divendres, 14 de juny del 2013

CRÒNICA CUITA EL SOL 2013

Tot i que els núvols, la pluja, els aiguats, les tronades i la crisi amenaçaven arreu, es poder fer la 10a Cuita el Sol amb tota normalitat. Els encanteris dels Drs Baylina i Dihinx van donar resultat.
 Tot i que la al matí va caure una bona enfarinada al cim de monteixo ( a partir de 2000 metres), va poder permetre que és celebres la cursa però amb el recorregut escurçat i nomes arribant al Jespedil ( 2300metres, i tres quilòmetres de cursa). Doncs al final desde el poble d’Àreu fins a Jespedil el circuit tindria un recorregut de mil metres de desnivell positiu amb menys de tres quilòmetres.
A les cinc de la tarda i després del pregó de l’escriptora de Cerbi, Raquel Picolo és dona sortida ales noies i els joves, quinze minuts després d’un minut de silenci en memòria de Juanjo Garra, que havia sigut més d’un cop col·laborador i participant de la cursa, es dona la sortida a la resta de corredors.
  En Carles va fer una bona sortida però tot i això queda na mica enrederit a causa del embús als primers compassos de la cursa. Però passats uns tres-cents metres de desnivell i amb la cursa ja més estirada, va poder situar-se en una còmoda posició que ja mantingué durant casi tota la cursa, lluitant per aconseguir que no l’atrapessin i poder superar corredors que havien fet una sortida molt ràpida, que acabarien pagant superada la meitat de la cursa.
 Al final una molt bona 18ª posició de la general i 10ª de la categoria.
En categoria masculina s’imposa l’andorrà Ferran Teixidó (pirinenc andorrà) seguit de molt aprop del jove Oriol Cardona ( ski club camprodon). En categoria femenina la corredora del club excursionista solsonés Mavi Gil s’emporta la victòria seguida a quasi be un minut  de Elisabet Bertran (ass.esp matxacuca).
 La pròxima cursa del circuit de curses verticals es realitzarà al petit poble de Cabdella ( vall fosca), la també coneguda vertical cabanera amb un circuit molt exigent de poc més de cinc quilòmetres i amb un desnivell de més de mil tres-cents metres.