QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 27 de gener del 2014

Cursa del Pastisset a Benifallet

La Cursa del Pastisset és la segona cursa del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre, consta de 25 km i de 1776 m de desnivell positiu i es celebra al municipi de Benifallet, un poble petit, tranquil, amb habitants de tracte proper i amb l'encant rústic que per desgràcia han perdut la major part del que avui en dia anomenem pobles. A més d'elaborar uns pastissets boníssims, al poble també gaudeixen del riu Ebre a tocar de les cases i d'un paratge verd, salvatge i abrupte.

Així que l'Aleix Toda, del Borges Trail, es trobava aquest dia 26 de gener posicionant-se a la línia de sortida a les nou en punt enmig de 229 participants disposats a gaudir el màxim d'aquest esport.
Tret de sortida puntual i ja surten tots els corredors com si d'un 10k es tractés. Només començar, petita pujada per la vora de conreus d'olivers i s'endinsava per un barranc d'un km aprox. al més pur estil Terres de l'Ebre, amb terreny tècnic del de debó on Aleix aprofita per passar a un parell de corredors, situant-se en 7ena posició.



En sortir del barranc es pujava per pista i poc després s'entrava en un senderó en el que es començava a guanyar desnivell positiu. Calia guardar forces perquè la cursa era llarga i això només n'era el principi, però Aleix es trobava bé i va atrapar a Mustapha Bassiyd, col·locant-se just al seu davant, mentre que Javier Heras també s'afegia al grup.

A aquesta alçada de la cursa el senderó pujava dret però permetia córrer a pas lent, mentre a la vora del camí s'alçaven grans parets de roca despullada i vegetació espessa a tot i a dret. Aleix estava gaudint com qui més d'aquell tram.

Just en aquell moment, l'Aleix va veure en Toni Calderón a uns 300 m per davant, i va apretar lleugerament per veure si era capaç d'atrapar-lo, seguit d'aprop tota l'estona per  Heras i Bassiyd. Però abans de poder atrapar a cap corredor, el grupet es va perdre perquè el vent s'havia emportat una cinta, obligant-los a buscar el sender correcte de nou, fent-los perdre uns 6 minuts.

En retrobar el camí, el grupet de tres van haver d'avançar a una colla dels corredors que els havien passat en perdre's en un dels trams més tècnics de la cursa, tot avançant cap a la Creu de Santos.

Al cim de la Creu de Santos, punt més alt de la cursa on bufava un vent gèlid hi havia un punt de control, on entre els membres de l'organització hi havia l'amic Bob Esponja tot saltant i animant als corredors. Que extrany, sempre havia pensat que vivia en una pinya debajo del mar... jeje  
Aquella cursa era una festa entre duresa, paisatge, companyerisme i una organització que s'ho estava "currant" de valent.

Després del control començava la baixada per senderons que permetien fer el cabra, Bassiyd i Heras dominen més que Aleix aquest terreny i aprofiten per guanyar distància. A mitja baixada Aleix es despista en una bifurcació i és passat per un grupet de 4 corredors que baixen tot "enxufats", seguint-los de ben aprop però guardant forces per un últim atac.

Va ser a 2 km abans d'arribar al poble on Aleix es torça el tormell i ha de caminar una mica, escapant-se-li el grupet i perdent l'oportunitat d'avançar a ningú i arribant en 9 ena posició de la general.

En acabar la prova, tots els participants estaven d'acord en un fet: si ets un "muntanyero" aquesta cursa s'ha de fer com a mínim un cop a la vida, i a més, si la fas una vegada el més provable és que et quedis amb ganes de fer-la de nou!

CLASSIFICACIONS ABSOLUT HOMES
ATLETATEMPSCLUB
1Roberto Prades2:24:45ORINOCO ALCAÑIZ
2 Ramon Curto2:25:37TRAIL CER LA SÉNIA 
3 Juan Jose Oliva2:27:50 MUR I CASTELL-TUGA
4Mustapha Bassiyd 2:32:52UEC TORTOSA 
5Javier Heras 2:36:15SERRES DEL MESTRAL 
6Ricard Falcó2:36:26DESAKATO TEAM

CLASSIFICACIONS ABSOLUT DONES
ATLETATEMPSCLUB
1Gemma Colome2:58:27TEAM FLOWERS-LO CORRIOL
2 Pilar Prades3:01:08ORINOCO LA CORDADA
3 Silvia Puigarnau3:04:25 CENTRE EXCURSIONISTA GUISSONENC
4Estefania Barreda3:07:04MAESTRAZGO CANYERO'S BAR
5Elena Ferreres3:13:04UEC TORTOSA
6Sandra Burgues3:20:47TRAIL ROQUETES

Finalment, només toca felicitat als guanyadors d'aquesta dura prova pels seus grans temps i també a l'organització per fer un excel·lent treball, llàstima d'alguna cinta que havia volat.

Enllaç: http://www.lacursadelpastisset.esy.es/index.html



BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute