dimarts, 9 d’agost del 2011

VandeKames 2011. Lo Puça i l'Home del Mall acaben amb tots.

VandeKames 2011,....ja tenim una autèntica cursa de muntanya al Circuit Baix Camp.

El passat dissabte es va disputar a Vandellòs la primera edició de la VandeKames. Una prova puntuable pel Circuit del Baix Camp de Curses de Muntanya i que va ser organitzada pels nostres amics del Virginia Bay Team. Prop de 180 corredors van prendre la sortida i afrontaven un recorregut autèntic de muntanya amb 19 kms i un acumulat total de 2.000 m. Hi va haver sorpresa al final i van allargar la cursa més d'un km i amb molt de desnivell. La sortida es va donar a les sis de la tarda amb una solana del copón i més de trenta graus. Imagineu-vos el que va passar després,...escavaxina total.

A la línia de sortida, com sempre moltes cares conegudes i un bon nivellàs. Germà Guach (Gueba), Albert Giné (UEC Tortosa), Marc Balañà (OT), Jordi Toda (FACVAC), Dani Garcia (RunSpeed), Arturo Neriz (UEC Anoia), Cristóbal Colón (Teamdinitis), Elena Calvillo (Selecció Basca), Thais Pentinat (ET Tivissa), Paquita Giménez,......entre altres, també un representant nostre, el Biel Secall (Borges Trail). La data de la cursa va propiciar que s'hi donéssin cita alguns cracks de fora que estan de vacances per casa nostra.

El recorregut va ser molt muntanyenc, pujades i baixades verticals i tècniques, combinades amb petits trams on es podia “pedalar”, es va combinar entre les Muntanyes de Vandellòs i la Serra de la Güena, molt ben marcat i amb avituallaments correctes.

En quant a la cursa, per variar, es va sortir molt fort, un dia que no teníem el Sergi Casas i podíem païr-ho millor....es va sortir excessivament fort i la calor va passar molta factura. Us explico. El Dani Garcia va començar atacant i marcant distància. En plena pujada cap al Coll dels Dedalts el grup d'uns deu o dotze destacats es començar a trencar. El primer en cedir va ser el Germà. El crack de l'Albert Giné comença a apretar i s'emporta quatre corredors, Jordi Toda, Biel Secall, Dani Garcia i Oscar Martínez. Per darrera, amb un altre ritme començaven a petar corredors i altres anaven de menys a més, com el cas del Marc, el Cristóbal, Gerard Ascón, Espelta.....

El primer en arribar al Coll va ser l'Albert i s'emporta el Jordi. Per darrera el tercet seguidor alterna posicions depenent de l'olografia. Arribats a baix de nou, a meitat de cursa al pas per Masboquera comença l'espectacle. L'esforç i la calor passa factura, l'Home del Mall aparca el cotxe a Masboquera, es calça les vambes de trail, pilla l'eina i comença a repartir estopa. El primer a petar és el Biel, que es queda fos i no pot avançar ni un pas corrent pujant pel Coll de Presó, clavat, clavat, opta per continuar arrossegant-se si cal. De seguida és atrapat pel grupet del Marc que va fer una gran cursa remuntant fins a la quarta posició final. El Jordi Toda també acaba petant, amb molts problemes musculars fruit de la deshidratació. També cau el Dani i Òscar Martínez. Del grup capdavanter només sobreviu l'incombustible Puça, que està que se surt. Pel darrera també venen el Cristóbal Colón (no el descobridor, el podòleg) i el Xavi Espelta que també va fer un carreron a casa seva, ambdós corredors van entrar al top ten final. Toda acaba plegant i Biel Secall acaba com pot entrant en 11ena posició amb 1:57:49.

Al final el guanyador amb una gran autoritat va ser l'Albert Giné, que després de la demo feta a l'Aneto, això era un entrenillu per ell, o com diu ell, per cremar carbonilla. Va fer un gran temps de 1:42:48, seguit de Gerard Ascon a set minuts i David Harrison. Marc Balañà va entrar en una gran quarta posició.En dones la corredora de l'Euskal-selekzioa Elena Calvillo va entrar a la 18ena posició general amb un temps de 2:03:37.

Volem destacar la grandíssima organització per part de Virginia Bay Team, amb l'Albert Royo capitanejant el tema. No només donaven una bona imatge sino que es va poder tastar el fruit del gran treball que porten fent de fa temps i en equip. Ens atrevim a dir que és la millor organització de totes les curses del Circuit del Baix Camp, seriosos seriosos....es nota que estan a prop de les Terres de l'Ebre, je,je,je... Posats a fer una crítica constructiva diríem que és un risc fer una cursa tant dura una tarda d'agost.