dijous, 21 d’abril del 2011

PELS CAMINS DELS MATXOS, X edició

El passat 17 d’Abril va disputar-se, a Torelló, la desena marxa de resistència Pels camins dels Matxos. La prova, una de les més clàssiques del panorama català, va tenir un gran èxit de participació i de públic, aquest darrer, una gran ajuda pels corredors, tant pel suport com pel caliu que dóna.

Aquest any, per celebrar el desè aniversari, els organitzadors van preparar una bona o no tant bona sorpresa; aquesta consistia en l’increment del desnivell en el tram final del circuit, parlem d’ uns 400m. més. El fet a més d’un no li va fer massa gràcia ja que el traçat, en un principi, ja era prou exigent. Finalment el recorregut va quedar en 63’82 km i 6360m. de desnivell acumulat.

La sortida va donar-se a les 06.30h. del matí, amb uns 500 corredors preparats per aconseguir els seus objectius. Ben aviat les pujades van aparèixer, la primera ens duria fins al santuari de Bellmunt, km 11; la següent, ja al quilòmetre 25, ens portaria fins al cim del Puigsacalm, que amb els seus 1500m., seria el punt culminant del dia. La tercera, al quilòmetre 37, aquí arribaríem al cim i santuari de Cabrera, que amb el seus centenars d’escales que no acaben mai, ens durien a un bon mirador de la comarca. La següent, al km 49, la Creu de Salgueda, i per acabar, el magnífic regal d’aniversari: les fortes rampes i tobogans trencacames, que ens durien fins a l’arribada.

Per part del Borges trail - AAEET hi va predre part en Ramon Barceló, que va completar tot el circuit en 09:50h. Marxa rera marxa, comprova la duresa d’aquestes proves.

En categoria masculina el guanyador fou Jordi Camprubí, amb un temps de 07:04 h.; en categoria femenina la guanyadora va ser Núria Fernandez, amb un temps de 09:25h.