QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 1 de desembre del 2010

CURSA DE MUNTANYA CASTELL DE BURRIAC, la cirereta es resisteix. Punt i final a la temporada.

El passat 14 de novembre es va celebrar a Argentona la 8a edició de la Cursa de Muntanya Castell de Burriac. La prova era la última puntuable per al Circuit Català de Curses de Muntanya, que en aquest cas ja tenia guanyador: el nostre megacrack Josep Maria Pijuan. Per altra banda però, també era el Campionat de Catalunya per Equips. Així doncs, els del Borges Trail-AAEET després d’una gran temporada no podíem faltar a la cita. Teníem moltes expectatives de fer un gran paper i així va ser, el podi se’ns va resistir i vam fer quarts, però vam donar guerra fins al final i allà estàvem. El nostre equip estava format per Gènia Miró, Marga Arbós, Josep M Pijuan, Jordi Pàmies, Biel Secall, Carles Martí, Ramon Barceló, Sergi Tous i Tavi Fossas.

El recorregut, molt xulo, va ser de 26 kms, molt durs i trenca-cames tot i no tractar-se d’alta muntanya i amb trams tècnics amb un desnivell acumulat de 2.500 m. D’entre els 350 corredors, molts equips formats expressament per a la cita amb grans figures de caps de files tant en homes com dones. Veient la parrilla de sortida ja feia respecte: els lagartus del Diedre que de la mà del seu alma mater, el Marc Erra, presentaven un súper equip amb l’incombustible Pere Aurell acompanyat de la Montse Martínez, Gerard Morales, Manel Amor, Xevi Guinovart i Núria Padrisa, Edu Solà,... Els de la UA Terrassa, amb el trio d’asos Mònica Ardid-Javi Delgado-Judit Casas acompanyats de Pere Castillo, Francisco Garcia i Hèctor Romero. Els de la UE Vic amb Xevi Vidal, Anna Comet, Barrufet, Sònia Bruguera, Dani Bordallo i Jordi Parareda. La UEC Anoia, amb la Lola Brusau, Xavi Sànchez, Albert Ferrer,....Els de Guissona amb l’Espiña, Sílvia Puigarnau,...Els Matxacuques amb la baixa del Dani Cazalla i el Carrasco, però amb el Roberto Sancho i la súper Paloma Lobera,.... ,etc,etc,.... amb aquest panorama la cursa es preveia disputada, recordem que només puntuaven les dues primeres noies i quatre primers nois per equips.

De sortida un grup capdavanter format pels primeres espases dels principals equips acompanyats pels seus homes d’armes, je,je,je. Un Barrufet molt ambiciós imposava un ritme infernal de bon inici que va fer estralls al grup i que va anar perdent components. Darrera seu anirien Espiña, Delgado, Piju, Aurell,...seguits per la resta. Jordi Pàmies i Biel Secall anirien junts fins el km16 alternant entre la 14ena i 18enna posició amb Xavi Sànchez, Albert Ferrer i Edu Solà. Davant d’ells en Roberto, Castillo,el Xevi i els lagartus Gerard, Manel i Guinovart que posaven molt cara la victòria per equips. Per darrera en Carles Martí anava fent la seva cursa però sense perdre massa temps amb les posicions capdavanteres. Davant de tot, un Delgado pletòric de forma feia valer el seu coneixement del terreny i reservava forces per l’últim repetxonet “secret”. Al descens,.....el senglar del Pere Aurell fent de les seves sentenciava fins a meta, seguit de Javi Delgado, Xavi Espiña i el Piju. Pel que fa a Jordi Pàmies es va desfer del grupet i va anar recuperant posicions entrant el 12è. Biel Secall ho faria en 18ena posició. Carles Martí faria un gran paper tot i no portar moltes curses aquest any i entraria el 26è. Ramon Barceló i Tavi Fossas ho farien el 56 i 78 respectivament. L’últim representant masculí era el Sergi Tous, que tenia com a única missió la de fer de llebre de la Marga i ho va fer de conya.

En quant a les fèmines, va ser un monòleg de la Mònica Ardid, seguida de la Montse Martínez que va aconseguir despendre’s de la Judit Casas, un podi de categoria!. Les nostres representants van tenir diferents sorts. La Gènia, que anava a fer un top ten va tenir problemes amb el genoll i prou va fer per acabar, finalment entrava la 29ena i lesionada. A recuperar-se. Pel que fa a la Marga, mereix una menció especial, doncs es tracta d’una atleta de pista, velocista, amb l’encàrrec d’arribar a meta en una cursa de muntanya com aquesta fos com fos. La veritat és que ho va fer de conya, no només va acabar sino que ho va fer en 24ena posició, chapeau!! Acompanyada pel Sergi, triatleta (amb un Iron Man el 2010), però amb poc bagatge en curses de muntanya van complir al cent per cent. La veritat és que té mooolt mèrit el que van fer. Felicitats i gràcies ver ajudar-nos.

Així doncs, amb aquest resultats els nostres amics del Diedre s’emportaven de carrer la victòria per equips. No podia ser d’una altra manera, van presentar un equip ple de fenòmens i cal felicitar-los. Els seguiria la UA Terrassa que amb el trio abans mencionat plantaven cara als lagartus. Pel que fa a la tercera plaça estaria disputada pels de Vic i el Borges Trail. Finalment el podi va ser pels de Vic, que també portaven un gran equip. Felicitats a tots tres equips!

Classificacions:

Masculina

1 Pere Aurell (Diedre) 2:03:51

2 Javi Delgado (UA Terrassa) 2:04:50

3 Xavi Espiña (Cex Guissonenc) 2:06:18

4 Josep M Pijuan (Borges Trail-AAEET) 2:06:35

12 Jordi Pàmies (Borges Trail-AAEET) 2:15:25

18 Biel Secall (Borges Trail-AAEET) 2:22:30

26 Carles Martí (Borges Trail-AAEET) 2:26:18

56 Ramon Barceló (Borges Trail-AAEET) 2:36:59

78 Tavi Fossas (Borges Trail-AAEET) 2:42:52

168 Sergi Tous (Borges Trail-AAEET) 3:05:28

Femenina

1 Monica Ardid (UA Terrassa) 2:27:02

2 Motse Martínez (Diedre) 2:35:40

3 Judit Casas (UA Terrassa) 2:37:06

24 Marga Arbós (Borges Trail-AAEET) 3:20:28

29 Gènia Miró (Borges Trail-AAEET) 3:36:08

Per la nostra part hi va haver un pèl de desencís, doncs tot i tenir clar que la victòria seria per Diedre, esperàvem entrar al podi, però no va ser així, finalment vam ser quarts. És un bon resultat però buscàvem posar la cirereta a una gran temporada on hem aconseguit: la victòria final de la Copa Catalana de Caminades de Resistència (Joan Iniesta), la victòria final de la Copa Catalana de Curses de Muntanya (Piju), amb tres top tens de la general (Piju, Pàmies i Biel), un segon final en veterans (Biel), una tercera en fèmines i segona sènior (Gènia) i tercers per equips-entitats; un subcampionat de Catalunya en veterans de Triatló de Muntanya (Biel); la victòria final del Circuit Català de Curses de Muntanya (Piju) i tercers per equips-entitats; segon i quart lloc final del Circuit del Baix Camp de Curses de Muntanya (Prim i Pàmies), amb un segon sènior (Pàmies) i victòria en veterans (Prim); setè lloc final i tercer veterà a la Lliga Catalana de Curses de Muntanya (Ramon); dos top ten al Campionat Individual de Catalunya de Curses de Muntanya (Piju i Pàmies) i un tercer en veterans (Biel). A més de totes aquestes fantàstiques classificacions finals en les diferents competicions, durant la temporada també hem obtigut molts altres podis i resultats destacats.

La veritat és que és una gran satisfacció escriure aquestes quatre ratlles finals i un veu que som un dels millors equips del nostre país, juntament amb altres, a més hem comptat amb un megacrack com el Piju, el nostre Messi pel bo que és en tots els aspectes. Ha estat un plaer compartir curses amb els corredors de tots els altres equips plens de gent sana i bon rotllo, ara toca descansar i canviar d’aires per tornar de ple al 2011 on hi haurà nous reptes, nous membres i la satisfacció de “cedir” el Piju a la Selecció del nostre país (només algun cap de setmana eh!). Que tingui molta sort i deixi el nom de Catalunya ben alt. Cal agraïr la impagable col•laboració dels nostre preparador el Jordi Mateu fent tàndem amb el Pàmies, els vostres consells són or.

No podem acabar sense agraïr el suport del nostre principal sponsor, Borges. També la col•laboració de Inpema CB, FBI Francesc Barceló, GR-171, Font de l’Oca, Monfisiocentre, Òptica BB, Diedre, SPA Les Oliveres i l’AAEET Muntanya de Valls, sense el suport de tots ells tot hagués estat més difícil. Gràcies!

Per acabar un homenatge a les nostres dones i fills, ens han ajudat i molt a aconseguir aquests magnífics resultats. Salut!!!!

Per: Biel Secall

dimecres, 10 de novembre del 2010

MONTSERRAT NORD, la Copa Catalana també és territori BORGES TRAIL-AAEET

Si la setmana passada era notícia que el Borges Trail-AAEET guanyava el Circuit Català de Curses de Muntanya de la mà del nostre crack Josep M Pijuan, i que també hem guanyat la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la mà del nostre tragamilles Joan Iniesta, aquesta setmana tocava posar les coses al seu lloc a la Copa Catalana i esvaïr qualsevol dubte. L’entrada en escena del nostre amic Xavi Espiña posava emoció per la victòria final de la Copa.
Per categories, el Biel que era líder veterà amb data de caducitat tenia com a repte defensar com a mínim el podi.

Doncs així va ser, el Piju Campió de la Copa Catalana i el Biel segon en veterans, a més, a la general final hi ha tres Borges Trail al top ten, Piju, Pàmies i Biel, primer, vuitè i desè respectivament. Fantàstic.

Bé, si voleu us ho explico.

Abans de començar dues bones notícies: la Gènia té el culet recuperat de Tivissa i pot córrer i el Ramon Barceló ens torna a acompanyar després del Toubkal.
Bé, un matí emboirat i fresquet, amb una temperatura ideal per córrer va aplegar una 350 corredors a Monistrol. El recorregut era el clàssic dels últims anys, amb 22 kms i 2.200 m de desnivell passant per Sta Cecília, St Jeroni, St Joan i Sta Cova. Diedre’s, Matxacuques, Vic, Runners, van portar moltes cares conegudes i molts cracks, Xavi Espiña, Pep Cuadrat, Pere Aurell, Òscar Carrasco, Javi delgado, Xevi Vidal, Joan Freixa, Esther Hernàndez, Ragna Debats, Lola Brusau, ....etc, etc, quina por. Nosalres no volíem ser menys i hi vam portar el Piju, Jordi Pàmies, Biel Secall, Ramon Barceló i Gènia Miró.

Es tractava de posar les coses difícils i així ho vam fer. Les fèmines van sortir un quart d’hora abans i la cursa va estar dominada per l’Esther Hernàndez (2:18:01)seguida de prop per una emergent Ragna Debats (2:19:53) que l’any vinent en sentirem a parlar. Pel que fa a la Gènia, no va tenir un bon dia i es va mantenir a meitat de la classificació i va entrar la 14 amb 2:56:16.

Pel que fa als homes de sortida es va formar un grup d’uns trenta corredors on hi havia el Piju, Pàmies i el Biel. Aquest grup es va distanciar i a la vegada es va estirar durant l’ascensió fins a Santa Cecília. Un subgrup de sis corredors amb el Piju afrontàven un pèl distanciats de la resta la dura pujada per la canal de St Jeroni, darrera seu Pàmies i Aurell. Més endarrerits un grup d’uns deu corredors que tancava el Biel. Un cop coronat Sant Jeroni passava el trio Espiña-Piju-Freixa al capdavant, Pàmies es mantenia el novè i el Biel el 18è. Tocàven ara una sèrie de descensos tècnics on la bèstia del Pere Aurell feia de les seves i anava fulminant tot el que trobava. Una última pujada per la Santa Cova que feia miques les cames permetia acomiadar Montserrat i encarar l’últim descens fins a Monistrol. Aquí Aurell va sentenciar i va arribar primer a la meta, després d’un descens a l’abast de pocs, amb un temps de 1:52:32. El va seguir Xavi Espiña i tercer el Piju, que va fer una gran cursa mantenint-se sempre davant de tot conscient del què es jugava. Jordi Pàmies també va fer una gran cursa, com ja és habitual en ell en aquesta Copa i va entrar el 10è amb 2:02:16. Biel Secall recuperava posicions en el descens i finalment entraria al 15è, fent segon de veterans amb 2:05:13. Ramon Barceló entrava el 64è amb 2:21:43 aconseguint baixar de 2:30 com volia.
La cursa va estar molt ben muntada en general, de veritat, però no ens sembla correcte que una cursa puntuable per la Copa Catalana només doni premi als tres primers homes/dones de la cursa i al primer de cada categoria, quan s’acostuma a fer sempre podi de tres en totes les altres curses, què hi farem.
Els resultats obtinguts per l’equip a la cursa són els que esperàvem abans de començar, podem dir que hem complert el nostre objectiu. Com equip ha estat fantàstic, hem acabat tres corredors entre el top ten final de la Copa, això no és fàcil. El Piju és el Campió després d’una temporada plena de curses i de podis, ha aguantat la pressió i el desgast físic, se les ha hagut de tenir amb autèntics cracks de la disciplina durant tota la Copa i ha resistit, felicitats xaval! El Pàmies ha mostrat una gran regularitat durant tota la Copa corrent sempre entre cracks com ell i com a premi aquest vuitè lloc final de la Copa, una competició on es mou com a casa. La Gènia ha fet una bona Copa però amb mala fortuna a Tivissa que l’ha condicionat, però s’ha adaptat molt bé a la muntanya i segur que millorarà. El Ramon és la única de Copa que fa tot i que també era puntuable per la Lliga Catalana i li haurà anat bé. Pel que fa a mi (Biel) permeteu-me que personalitzi i m’estengui, estic molt satisfet. cCmençava la Copa després d’una lesió i amb incertesa de poder donar la talla, l’objectiu era fer un top 5 veterà i he acabat segon darrera tot un Javi Delgado, a més de 10è general. Més que el segon lloc final en veterans em quedo amb la confiança que he tingut per sortir al davant amb els millors i intentar aguantar el seu ritme i ser encara més competitiu i no anar de comparsa. Gràcies als Jordi’s per entrenar-me i gràcies als de casa per permetre-ho. Gràcies per deixar-me estar en aquest equip de gent senzilla però potent, que allà on anem en equip la liem. Ha estat un plaer de fer la Copa amb vosaltres, espero que ho celebrem amb una copa, o més,...
Esperem que la setmana vinent posem la cirereta a la temporada al Campionat de Catalunya per Equips. Segur que no els ho posem fàcil i ens fem notar!!

dimarts, 9 de novembre del 2010

JOAN INIESTA DEL BORGES TRAIL ACONSEGUEIX ACABAR LA COPA CATALANA DE MARXES AMB EL RÈCORD DE PUNTUACIÓ

El passat 7 de novembre, Joan Iniesta del Borges Trail va acabar la competició de la Copa Catalana de Caminades de Resistència finalitzant amb èxit l’última prova del campionat, la Marxa del Garraf de 45 km i 3200 m de desnivell acumulat.
En Joan ha acabat líder en solitari de la Copa Catalana amb 235 punts, ja que ha finalitzat les 20 marxes del circuit.

Així ha acabat la temporada finalitzant els dos grans reptes: guanyar la Copa Catalana i aconseguir acabar totes les marxes per obtenir la màxima puntuació.

Un repte que va començar al març, i que durant tots aquests mesos ha estat cada cap de setmana, realitzant marxa rere marxa, amb una mitja de 70 km per competició.

En total ha fet 1500 km i 87000 m de desnivell acumulat.

Resum de cada marxa:

- Castells de La Segarra 54 km i 1100 m de desnivell

- La Selva del Camp 68 km i 4900 m de desnivell

- Molins de Rei 45 km i 1900 m de desnivell

- Els Matxos 63 km i 6200 m de desnivell

- Riudoms-La Mola 54 km i 2600 m de desnivell

- El Meridià Verd 70 km i 4000 m de desnivell

- Romànica de Navàs 80 km i 4700 m de desnivell

- Montseny 48 km i 5600 m de desnivell

- 7 cims 58 km i 4900 m de desnivell

- Reus-Prades-Reus 55 km i 2950 m de desnivell

- Gràcia-Montserrat 63 km i 4500 m de desnivell

- Montserrat-Reus 100 km i 3000 m de desnivell

- Núria-Berga 98 km i 9800 m de desnivell

- Borges-Montblanc 52 km i 2500 m de desnivell

- Pantà d’Oliana 83 km i 6600 m de desnivell

- Matagalls-Montserrat 83 km i 6000 m de desnivell

- Trenkakames 86 km i 5400 m de desnivell

- La Marxassa 66 km i 3200 m de desnivell

- Rasos de Peguera-Manresa 80 km i 3600 m de desnivell

- Marxa del Garraf 45 km i 3200 m de desnivell

Per acabar, vull agraïr molt especialment a la meva dona Maria i el meu fill Arnau pel gran suport i encoratjament rebut durant tots aquests mesos; a l’Albert Bové (fisio) perquè gràcies a ell m’ha solventat les petites lesions que he patit durant la temporada; al Jordi Mateu (entrenador personal) perquè gràcies als seus entrenaments he pogut finalitzar totes les competicions; a l’Albert i la Tània, perquè amb ells he compartit molts quilòmetres i el patiment s’ha fet més amè; i finalment a l’equip Borges Trail pel seu suport.

I dedico aquesta Copa a l’A. P.

dimecres, 3 de novembre del 2010

JOSEP Mª PIJUAN GUANYADOR DEL CIRCUIT CATALÀ DE CURSES FEEC

MARATÓ DE SANT LLORENÇ SAVALL.

16a edició de la 1ª Marató de Muntanya de Catalunya.

Aquest passat diumenge dia 31 d’octubre, es va celebrar a Sant Llorenç Savall una nova edició de la Marató de Muntanya, que formava part del calendari del VIII circuit català de curses de muntanya 2010.

Diumenge, després de canviar l’hora i poder dormir una horeta més, en Josep Mª Pijuan del BORGES TRAIL, es va presentar a Sant Llorenç, per disputar la marató, 42.470 km i 3449 mts de desnivell acumulat.

El dia es llevava fresquet i humit, ja que de tant en tant queia un ruixadet. A les 07:15 puntualment es donava el tret de sortida a la cursa femenina, i 15 min. més tard a les 07:30 ho van fer els homes.

Allí al capdavant hi havia en Just Sociats, Pere Aurell, Pedro Ordoñez, Xavier Valldeoriola,..., gent d’alt nivell.

Només sortir en Pedro va començar a marcar el ritme, i el grup quedava ja reduït a 6 persones, entre ells l’atleta del Borges Trail. El grup es va reduïr encara més en l’ascens al cim de la cursa, a la Mola, a 1104 mts d’alçada, on en Sociats va passat el primer seguir a pocs metres per Ordoñez i una mica més endarrere venia l’Aurell, i a 4 minuts ho faria Pijuan en solitari

Durant el descens Aurell atraparia a Sociats, i en la baixada més tècnica, Ordoñez aniria quedant despenjat. Al voltant del km 32 Pijuan estava a 1 min. del tercer classificat, i no seria fins al km 40.5 que aconseguiria atrapar-lo, però ja en l’última baixada un petit canvi de ritme li va donar a Ordoñez una distància de 8 segons per poder acabar en tercera posició.

La primera posició també es va decidir en els últims dos quilòmetres, on Sociats va poder deixar a l’Aurell, qui l’havia acompanyat durant quasi tota la cursa.


Classificació Final Masculina.

1- Just Sociats C.E. BANDOLERS 3h 38m 41 s

2- Pere Aurell A.E. DIEDRE 3h 40m 09s

3- Pedro Ordoñez I.A. SABADELL 3h 51m 08s

4- Josep Mª Pijuan BORGES TRAIL 3h 51m 15 s

5- Jordi Caba C.E. LLORENÇA 3h 59m 12s

Classificació Final Femenina.

1- Judiat Casas UAT 4h 53m 45s

2- Pilar Rius UE de SABADELL 5h 17m 47s

3- Teresa Forn C. EXCURSIONISTA 5h 21m 47s

Després d'aquest resultat, el nostre corredor, Josep Mª Pijuan, es va proclamar CAMPIÓ ABSOLUT DEL VIII CIRCUIT CATALÀ DE CURSES DE MUNTANYA-FEEC 2010.

Enhorabona!!!

més informació a http://www.maratocatalunya.cat/ 

dijous, 28 d’octubre del 2010

FINAL DE LA COPA DE LES NACIONS DE CURSES DE MUNTANYA

El passat 7 d’Octubre varem ser testimonis directes de la última prova del primer circuit Mountain Running Internacional Cup. Aquesta va disputar-se a la serralada del Atlas al Marroc.
El traçat de la cursa fou molt dur i exigent amb 42 km de distància i 3300m de D+ i on el pic del Toubkal era el sostre de la cursa amb 4167 m d’alçada.
Els guanyadors foren: Michel Rabat (Catalunya Nord) en categoria masculina i Núria Picas (Catalunya) en la femenina. Aquests dos mateixos atletes serien els que s’emportarien també la victòria final del circuit, on Catalunya seria la guanyadora per nacions i el Diedre d’Osona ho seria per equips. En definitiva un altre gran èxit de l’esport català.
Per saber més detalls de com va anar la cursa, us aconsellem que llegiu la crònica molt acurada que ha fet el Marc Erra de Diedre a : http://www.diedre.cat/index.php/component/k2/item/51-toubkal-marathon

La experiència fou molt agradable i el fet de compartir una setmana amb els corredors catalans i bascos seria realment gratificant.

L’alberg Azdour Hassan Ben Mohamed, http://www.natur-atlas.com/  fou el lloc escollit per hostatjar-nos a Imlil, en Hassan, el propietari va tractar-nos com si fóssim de la família, a més els preus son molt econòmics, recomanable al 100%, ara amb el nou alberg encara el farà més aconsellable.
Seguint amb la mateixa tònica podem dir que els berebers de la zona foren molt acollidors i ens van donar suport en tot moment, dels nens dels pobles per on passàvem també ens he n’emportarem un bon record tan pels ànims rebuts, com per l’acompanyament que feren amb nosaltres dels darrers km, tot una satisfacció.
Per part del Borges Trail el Ramon Barceló fou l’únic afortunat que va poder-hi anar, el seu temps seria de 07:38’ i va quedar en la 38ena posició de la general d’una cursa on i van prendre part un centenar de corredors, d’aquests una vintena van retirar-se i sis foren desqualificats per fer trampes i no passar pel cim, en teoria el lloc seria el 32, suposo que ja ho actualitzaran.
Des d’aquí os animem a fer-la, tot i que el gran treball que comporta organitzar una cursa en aquests països, fa que la prova de l’any vinent estigui penjant d’un fil.
Per veure més fotos i les classificacions finals podeu fer-ho a : http://picasaweb.google.es/home

http://www.toubkaltrail.com/

XIX MARXA RASOS DE PEGUERA-MANRESA

El passat dissabte 23 d’Octubre es va celebrar la 19a Marxa Rasos de Peguera-Manresa de 80 km i 3600 m de desnivell.

Tres-centes persones estaven congregades a la meta a 1836 m d’alçada.

I el nostre ultra-corredor, Joan Iniesta, no es va voler perdre la seva dinovena marxa de la temporada.

A les 11 del matí es va donar el tret de sortida. El recorregut era molt atractiu: passant per fagedes, rierols i unes vistes magnífiques. A l’arribar al km 50 ja es va fer de nit, i calia encendre el frontal. La nit va ser fresca però molt tranquil•la.

El Joan va arribar a meta, juntament amb l’Albert i la Tània, els seus amics de fatigues, amb un temps de 16 hores i 5 minuts.

Ara, està a un pas d’aconseguir el seu segon repte: el proper 7 de novembre es celebrarà l’última marxa puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència, per tan, si l’acaba, completarà les 20 marxes que engloba aquesta competició i obtindrà la màxima puntuació.

divendres, 22 d’octubre del 2010

TREKORIENTACIÓ A STES.CREUS

Un any més, els nostres amics de Drac Actiu, organitzaven una genial Treko als voltants del monestir de Santes Creus, dividida en tres circuits classificats segons la distància a recórrer, i la dificultat d’orientació.

La Trekorientació és una activitat esportiva en la qual els participants fan un itinerari a peu, amb l'objectiu de trobar una sèrie de balises o fites, comptant amb l'ajut d'un mapa.

En aquest cas, Tavi participava al circuit vermell, la categoria reina de la prova, sent un recorregut de més de 25 km i amb un elevat grau de dificultat.

Va ser molt curiós, i alhora una grata sorpresa pel Tavi, trobar-se al capi del Borges Trail a “l’altre costat de la ratlla”, doncs aquest cop, en comptes de competir, estava a la organització de tant interessant prova esportiva.

A tres quarts de nou tocats, Tavi sortia el primer dels quasi 550 participants, i aquest, va estar corrent durant 3 hores i 16 minuts buscant 30 fites repartides al llarg dels boscos i camps que hi ha entre Vila-rodona i Santes Creus.

Tot i que al principi estava una mica fred i li costava orientar-se, ràpidament es va anar trobant millor i afinant l’orientació. D’aquesta manera, va fer tot el circuit pràcticament sol.

Es pot dir que es tractava d’una cursa de muntanya, sense gaire desnivell, doncs l’acumulat total no passava del 270m, però que la duresa venia per la part en que un corre contra sí mateix alhora que disfruta de la tranquilitat del mauntanya.

El recorregut era del més variat, començant per un bosc molt tupid, saltant el riu en diverses ocasions, corrent a camp obert entre oliveres i ametllers, endinsant-se en boscos típicament mediterranis, i fent part de la Ruta de les Cabanes de Pedra Seca tan famoses en aquesta contrada.

Un cop arribat, l’esperava un gran grup d’esportistes que ja havien acabat els altres circuits, un bon avituallament i un gran parc on els més petits gaudien del bon dia que feia.

Així doncs, el nostre amic Èric Cartanyà del Llop Aventura li arrabassava 2:47 minuts i aconseguia la primera plaça, deixant en 2ona posició al nostre corredor Tavi Fossas.

Es pot dir que aquesta 2ona posició, referma la remuntada física del corredor i l’anima a continuar entrenant i preparant-se per la dura prova que l’espera d’aquí a un mes, concretament la Cursa de Castell de Burriac, que definirà el Campionat de Catalunya per equips de curses de muntanya.

Classificacions del circuit vermell individual:

1 CARTANYÀ ESPEJO 3:13:37 +0:00

2 FOSSAS BATLLE 3:16:24 +2:47

3 PINILLA PEREZ 3:36:08 +22:31

Per la seva banda, Joan Iniesta junt amb la seva família va gaudir també de l'activitat tot realitzant el circuit verd, de 7 kms aproximadament, com a "recuperació" del dia anterior en el que havia realitzat els 66 kms de la "Marxassa".

Per veure la totalitat de les classificacions: http://www.trekorientacio.com/class/santescreus10/Resultats-treko-santes-creus-2010.pdf

Per més info: http://www.trekorientacio.com/novetats.php

Per fotos: http://picasaweb.google.es/blancamtzr/TrekoSantesCreusJpg1

dimecres, 20 d’octubre del 2010

2ª CURSA DE RIUDECANYES-CASTELL D’ESCORNALBOU

El passat diumenge dia 18 en Carles es va desplaçar fins a Riudecanyes per participar a la segona edició d’aquesta cursa que mica en mica va fent-se coneguda a la província.

A les 8.30 van sortir els caminadors, i a les 10 es donava el tret de sortida a la cursa de 17 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 619 metres ( això feia presagiar una cursa ràpida).

Tan bon punt va començar la cursa ja es veia que aquesta seria disputada per 2 atletes coneguts de la província, en Sergi Casas ( Llop aventura) i en Josep Antoni Gironès (Club atletisme Tarragona).

Després de donar el tomb al poble i començar a passar pel costat del pantà, els 2 corredors ja es van escapar, en Carles anava una mica més enrere i intentava seguir el ritme del grup perseguidor.

Tot i la rapidesa dels dos primers quilòmetres aviat va començar el tram de pujada on algun dels perseguidors va començar a notar la duresa del terreny, i on el Carles es sentia més còmode, fet que li va representar guanyar alguna posició.

Tot i això la majoria de la pujada la va fer en solitari, sense poder atrapar a ningú més, arribant al castell d’Escornalbou totalment sol només creuant-se amb algun dels corredors que ja baixava.

Després de fer la volta per dins del castell, s’encarava el tram més tècnic de la cursa, un sender d’uns dos quilòmetres que els portaria a tocar del poble de l’Argentera.

Tot i que algun atleta, es saltaria alguna de les cintes i arribaria al poble per error.

Després del sender una altra vegada 5 quilòmetres de pista ràpida fins arribar un altre cop al poble de Riudecanyes.
Tot i perdre’s dues vegades, en Sergi Casas va guanyar la cursa i a la vegada el premi per arribar al castell d’Escornalbou en primera posició.

En Carles tot i flaquejar una mica en els últims quilòmetres, va poder acabar en una meritòria 8ª posició.

Fantàstica organització, i després d’una cursa així res millor que un pa amb tomàquet amb llonganissa, per a tots el participants.

Més info a http://cursariudecanyes.ac77.net/

XVII MARXASSA

Dissabte dia 16 d’octubre es va celebrar la 18ena marxa del Campionat de Caminades de Resistència, és a dir, la XVII Marxassa, de 66 km i 3200 m de desnivell.

Unes 600 persones estaven a les 7 del matí a St. Martí del Montseny, i com no, l’incombustible Joan Iniesta del BORGES TRAIL estava a la línia de sortida.

La marxa va ser de les més maques, ja que el fet de travessar el Montseny, oferia un traçat amb vistes meravelloses, boscos amb rierols plens d’agua i plens de bolets i castanyes. Es va passar per Sant Martí de Montnegre i el Santuari del Corredor per acabar a la platja de Mataró.

Joan Iniesta va arribar amb un temps de 12 hores, en companyia de l’Albert i la Tània que per cert, amb aquesta marxa culmina la conquesta de la Copa Catalana de Caminades de Resistència aconseguint els punts per guanyar-la. Moltes felicitats Tània!

Joan Iniesta no para, i per aconseguir el seu repte d’aconseguir la totalitat de marxes i fer la màxima puntuació li queden dos obstacles: el primer, la setmana vinent 19a Marxa Rasos de Peguera-Manresa de 80 km.

Ara mateix, està situat en primera posició i és líder en solitari, i amb la gens despreciable xifra de 1215 kms de marxa acumulats durant la temporda.

Més info a http://agrupe.blogspot.com/2010/09/la-marxassa-2010.html

dimecres, 13 d’octubre del 2010

V CURSA DE MUNTANYA DE TIVISSA. EXTREMA.

El Piju es manté líder general de la Copa i Biel ho fa en veterans. Pàmies opta al top 5.

Aquest diumenge es va disputar la 5ena cursa de la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya de la FEEC 2010. L’escenari era Tivissa i el seu entorn, a ningú no se li escapa que d’alta muntanya res de res. Algú pensava: què hi pinta una cursa de la Copa Catalana a Tivissa?........La pressió per a ells era molt gran.
(equip desplaçat a Tivissa sense la Gènia que era dins la "furgo dels pirulos taronges")

Doncs la veritat és que els tivissencs ens han donat una “lliçó de moros”. L’entorn feréstec que tenen ja és envejable, amb grans paisatges i vistes espectaculars, però és que ells, a més, van dissenyar un recorregut tècnic i espectacular, mai vist. No va deixar a ningú indiferent. En quant a l’organització en sí: matrícula d’honor. Per 17 euros, si,si, 17, teníem un recorregut molt ben estudiat i ben marcat, amb multitud de voluntaris en molts punts, que a la vegada animaven, et feien fotos i te les pengen en un Picassa tots junts. Conscients que el recorregut era perillós per les pluges caigudes, van dotar de gent per tot arreu,...chapeau. Agilitat a la recollida de dorsals, avituallaments generosos, ambient a l’arribada, servei de dutxes com els futbolistes, amb aigua calenta i a dojo, massatges, bossa amb obsequis pràctics, “rustida” (llangonissada) generosa per tot quisqui i bon rotllo per un tub. La gent d’allà baix són així de collonuts. Comencem la crònica felicitant-los una vegada més, amb la dificultat de trobar les paraules adequades i no quedar-nos curts.

Bé, dit això, entrem a la cursa. Uns 250 corredors a la graella de sortida per afrontar els prop de 23 kms duríssims amb gairebé 4.000 m de desnivell acumulat, transcorrent en la seva majoria per corriols, senderons, crestes i trialeres, amb continus desnivells. Possiblement la cursa més tècnica del panorama català.
Davant de tot hi havia els principals favorits per a la Copa i pel Circuit Ebrenc i això garantia una gran competitivitat. Entre ells els nostres components del Borges Trail-AAEET capitanejats pel Piju, que defensava el liderat de la Copa, el Jordi Pàmies que lluita pel top 5, el Biel Secall que tenia una ocasió d’or per liderar la Copa en veterans i la Gènia Miró que ara ja va com “Pedro por su casa” entre les millors. Amb tots ells Xavi Espiña, Dani Cazalla, Roberto Sancho, Òscar Carrasco, Joan Farnós, Rubio, Joan Freixa, El Quayed...

Amb el tret de sortida ja es forma un grupet d’uns 20 corredors que comencen a agafar distància. L’estratègia del Matxacuca molt clara: entre els seus tres cracks posar contra les cordes al Piju. De bon inici el ritme el marcaven Piju i Espiña seguits de l’Ahmed, darrera seu el grupet ara ja de menys de deu membres on hi havia el Pàmies i el Biel. La cursa es va anar estirant, l’Ahmed peta i el Piju i l’Espiña fan la seva cursa particular. Cazalla darrera d’ells, en terreny de ningú i seguidament Pàmies que fa una gran progressió després d’una mala sortida amb els dos Matxacuques i Freixa.
A vista d’ells Biel fa un bon tàndem amb Rubio, seguits de prop del mega crack del Farnós i tenint a la vista el Curto. Meitat de cursa i entre el top 10 hi ha tres Borges Trail-AAEET i tres Matxacuques, la cosa va de conya. En quant a fèmines la clara dominadora és la Ragna Debats i la Gènia es manté en una bona quarta posició. Arribat aquest punt els dos primers es distancien i Carrasco, Pàmies i Freixa mantenen el seu duel i es desempalleguen de Sancho.
Darrera d’aquests el Biel i Koanito es disposen a fer una mano a mano per atrapar un Rubio que havia agafat una mica de distància, però una molt mala caiguda del Biel amb un fort cop al genoll el deix fora de joc i es planteja de plegar. Les seves aspiracions de guanyar la Copa Catalana en veterans s’esvaeixen, malgrat tot, decideix continuar i acaba com pot durant més d’una hora de cursa que li quedava. L’objectiu era perdre els mínims llocs possibles. Mentre, la Gènia també pateix una molt mala caiguda amb un fort cop al coxis i ha de retirar-se sent evacuada.

A davant el duel entre el Piju i l’Espiña es manté fins el final i a pocs quilòmetres de la meta el Xavi sentencia amb un temps extraordinari de 2:23:57, el Piju entra segon a poc més d’un minut, Cazalla fa tercer a cinc minuts. Pàmies fa un excel.lent cinquè lloc darrera Freixa amb 2:34:08 i el Biel acaba el 16è, quart veterà amb 2:46:25.

Donades les circumstàncies els resultats són excel•lents. El Piju es consolida com a líder de la Copa, tot i que Espiña presenta candidatura i s’ho jugaran tot a Montserrat. El Pàmies suma molts punts i amb un bon resultat a Montserrat opta entre el top 5 i 7. El Biel, tot situar-se líder en veterans, s´ho juga tot a Montserrat i depèn de Delgado i Corbera, una llàstima, doncs una victòria o un segon lloc en veterans a Tivissa donaria més tranquil•litat. Pel que fa a la Gènia, encara manté opcions de podi final. Bé, per damunt de tot hi haurà emoció fins el final i això és bo, i el millor de tot, el Borges Trail, aquest cop amb els Matxacuques, hem donat espectacle.

Felicitats a tots. Per cert, l’any vinent no us perdeu aquesta cursa!


Classificacions:
1 Xavi Espiña X-avi 2:23:57

2 Josep M Pijuan Borges Trail-AAEET 2:25:18

3 Dani Cazalla Matxacuca 2:30:21

4 Joan Freixa Runners Berguedà 2:33:02

5 Jordi Pàmies Borges Trail-AAEET 2:34:08

6 Òscar Carrasco Matxacuca 2:35:38

7 Roberto Sancho Matxacuca 2:36:50

8 Ramon Curto 2:37:49

9 J.Lluis Rubio Begues 2:40:02

10 Joan Farnós Extrem Team Tivissa 2:40:45

.....

16 Biel Secall Borges Trail-AAEET 2:46:25


I si voleu més fotos, assegureu-vos de tenir molt de temps,doncs moltes és poc!!!
http://picasaweb.google.com/113309011308059386099



divendres, 8 d’octubre del 2010

9ª MARXA TRENKAKAMES

El passat dissabte dia 2 d’octubre a les 10 del matí, es celebrava la dissetena marxa de la Copa Catalana de Caminades de Resistència, la novena edició de la Marxa Trenkakames, de 82 km i 5400 m de desnivell.

Tres-centes persones es van concentrar a El Vendrell per començar la marxa, i on Joan Iniesta del Borges Trail hi era present.

Els primers quilòmetres eren molt còmodes, passant per la platja i fent molta pista fins al quilòmetre 34. Allí començaven les fortes pujades, on vam arribar al punt més alt de la marxa: el cim d’El Montmell (941 m). A parttir d’aquí 15 km de desnivell pur fins arribar al quilòmetre 56, on molta gent es va retirar. Després, la resta de quilòmetres eren més còmodes. La nit va ser molt bona i això també va ajudar.

El Joan va arribar a meta amb un temps de 16 hores i 35 minuts.

Un cop finalitzada aquesta marxa, el nostre ultra-corredor, es situa líder en solitari de puntuació de la general, i ara només li queden 3 marxes per acabar el segon gran repte: acabar-les totes i aconseguir la màxima puntuació de la Copa Catalana de Caminades de Resistència.

Agraïr moltíssim a l’Albert i la Tània per ajudar-me a acabar-la, perquè quan un no està fi, es necessita algú que t’empenyi. Després de tants quilòmetres a les cames, el cos es comença a ressentir...

dimarts, 5 d’octubre del 2010

CURSA DE CASTELLVELL. FINAL DEL CIRCUIT DEL BAIX CAMP

Com haurà quedat la classificació final?

Diumenge 3 d’octubre va disputar-se a Castellvell la última cursa puntuable pel circuit Baix Camp, organitzat per TRETZESPORTS.

En cap cas semblava que ens trobéssim a la primera setmana d’octubre, ja que la temperatura era prou alta, inclús durant la cursa es patir certa calor.

187 participants es van aplegar puntualment a les 9’30h per realitzar els poc més de 12 quilòmetres del recorregut.

Recordar que paral•lelament també es feia la típica Caminada, que acostuma a realitzar-se pel mateix recorregut de la cursa, permetent als caminants poder veure als corredors passar a tota velocitat pels camins i senders del traçat.

A la sortida, Víctor Gonzalez, actual líder del circuit, va decidir no participar per trobar-se malament, així que Xavi Prim del BORGES TRAIL, i 2n classificat podia aproximar-se per uns moments al títol de campió del circuit. Això sí, fent el millor resultat que podia aconseguir: guanyant.

La resta de corredors no li posarien fàcil, doncs Sergi Casas, del Llop Aventura, especialista en aquest tipus de curses ja era a primera línia. Pere Rodríguez d’Obrint Traça, i 3er de la general, tampoc volia perdre opcions.

Pàmies, també del BORGES TRAIL, que es trobava en 4a posició de la general i 2n sènior veia una clara opció d’entrar al podi final. Així que la “batalla” estava servida.

Per darrera d’aquests, Tavi Fossas, també del BORGES, volia assegurar el Top Ten final després d’una temporada certament complicada per a ell.

Des del tret de sortida, i com si la cursa fos tan sols de 50 metres, van sortir esperitats els corredors, formant una fila india encapçalada per Casas, seguit de Pàmies, Pere Rodríguez i Prim. Però ja en sortir del poble i començar les primeres pujades Casas i Pàmies van distanciar-se del grup i començaren la seva particular cursa. Sols de lluny podien veure al Pere que intentava no perdre més distància.

La pujada continua va permetre a Casas portar un ritme cómode per a ell, i no tant per a Pàmies, que veia com se li escapava poc a poc fins al perdre’l de vista.

La part negativa del dia va ócorrer quan Casas, liderant cómodament la cursa, va equivocar-se en una bifurcació perdent tota opció de victòria en favor de Pàmies, que arribava el primer a meta seguit a pocs segons del Pere Rodríguez.

5è va entrar el Xavi Prim, després d’una recuperada de posicions als últims quilòmetres.



CLASSIFICACIÓ GENERAL HOMES


1. Jordi Pàmies 57’26” BORGES TRAIL

2. Pere Rodríguez 58’38” OBRINT TRAÇA

3. Jaume Lara 1h01’12”

4. Jordi Nolla 1h01’22” CERAP RIUDOMS

5. Xavi Prim 1h04’05” BORGES TRAIL

-------------

15. Xavier Ayala 1h07’19” FOLCH CARBONELL RUNNERS

21. Tavi Fossas 1h07’21” BORGES TRAIL

33. Miquel Virgili 1h11’37” FOLCH CARBONELL RUNNERS


CLASSIFICACIÓ GENERAL DONES

1. Paquita Gimenez 1h17’08” L’ESQUADRA TGN

2. Alba Canet 1h22’09” C.E.MASPUJOLS

3. Imma Castaño 1h25’27” OBRINT TRAÇA



dimecres, 29 de setembre del 2010

IV PUJADA AL MONTSIÀ. MEMORIAL FRANCESC BORT "MADRO"

La premsa parla per si sola...
(Diari de Tarragona. 27 de setembre 2010)

Aquest passat diumenge 26 de setembre, a la poblacio d’Alcanar es va dur a terme la quarta edició d’una cursa que ja va agafant solera a les terres de l’Ebre, en aquesta ocasió la prova estava dins del calendari del Circuit Català de Curses de Muntanya (FEEC).

La prova constava d’un recorregut técnic de 31 km i uns 3600 mts. de desnivell acumulat.  Durant tot el recorregut es podia gaudir d’unes vistes magnífiques del delta de l’Ebre, les muntanyes dels Ports, el principi de la provincia de Castelló i sempre de reüll es podia veure el mar. La matinal es presentava fresca i amb una mica de vent, però es va arreglar i va acabar fent un dia fantàstic.

La cursa, amb més de 200 participants, va començar puntualment a les 08:15 per als homes i 15 min. abans per les dones. Ràpidament desprès de deixar Alcanar i uns quants metres d’asfalt ja s'entrava en terreny muntanyós. Molta part de la cursa va transcórrer per sender, destacant trams molt técnics des del km 9 (Bassa Blanca), fins al km 18 (Torreta).

El capdavant de la cursa estava format per un petit grupet de 4 corredors, Josep Mª Pijuan del Borges Trail, Xavier Sanchez de UEC Anoia, Juanjo Oliva i Josep Bel del AE Alcanar. Després de coronar el sostre de cursa el grup es va reduïr a tres, i al km 21 es va quedar el tercer component, i aixi els últims 10 km en Xavier Sanchez i en Josep Mª Pijuan van anar junts alternant les posicions, i arribant gairebé junts a meta.

Classificació final masculina.
1- Josep Mª Pijuan   Borges Trail   3h 09min 16 seg
2- Xavier Sanchez    UEC Anoia    3h 09min 20 seg
3- Ramon Curto                            3h 12min 59 seg

Classificació final femenina.
1- Ragna Debats    CE Xerta          3h 52 min
2- Lucia Caballero UEC Anoia       4h 10 min
3- Ana Ortega       CD Misjueves   4h 21 min

Felicitar des d’aquí a la gent d’Alcanar per la bona cursa que van organitzar, en tots els sentits , un recorregut molt ben aconseguit i ben senyalitzat, pels avituallaments molt complerts, per avant i post cursa, per tot, i animar-vos a continuar així molts anys més.

dimarts, 28 de setembre del 2010

DUATLÓ D'ALTA MUNTANYA DE QUERALBS. TORNA AGUSTÍ ROC

El Biel bat la seva marca,.....i prou.

Diumenge passat es va celebrar el “popular” duatló d’alta muntanya de la Vall de Núria amb el Puigmal com a protagonista. Era la tercera i última prova del circuit de duatlons d’alta muntanya de Catalunya. Aquest duatló és el de més participació, doncs uns 600 duatletes van prendre part a la prova que combina BTT i run per alta muntanya. Concretament són 11 BTT +14 run + 11 BTT i acumula uns 3.800 m de desnivell.
Un finde fresquet i una matinada gèlida de diumenge al Ripollès invitava més a quedar-se al sac amb la calefacció que a sortir amb el frontal a muntar la BTT i posar-se calça curta. Però el Biel i el Carlos Asensio del Borges Trail-AAEET i 598 paios més van decidir d’amortitzar la pasta que va costar la inscripció i la que es van menjar per sopar. Entre tot el personal uns quants megacracks, que no hi ha manera que ens deixin tastar la glòria encara que sigui només un dia, a veure quin dia es queden sense inscripció, recoi. D’aquesta fauna la llista és llarga, Agustí Roc, Joan Compte, Francesc Freixer, Joan Farnós, Aleix Fàbregas, germans Crosas, Nil Cardona, Pere Aurell, Xevi Vidal, Toni Casals, Miquel Genollà, Jordi Sànchez, Xavier Comas, uf,uf,uf, etzètera, etzètera. Tot i que ja fa anys que se celebra i molts el farien de memòria i no és el més dur del circuit, aquest duatló té alguna cosa que el fa especial i ningú se’l vol perdre, tant els astronautes mencionats com la resta de mortals.

A les vuit del matí, amb un fred que pelava, es va concentrar tothom a la línia de sortida a Queralbs. Els cracks tenien “palco” reservat i la resta espavil a buscar “puestu”. El Biel, per variar, queda enmig d’una gentada i li queda una feinada per aclarir només donar el tret de sortida.

Doncs això, es dóna la sortida i els “susodichos” megadallonses sembla que tinguin pressa i imposen un ritme brutal, el Biel, que surt el tropemil, treu el fetge per situar-se almenys entre els cent primers i agafar un ritme digne. Davant hi havia un repte: rebaixar el temps de 3:18:04 del 2008. De Queralbs (1.180m) a Fontalba (2.075m) per una pista d’uns 11 kms els primers arriben en 45 minuts, el professional de carretera Aleix Fàbregas, seguit del fenòmen Joan Compte. Agustí Roc arribava a aquesta transició quart a més de tres minuts. Biel Secall feia el canvi en 63a posició amb 1:00:59 millorant en quatre minuts el parcial del 2008, la cosa pinta bé. El Carlos va arribar a Fontalba el 95è amb 1:04:38, molt, molt bon parcial.
Seguidament calia afrontar l’ascensió al Puigmal amb descens fins a Núria i tornada a Fontalba. El terreny humidet, amb zones al Puigmal enfarinadetes i gel al pas de rierols. La temperatura moolt fresqueta. Aquí Agustí Roc ja va imposar la seva llei. També cal destacar el parcial d’aquest sector i la remuntada que van fer Pere Aurell, Gabriel Crosas, Nil Cardona i Xevi Vidal. Biel Secall va començar a recuperar posicions, tant en l’ascens com en el descens, el ritme era bo però el parcial va ser pitjor de l’esperat i fins i tot sis minuts superior al del 2008. Tota la feina se n’anava en orris, l’objectiu perillava i calia posar-hi remei.

Només quedava la última transició que era un descens d’onze kms per la pista fins a Queralbs. De sobte va recordar que un dia havia fet alguna coseta en BTT, sí sí poca cosa, a més, li va aparèixer de sobte un company de batalletes en forma de Joan F Torres i el pique estava servit, tocava rememorar vells temps. Resultat: espectacular parcial al descens marcant el 10è millor temps de la prova, no és broma, rebaixant més de 3 minuts el del 2008 i aconseguint un temps final de 3:17:00. Uf, uf repte aconseguit, hem salvat els mobles. Fa millor temps, que és el que compta, però pitjor posició que el 2008. Ja passa això. Sembla que els tres caps de setmana de competició en alta muntanya aquest setembre han passat factura. El Carlos entrava en una molt bona 133a posició amb 3:48:32.

La prova la va acabar guanyant Agustí Roc (Salomon-Santiveri)amb 2:39:05. Penseu que molta gent necessita aquest temps per fer el sector a peu, espectacular. De fet hi va haver 13 corredors que van baixar de les tres hores. En fèmines la guanyadora va ser l’Ester Hernàndez (Cex Súria) amb 3:12:56 i entrant la 35ena de la general. Cal comentar que en Pere Aurell estava fent una gran cursa amb els descensos a peu i BTT com només ell sap fer, però que aquesta vegada va pagar car amb dues caigudes complicades. Del top ten també cal destacar el 7è lloc de Joan Compte, donat que acostumem a veure pocs sub23 i també la 9a posició de l’incombustible Joan Farnós imposant-se en veterans i mantenint-se sempre en l’elit de la general.

De casa nostra també hi van ser el Xavi Moreno 207è amb 4:04:45 i Francesc X. Bigorra el 420è amb 5:00:18 ambdós del Calçot Bike.

dijous, 23 de setembre del 2010

31ª MATAGALLS – MONTSERRAT

Joan ja "camina" sobre segur

Dissabte 18 de setembre es va disputar la setzena caminada de resistència puntuable per la Copa Catalana-FEEC: la mítica Matagalls-Montserrat, de 83’4 km i 5980m de desnivell acumulat, i on 3000 persones intentarien acabar-la en menys de 24 hores.

Joan Iniesta del BORGES TRAIL era present a Coll Formic a les 17:33, hora en que s’iniciava la travessa. Val a dir que de 16:00 a 18:00 anaven sortint grups de 25 persones cada minut, en funció de l’ordre de l’inscripció.

La travessa es va inciar en mig d’un plugim i molta boira. El recorregut no tenia pèrdua ja que els camins eren plens de caminadors i els avituallaments eren allargats per les aglomeracions.

El recorregut passava per Coll Formic-Aiguafreda-St. Llorenç Savall-Urb. Les Pedritxes-Vacarisses-Monistrol-Montserrat.

Joan Iniesta va arribar a Montserrat amb un temps de 18 hores i 9 minuts, i va compartir la totalitat de la travessa amb els companys de fatigues: l’Albert, la Tània i el Gerard.

Felicitar al Gerard, per haver realitzat per primera vegada 83 km.

Ara, la pròxima serà el 2 i 3 d’Octubre, la 9a Marxa Trenkakames de 82 km i 5450 m de desnivell acumulat.

dimarts, 21 de setembre del 2010

CURSA DE MUNTANYA DEL TAGA. Mítica.

El Piju ho lidera tot, Copa i Circuit.

A aquestes alçades de la temporada ja està clar que l’equip de curses de muntanya de les nostres comarques, el Borges Trail-AAEET, està consolidat com a un dels millors de Catalunya. Si la setmana passada, guanyant a Montblanc, vam aconseguir fer-nos amb el liderat de la provisional del Circuit Català de Curses de Muntanya, de la mà de Josep M Pijuan, aquest cap de setmana tocava assentar les bases per fer el mateix amb la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya i fer-ho en les diferents categories.
Aquest cap de setmana l’escenari era el Ripollès, a la mítica cursa del Taga, amb sortida i arribada a Sant Joan de les Abadesses mitjançant un recorregut vertical de 23 kms i acumulant un desnivell de 3.500 m, passant per dos cims de més de 2.000 metres com són el Puig Estela i el Taga. Unes pluges generoses van deixar el Ripollès esplèndid i el diumenge, després de superar la boira en guanyar alçada el paisatge era de postal. A la graella de sortida uns 350 corredors i davant de tot els primeres espases de tots els equips de Catalunya que disputen la Copa Catalana 2010. Aurell, Delgado, Kiko Martí, Cazalla, Bartoló, Freixa,... entre ells ens trobaven quatre components del Borges Trail-AAEET, Josep Pijuan, Jordi Pàmies, Biel Secall i Gènia Miró.

De sortida els nostres corredors van situar-se en posicions del grup capdavanter, i tot i estirar-se el grup, sempre tenien el cap de cursa a vista. Destacar el bon inici del Piju i Pàmies entre els quinze primers passant pel Taga en novena i tretzena posició, el Biel liderant el segon grup, va anar perdent pistonada passant pel Taga més enllà del 30.
La Gènia va fer una gran cursa, mostrant una adaptació total a la muntanya i sempre va anar entre el tercer i quart lloc.
El primer en passar pel Taga va ser l’amic Kiko Martí (A.E. Terra de Fang), però la superioritat insultant que ens té acostumats el Pere Aurell (AE Diedre)va acabar amb les seves pretensions. Després d’un descens vertical per alta muntanya, complicat per les intenses pluges dels darrers dies, la prova la va guanyar el Pere Aurell amb un temps de 2:16:50.
Pel que fa als corredors de casa nostra en Pijuan recuperava dos llocs en el descens i entrava el 7è (6è sènior) amb 2:24:36, Pàmies es mantenia i entrava el 13è (12è sènior) amb 2:28:47 i Biel Secall va apurar en els descens, com sempre i recuperava moltes posicions que li van permetre entrar el 22è (4rt veterà) amb 2:40:01. Pel que fa a les fèmines la Guanyadora va ser la Lola Brusau (UEC Anoia) amb 2:59:57 i la Gènia Miró entrava quarta (3a sènior) amb 3:20:53 consolidant la seva adaptació a l’alta muntanya.
Amb aquests bons resultats tots ells pugen posicions a la cassificació general provisional de la Copa Catalana, que premia la regularitat. En Josep Maria Pijuan es col•loca líder global i sènior, Pàmies entra al top ten sènior, Biel Secall opta al podi en veterans i es col•loca tercer i Gènia Miró el mateix en fèmines. De seguir així podríem veure tres podis finals amb membres del Borges Trail-AAEET a la competició de més prestigi de Catalunya de la disciplina. A més, es dóna la circumstància que Pijuan lidera tant la Copa com el Circuit.
L’organització de la prova va ser per la UE Sant Joan de les Abadesses. Senzillament perfecte, bona senyalització, bons avituallaments, bona rebuda dels corredors en acabar, relació preu-obsequis correcte,.... i, com sempre, el Ripollès un lloc on anar-hi sempre.

Més informació i classificacions: http://www.taga2040.com/

dimecres, 15 de setembre del 2010

4ª CURSA DE MUNTANYA VIL·LA DE FALSET

Carles Martí es manté en el TOP TEN

El passat dia 11 de setembre més de 300 corredors van voler passar el matí de la diada de Catalunya corrent pels voltants de la capital de Priorat, on un dels nostres components del equip, també i va ser present.
A les 9 del matí, es va donar la sortida tant a la cursa llarga ( de 22kms i un desnivell de 775 metres positius) i també una cursa més curta de 13kms. Ja de bon principi uns grup d’uns 10 corredors entre els quals hi havia alguns dels nostres amics com en Toni Calderón, Toni Arbonés o Joan Rosich van trencar la carrera, encara que en Carles una mica més retardat tampoc deixava que el grup s’escapés massa, tot i que ben aviat ja van començar a enfilar cap a Sant Cristòfol, i després d’una curta baixada que els va dur fins al la carretera, un altre cop una petita pujada fins al camí de les Torres, on ja la cursa estava totalment trencada i on costava molt saber la posició ja que els corredors d’ambdues curses encara seguien junts.

No va se fins al quilòmetre 9 on les dues curses es separaven i on els corredors de la curta ja es dirigien cap a l’última pujada, mentre que els corredors de la llarga encara tenien un bon trenca-cames fins arribar a una última pujada curta però intensa, on fins i tot hi havia un tram final d’uns 20 metres de corda abans d’arribar al punt més alt de la cursa, anomenat el Grau de les Torres ( 600 metres), a partir d’aquí tranquil descens i últims quilòmetres de pista fins arribar al poble.

Tot i fer una sortida conservadora al final és va imposar el nostre amic Toni Arbonés, seguit per Ramon Curto i Toni Calderón, i al final el nostre company Carles va acabar en una meritòria 8ª posició tot i tenir un petit defalliment a mitja cursa. També lamentar la lesió del nostre amic Joan Rosich, en una de les baixades i quan ocupava posicions capdavanteres, desitjar-li una ràpida recuperació.
Felicitar a l’organització per fer les coses ben fetes en tot moment, en un circuit indicant i marcat a la perfecció.

CLASSIFICACIONS:

1 Toni Arbonés  Siurana C.E. Cornudella 1:53:50

2  Ramon Curto  Tortosa Independent 1:55:50

3  Toni Calderón Cambrils LIZARRAN REUS 1:58:10

4  Albert Giné  Roquetes UEC TORTOSA 2:01:29

5 Joel Adan  Almatret C.C.E.ALMATRET 2:05:09

6 Jose Urzanqui Zaragoza Independent 2:05:26

7 Ramon Sastre Móra d'Ebre 2:06:57

8 Carles Martí Pira BORGES TRAIL 2:08:03

9 Jordi Nolla Riudoms Gerap Riudoms 2:08:56

10 Eduardo Egea Alcañiz Orinoco Lacordada alcañiz 2:10:00


Més informació: http://www.cursadefalset.com/

dilluns, 13 de setembre del 2010

EL BORGES TRAIL “JUGA” I GUANYA A CASA

Pijuan i Pàmies es reparteixen els primers llocs del podi i guanyen el trofeu per equips juntament amb el corredor espluguí Carles Asensio.
Diumenge 12 de setembre es va celebrar a la vil•la de Montblanc la 6ena prova puntuable pel Circuit Català FEEC, organitzada pel C.E.Montblanc.

El traçat, amb gran desnivell i 26 kms. prometia una cursa de gran duresa pels camins i senders de la Serra de Prades.

Una setantena de corredors van aplegar-se puntualment a les 9h per participar a la dura prova. Un quant d’hora abans ho havien fet les noies.

La sortida va fer-se des de les instal•lacions esportives, al camp de futbol, i com es costum, a l’inici es va fer la volteta d’honor pel voltant de la muralla medieval, des d’allí s’enfilava carrer amunt per anar a buscar la carretera de l’ermita de Sant Josep i continuar pel GR fins a Rojals, uns 700 metres de desnivell més amunt. El recorregut seguia l’anomenat sender de “la Vall”, conegut per la seva pendent mantinguda fins al final.

Des de Rojals, i també seguint el GR, el següent punt era el refugi dels Cogullons, on calia pujar fins dalt del turó, al peu del refugi. A continuació un seguit de senders planers conduïen fins al Coll de la Mola primer, i després fins al Mirador de la Pena, per tal de passar per la Font del Deport.

Des d’allí, un tram de pista forestal per pla fins a les Cent Fonts, espai on es canalitzen les aigües que abasteixen la població de l’Espluga, un petit però intens ascens altre cop fins als Plans de Rojals i a seguir el tallafocs fins al sender de l’ermita de Sant Joan, on els corredors havien de baixar els diferents pisos per l’interior de la construcció.

Ja sols quedava la última baixada fins a Montblanc per un sender força pronunciat i tècnic, amb diversos trams de roca on calia assegurar bé la posició dels peus.

Pel que fa a la cursa, cares conegudes a la sortida, com Roberto Sancho del MATXACUCA, i altres agrupacions habituals, UEC ANOIA, amb Albert Ferrer i Javi Sanchez com a principals, LLOP AVENTURA, gimnàs EKKE de Lleida, etc.

L’inici va fer-se a ritme suau, però els abans citats ja ocupaven les primeres posicions, en un selecte grup que sabia que la situació canviaria en breu.

A l’entrada del sender de Rojals, el grup ja havia reduït components, i quedaria marcat per la resta de la cursa.
Així que, en fila, Pijuan, Sancho, Ferrer, Sanchez i Pàmies, mantenien l’agrupació i seguits de prop per un fortíssim Arnau Sugranyes. Cal recordar que el montblanquí fa poquíssim que es dedica a aquesta afició.

Premi pel primer corredor que passés pel final de la pujada, a Rojals. I Piju ja marxava destacat després d’una magnífica pujada, desfent-se de l’únic que va poder-li seguir el ritme fins ben amunt, el Roberto.

Per darrera la situació es mantenia. Fins i tot. Pàmies havia perdut el cap de cursa, però coneixent perfectament la zona calia reservar-se per la resta de kms.

Sorprenentment, a Rojals, Pàmies troba a Ferrer perdut i els dos formen el grup que intentaria aproximar-se als dos capdavanters, però en aquell punt l’avantatge ja era considerable.

Després de fer gran part del circuit junts, Pàmies prova sort a l’últim ascens situat al pas per les Cent Fonts, per tal d’intentar guanyar uns metres a Ferrer i poder realitzar el descens fins a meta amb la concentració necessària.
Arribada a Montblanc, amb Pijuan al capdavant i amb força avantatge sobre Pàmies, que creient-se 3er, li comuniquen que Sancho a patit una caiguda i no ha pogut finalitzar, per tant 2on classificat, i per darrera seu l’Albert Ferrer.

La classificació per equips va estar molt renyida, ja que guanyava el primer equip que entrés 3 corredors, per tant no valien els avantatges aconseguits per Pàmies i Pijuan respecte a UEC Anoia, el principal rival. Emoció garantida fins al final, quan en girar la última corba, apareix en primer lloc Carles Asensio i a pocs metres per darrera el tercer corredor de l’Anoia.
Al final BORGES TRAIL ocupa els dos primers llocs del podi absolut i venç per equips amb l’esforç conjunt.

Agraïr el suport i els ànims dels incondicionals, Laia, Anna, Murray, Trini, Núria,... i a l’organització del C.E.Montblanc, especialment al Jordi i al Joan, que ens van fer gaudir d’una bona cursa per la nostra terra.
En acabar, i després de la dutxa refrescant obligada, refrigeri, i entrega de premis, amb la col•laboració especial de la marca LAFUMA.

Classificació absoluta:

1 JOSEP M PIJUAN BORGES TRAIL 2:08:37

2 JORDI PÀMIES BORGES TRAIL 2:14:45

3 ALBERT FERRER C.E. UECANOIA 2:17:45

4 ARNAU SUGRAÑES C.E.MONTBLANC 2:19:01

5 XAVIER SANCHEZ C. E. UECANOIA 2:19:18

-------

10 CARLOS ASENSIO BORGES TRAIL 2:35:36

Classificacions a:
https://docs.google.com/leaf?id=0B6bq6Scu0A5BNDA0N2FlYjEtNDRlMC00MDNiLThlNjctYjNhZDcxYzRiMTUw&sort=name&layout=list&num=50
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute