dissabte, 16 d’agost del 2014

Josep Maria Pijuan i Lourdes Cayetano s’imposen en la Nocturna Poblet-Prades

El passat dissabte 9 d’agost en va celebrar la IV Cursa de Muntanya Nocturna Poblet-Prades, amb un recorregut de 20km i 1150 metres de desnivell positiu, sent la sisena prova puntuable del Circuit de Curses Muntanya Trail Series Costa Daurada 2014.
            En l’arc de sortida prop més de 200 corredors es prepararien per disputar aquesta prova, entre ells, sis corredors de Borges Trail; Josep Maria Pijuan, Mikel Besora, Lourdes Cayetano, Nuri Fortuny, Salvador Martí i Tavi Fossas que afrontarien la prova amb la intenció d’ aconseguir els màxims punts possibles per la classificació final del Circuit.

La sortida de la cursa es donava a les 21h, amb els últims raig de sol. De bon inici, tres corredors, entre ells Pijuan i Besora, marxen en solitari imposant un fort ritme que la resta de corredors no decideixen seguir. Per darrera, Fossas i Martí, amb un ritme mes conservador es situen en el segon grup de la cursa.
            Per altre banda, Cayetano i Fortuny, surten en les primeres posicions en categoria femenina, on Cayetano marxa en solitari des de l’inici de la cursa i Fortuny va a bon ritme seguint la segona classificada.
            Al final Pijuan imposa la seva qualitat i després de fer més de mitja cursa en solitari guanya amb gran superioritat la cursa amb un temps de 1h38’20sg, seguit de Besora i Kilian Garcia amb 1h41’30sg i 1h43’45sg respectivament. Martí acaba cinqué amb un temps de 1h49’28sg i Tavi 14e amb 1h57’52sg.
            En categoria femenina, Lourdes Cayetano s’imposa amb gran superioritat i marcant un nou record de la prova amb un temps de 2h06’40sg, seguida de Cristina Fargas i Ada Anglés a més de 12minuts de l’atleta del Borges Trail. Nuri Fortuny, tot i anar en segona posició fins el quilòmetre 16 de la cursa, va patir una indisposició estomacal que va fer perdre molt temps i posicions.

Seguidament, els nostres atletes ens relaten les seves vivències:

Mikel Besora:

El passat dia 9 d'agost es va celebrar la ja mítica cursa nocturna poblet-prades puntuable pel circuit trail series costa daurada.
Una sortida ràpida amb Pijuan al capdavant, em situava darrere seu preparat per veure si podia anar darrere seu el major temps posible tot i a un ritme mig conservador ja que son 20k i 1150+
Encara i així anava passat de voltes donat que les cames no van com jo vull fa unes setmanes i decideixo baixar la marxa per anar visualitzant la cursa desde mes endarrere.
Pijuan cap al km. 6 em porta uns 30segons. A partir d'aquí començo a veure que les cames van millor i segueixo a aquesta distancia. Cap al km.11 Pijuan em porta uns 3 minuts i decideixo apretar per a veure si el puc atrapar, se que serà difícil però per superació meva penso a veure si consegueixo el temps de l'any passat això independentment de anar a pel meu company Pijuan ja que al cap i a la fi ens superem a nosaltres mateixos.
Cap a la pujada al Tossal de la Baltasana en Pijuan em porta 5min. i apreto mes encara ja que ell a apretat força... m'emociono alla al Tossal hi havien unes 30 persones mínim! :)
Baixada tècnica i encarant els últims metres cap a meta en segona posició general i primer sub-23 a 3min. d'en Piju, temps final de 1h.41min.

Nuria Fortuny:

La Nuri, coneixedora del circuit i amb l'entrenament ben fet, sortia a bon ritme i amb la capacitat de poguer regular forces. Tota la primera pujada fins els plans de Sant Joan anirien ella i la Cristina Fargas juntes en segona posició ja que la Lourdes havia marxat pel davant. La Nuri seguia regulant i trobant-se d'allò més bé cosa que la permetia anar per sota dels ritmes previstos. Als voltants de mitja cursa decidia pendres un gel per assegurar no defallir en les forces i mantenir-se en segona posició i això va canviar els seus plans. No va tardar ni uns minuts en adonar-se que alguna cosa anava malament i el seu estómac no reaccionava bé al menjar ni a la beguda, tenint que disminuir molt el ritme fins a haver de parar repetidament amb vòmits. Lluitadora fins al final i després d'estar aturada força estona a falta de tres quilòmetres decideix no abandonar i arribar a meta pel seu propi peu.
Ara ja pensa en la propera cita del calendari per seguir sumant més que mai al circuit Trailseries.

Tavi Fossas:

En Tavi que venia molt li.lusionat pels grans resultats de la setmana anterior i les bones sensacions obtingudes durant la setmana, va sortir amb moltes ganes de donar-ho tot alhora que disfrutar de la cursa nocturna, doncs era la primera vegada que feia una cursa verdaderament nocturna.
Tot just sortir per l'arc costa amunt, van fer uns 700 metres, per entrar al "sender Natura", allà on començaven les primeres rampes, el nostre corredor es va adonar que avui no estava en la mateixa forma que la setmana anterior, doncs l'eufòria l'havia portat a sobre-entrenar-se, i ara en patiria les conseqüències. Així doncs, es va haver de resignar i adaptar el ritme al que els quàdriceps cansats el permetessin.

Com que havia sortit ben bé al davant, va ser un constant de gent que el van anar passant al llarg de la pujada "matarrucs", però lluny de desanimar-se es va enganxar a un grupet que portaven el ritme perfecte per en Tavi i evidentment un bon frontal per no ensopegar.
Així doncs el sender que anava de la Mola fins als Cogullons, van ser cinc persones que s'anaven li.luminant els uns als altres, fins que un cop entraven al camí de pujada cap a la taula dels 4 batlles, allà es van despenjar dos d'aquests, i en Tavi era un d'ells. D'aquesta manera, agafava un bon ritme de creuer i tot i la pèssima llum que feia el seu frontal, va poder avançar algunes posicions un cop estava dins el bosc de les fades, tot pujant i baixant pels senders tècnics. Tot aquest recorregut, inclosa la pujada al Tossal de la Baltasana, la va fer acompanyat de'n Kilian Rius, que al final, tot i perdre's uns metres, van acabar fent un bon sprint per l'asfalt.
Un cop arribats a meta, la valoració va ser força positiva, doncs a l'haver de baixar el ritme i no poder apretar gaire, en Tavi va arribar sense cap molèstia muscular, i bastant fresc tot i haver fet 20 km. Així doncs, entrava en 14a posició amb 1h57'.

Lourdes Cayetano:
Pel que fa a la part femenina, l'atleta Lourdes Cayetano, que no li va quedar altre remei que estrenar-se en distància de 20km ja que no hi havia la posibilitat de 10 km, va arribar en primera posició amb un temps de 2h06'. Va sortir amb molta més prudència que altres vegades ja que no sabia com acabaria amb aquesta distància però tot i això es va situar en primera posició des de la sortida i mantenint-la fins al final. "Va ser una experiència molt divertida el fet de correr per la nit, encara que amb molta tensió i prudència a les baixades"

Salvador Martí:

Després de la sortida i veient que el ritme del grup davanter era massa exigent per les seves capacitats, l’atleta del Borges va decidir fer una primera part de la cursa més aviat conservadora, intentant seguir el segon grup de cursa i esperar que tal anaven les sensacions durant la cursa. Sobre el quilòmetre 6 de cursa, un corredor del grup decideix marxar i Martí el segueix ja que les sensacions eren bones, tot i així en una de les baixades, el Martí es posa per davant i en pocs metres perd contacte amb el corredor que es queda per darrera, es des de aquest moment que Martí fa la resta de la cursa en solitari, intentant regular al màxim les forces, ja que era molt difícil atrapar cap corredor que anés davant seu i intentar mantindre distancies amb els seus perseguidors. Així doncs, Martí aconsegueix acabar en una cinquena posició que li permet a seguir tenint opcions al podi final del Circuit Trail Series.