dijous, 13 de novembre del 2014

El Borges Trail participa en la última prova de les Skyrunner National Sèries en la modalitat de skyrace i km vertical

El passat 9 de novembre es va celebrar al Parc Natural del Montseny la última prova de les Skyrunner National Sèries, en les modalitats Skyrace i km vertical. Aquest circuit, que agrupa alguns dels millors atletes nacionals d'elit i inclús algun d'internacional, comptava amb la participació de dos dels integrants del Borges Trail, el Marc Balanyà, que participaria en la marató i el Carles Martí, que ho faria en la modalitat del km vertical.

Per una banda, en Marc Balanyà...

En Marc Balañá, amb una temporada 2014, amb tots els objectius assolits, pel que fa llarga distància, va decidir participar en aquesta reconeguda prova d’una forma diferent.

La idea era fer la prova d’una manera diferent, amb dos amics, en Xavi i en Joe, vista des de posicions mes endarrerides del que acostuma anar, podent gaudir del fantàstic entorn del Montseny, els avituallaments i la gent en general, ja que pel darrera sempre vas acompanyat !!

Va ser una cursa impressionant, tant pel que fa un dels millors paratges de muntanya de Catalunya, pujant al Matagalls i el Turó de l’Home, així com per una fantàstica organització.

A la vegada, que vaig poder ajudar a en Joe a finalitzar aquesta dura Marató de muntanya en unes meritòries 7h.

També hem va sobtar molt la gent, que amb tants anys posat a les curses de muntanya, et coneix i saluda, preguntant si estàs be?, que fas tan enrere? Etc….I penso que fer una cursa a l’any tranquil, hauria de ser obligat per a tothom, ja que observes i et dones compte de moltes coses que corrent davant son impossible de veure, així com la quantitat de gent que està arrossegant aquest esport, i que impressiona cada cop mes.

Meravellat pel paisatge i entorn del Montseny, he decidit que al 2015 faré la ultra que i realitzen al mes d’abril.

Donar gracies a tots els espònsors i col·laboradors.

Mentre que per l'altre, en Carles Martí...

La cursa amb el nom de sitja del llop, surt del petit poble del Montseny ( 520 metres) i s’enfila fins al cim del Turó de l’home ( 1705 metres), recorrent 6’6 quilòmetres i amb un desnivell positiu de 1185 metres. Una cursa molt ràpida, amb uns primers dos quilòmetres d’asfalt que ja et fan pujar les pulsacions de bon principi. Després de patir l’asfalt segueix pujant sense grans rampes però aparti de la meitat del recorregut la cosa és comença a ficar més costaruda i estreta, tot i això les rampes no són molt exagerades i això fa que sigui una de les verticals més corribles del territori.

En Carles del Borges Trail, va voler finalitzar la temporada, en mig d’aquesta gran festa, compartint-la amb gran s amics “verticalerus” que també finalitzaren la temporada al Montseny.

Més de 160 corredors a les 09 del matí i amb un temps bastant agradable, van sortir de3 la plaça Major del Montseny, amb un ritme ja de bon principi bastant fort. En Carles tot i patir en aquests 2 primers quilòmetres va agafar un bon ritme, que va poder conservar en tota la cursa, fins i tot en el tram final on la pendent es feia una mica més pronunciada. Al final una 21ª posició, amb l’objectiu principal complert ( baixar de l’hora) amb un temps de 58’51”. En categoria masculina, lluita aferissada de bon principi entre el corredor de blue Motors Manel Rullan i el jove corredor de l’equip junior de Salomon Marc Trassera, que al fina és decanta pel costat del primer. En categoria femenina s’imposa Àngels Llobera del equip mon aventura, seguida a més de 5 minuts de Núria Laucó i només a tres segons Laura Balet.

Pel que fa al resultat final de les vertical series , l’Andorrà Xavi Teixidor va imposar-se per davant del seu germà Ferran i de el corredor de spiridon Enric Pruna. Núria Laucó s’imposà en categoria femenina davant de Alba Xandri, que al no participar en aquesta última prova tenia poques possibilitats d’endur-se la victoria.