de deixar-lo sol, així que un grupet d’uns vuit corredors ens vam començar a estirar imposant un ritme matador fins a Sant Joan del Codolar, aquí un dels avituallaments d’aigua i espavil que quedava la duríssima ascensió pels 3 graons fins a la Corbatera. Calia anar amb molt de compte amb els reflexes, doncs el desgast físic ja era considerable i hi havia un bon pati a baix. Cal dir que era flipant de veure la facilitat i rapidesa amb què ho feia el Toni Arbonés. A dalt vam passar el Sergi Casas, el Toni Arbonés, el Josep Ll Rubio, jo, l’Eduard Bordera i el Jordi Toda. Poca broma, que dels quatre primers tres erem veterans, ja ho dèiem entre nosaltres: veterans al poder!!. Més endarrera el grup perseguidor amb el Carles Martí, que també va fer una molt bona ascensió.

Començava la primera baixada del dia, directa i vertical on en molts llocs ens saltàvem el camí i anàvem pel dret, doncs l’organització així ho permetia. Va ser una baixada molt ràpida però que va desgastar molt al personal, amb alguna que altra caiguda. La baixada acabava a Cornudella, des d’on ens dirigíem a Siurana i hi ascendíem pel camí vell. La pujada, tota per corriol, era menys dura que l’anterior, però ara la calor ja era sufocant i l’organització no va preveure gaires punts d’aigua. Tot plegat va fer que a Siurana tothom arribés bastant justet. L’ordre es va mantenir el mateix que a la Corbatera, excepte el Jordi Toda que avançava una posició en detriment de l’Eduard Bordera (Extrem Team Tivissa) i vam arribar junts al poble.

La segona baixada el dia, bastant tècnica, fins el riu, va fer les delícies del que quedava dels nostres tumells, quàdriceps i genolls. Tot i no poder fer una gran baixada pel desgast, em vaig poder distanciar del Jordi, que, per no ser un especialista, es va defensar prou bé.

Ja a baix al riu, vam agrair de tocar aigua en diverses ocasions, fins el punt on el creuàvem amb aigua fins a la cintura. Tots ho vam agrair. Però el bany va durar poc, quedava un falsu llanu d’aquells del pericu delgadu, que no s’acabava mai, vorejant el pantà, seguit d’un repetxó abans d’arribar a Cornudella, en aquest tram ens va passar l’Albert Brau (Trail CER la Sènia), així que vaig entrar el cinquè de la general i darrera meu el Jordi Toda. El Carles entrà en una molt bona dotzena posició i el Roger el 23è. També vam compartir cursa amb altres amics de Valls com el Miquel Montés “Pollo” dels Obrint Traça i l’Òscar Solé. El guanyador va ser el Sergi Casas, seguit del Toni Arbonés i el Josep LL Rubio.

Una cursa sense cap pressió on crec que vam treure tots un molt bon resultat, a més de servir per tornar a agafar ritme després d’unes mini vacances. Destacar la gran cursa que va fer el Jordi Toda, no era una cursa fàcil per un asfalteru com ell. A la dura pujada va aguantar el ritme dels de davant i a les baixades es va defensar prou bé......”ficháaaalo” , je,je,je,....

Tal com advertia el mateix Toni Arbonés a la web, la cursa no és una més. Realment el recorregut és molt exigent, sobretot la primera part. En arribar molts corredors vam coincidir en què potser faltava alguna cinteta en algun punt, però sobretot i donada la forta calor va faltar algun punt més d’aigua i isotònic. Però bé, després de tres edicions un ja sap què s’hi trobarà a aquesta cursa. Si voleu gaudir d’un recorregut exigent, tècnic i complert us la recomano, de veritat, i si podeu anar darrera el Toni tant de pujada o baixada és espectacular, però no us espereu una gran organització, ni de lluny. Com sempre, de bon rotllo eh Toni!

Per cert, en quant a categories, ens vam emportar una copeta pel meu tercer lloc en veterans. Cap al buffet del menjador.

Classificacions:

1 Sergi Casas CA Montblanc 2:11:30

2 Toni Arbonés Siurana 2:13:25

3 Josep Lluís Rubio C.E.Begues 2:20:30

4 Albert Brau Pla Trail CER la Sènia 2:23:37

5 Biel Secall Borges Trail-AAEET 2:24:02

6 Jordi Toda FACVAC Muntanya 2:24:48

......

12 Carles Martí Borges Trail-AAEET 2:33:04

......

16 Miquel Montes Obrint Traça 2:36:19

......

22 Òscar Solé CEx.Maçanetenc 2:40:24

23 Roger Gomis FACVAC Muntanya 2:42:07


Classificació completa:

http://www.tretzesports.com/Siurana10/linked/resultats%20siurana%202010..pdf
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute