QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 3 de setembre del 2012

Duatló de Vilallonga del Camp. Tres borgettis, tres copes. Nuri, Bibi i Biel.


El passat dissabte va ser un dia especial. A la tarda es va celebrar a Vilallonga del Camp el III Duatló Els Termes. L’edició d’aquest any va ser un tribut al tant estimat Josep M Salvat que ens ha deixat recentment. El poble de Vilallonga es va abocar a recolzar la iniciativa i els va sortir senzillament perfecte. Un recorregut perfectament marcat, amb molts controls i una ambientàs a les zones de transició del poble que esborronaven. No volíem començar aquesta crònica sense felicitar a l’organització que, amb pocs recursos vam muntar un sidral del quinze. Felicitats!!



Pel que fa a nosaltres, el Borges Trail-AAEET de Valls hi hauria participació un tant especial en la modalitat individual. La Nuri Fortuny, que aquest any es mostra intractable després d’assegurar-se el Circuit del Baix Camp de Curses de Muntanya, la Bibiana Vico, que després de poca competició es mostrava indecisa i el Biel Secall que reapareixia després de dues lesions seguides que l’han apartat dels entrenaments durant sis mesos.

La prova constava d’un sector inicial de 6km run, seguit de 19 BTT i uns 3 kms run per acabar.

El Biel es presentava més per homenatge que per competir, porta pocs dies rodant i no està per masses trotes però ja se sap, quan es porta un dorsal... total, als inicis ja va veure que no hi havia xispa i va optar per mantenir, tot i això va treure el millor del seu esperit competitiu i fent palesa la seva polivalència tant en run com BTT va acabar en una molt bona quarta posició en individual masculina amb 1h21’39’’. El guanyador va ser el Lluís Gurí (Valls Atmosfera Trail) amb 1h20’19’’, seguit de Marc Alcàntara (CTriatló Cambrils) amb 1h20’23’’ i tercer el Jordi Besora (Valls Atmosfera Trail) amb 1h21’05’’. Per damunt del resultat la millor notícia és la recuperació del Biel.

En fèmines la  Nuri, tot i quedar-se en posicions una mica endarrerides en el moment de la sortida, volia fer un bon sector a peu ja que és la disciplina que domina millor i així va ser ja que  de seguida agafaria un bon ritme  que li permetria avançar llocs i arribar amb prou marge a la primera transició. Així doncs seria la primera de les fèmines en agafar la btt i faria tota la secció aguantant un ritme constant i regulant per si en l´últim tram de cursa fes falta apretar les dents. No li caldria ja que tot i no ser el seu fort  la btt , encara va poder incrementar la distància arribant a la segona transició amb un marge que li va permetre córrer els últims tres quilòmetres a peu amb certa tranquil·litat. Finalment entraria com  a guanyadora amb 1h34’15’’ seguida de la  Bibiana que va realitzar la cursa individualment tot i els continus intents de convèncer a algú  per formar equip, d' una manera o altra volia gaudir de l' esdeveniment, va pensar que li serviria per posar a prova el seu estat físic. Després de molt de temps sense córrer cap cursa, però sense perdre el fil per molt finet que fos, no sabia el que es podria trobar. Amb el nervis habituals ( o més ), va sortir a pels primers 6km de cursa a peu. No acostumada a fer circuits curts i ràpids i comptant amb un 98% aprox. de participants de categoria masculina, en cap moment se li va passar pel cap la possibilitat de disputar...però va canviar d' opinió de seguida. Va ser sortir del poble i ser conscient de que les cames li anaven com feia molt que no ho feien. Sense perdre posició arriba a la primera pujada d' asfalt on aconsegueix avançar dos posicions i no les torna a perdre. Sorpresa, no sap si aprofitar i pujar un puntet el ritme o no, per si un cas es manté com està. No deixa de tindre en compte que la transició última de la bici a peu pot ser dura, aquest canvis de modalitat mai se sap com els assimilarà el cos.


Arriba la primera transició en molt bones condicions, agafa la bici, plat gran i a fondo ! La sensació és de descans, la bici li dona " vidilla " i cardiovascularment li permet recupera-se. El recorregut al ser tan planer,  permet avançar relativament ràpid. No vol perdre posicions, però veu com alguns companys la van passant. Més exactament per el tram de la riera, no és el seu fort.  No ho té en compte i al arribar al poble, sabatilles i a córrer. Les cames no van patir el canvi, no va haver-hi impacte muscular. Una mica de molèstia al bessó dret que a l' hora de pedalar li va fer bastant la punyeta. Amb els últims 3km de cursa a peu finalitzaria el Duatló, i és aleshores on inesperadament va avançar 5 posicions de la classificació general. Amb una motivació que no li cap enlloc i sense saber els temps, marxaria cap a casa molt contenta i pensant si potser no li ha arribat ja l' hora de poder gaudir com a ella li agrada de tot plegat : esport,  companyerisme, competitivitat, emocions personals...ah !! i amb un microones cortesia del personal de la organització, sou el millors i els més guapos !!!

Pel que fa per equips la victòria va ser pels amics de Trops sporT mab la parella Xavi Garcia i Llibert Sendrós amb 1h10’04’’.

 

Classificacions i fotos a http://duatloelstermes.blogspot.com.es/

 
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute