QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 5 de maig del 2014

International Marathon Roses-Cap de Creus

El nostre atleta Mikel Besora ens explica amb paraules seves la experiència en la International Marathon Roses-Cap de Creus, cursa puntuable a la lliga Salomon mission x3, maig-juny-juliol.

A la fi de 2013 quan vaig veure aquesta lliga, em motivava molt, tenia ganes de fer en aquest 2014 alguna cosa " terrible ! " ... Però amb cap i pas a pas . Ja al març, després de no haver estat escollit pel centre de tecnificació de curses de muntanya en sub -23 , em vaig enfonsar , em feia molta il · lusió anar aquí i pel que sembla no mereixia ser-hi amb bona gent que conec que hi són .
Si alguna cosa es sobre mi , és el poder d'auto superació i motivació. Aquesta paraula la tinc sagrada en mi , sempre cal motivar-se , estar feliç i no enfonsar-se, en la vida hem vingut a gaudir no a enfonsar-nos , per això vaig decidir apuntar-me a aquesta lligueta .

En aquells dies aquest any faig copa catalana sub -23 en el qual vaig líder; campionat d'espanya que es realitza d'aquí un mes escàs ; la lligueta salomon està formada per tres carreres en la qual vaig líder sub -23 i top -15 absolut i, segurament , com a mètode d'entrenament de qualitat acabi fent els 10km . de Naturetime que són 5 carreres .
En total aquesta temporada que la divideixo en dues parts : abril- juliol i setembre -novembre, constarà per un total de 12 carreres l'any sencer ( sense comptar les que he fet en pretemporada ).

Ahir va començar la lliga amb una prova de 43km . i 4400 metres de desnivell acumulat a Roses - Cap de Creus .
La meva primera cursa d'aquesta especialitat / quilometratge per muntanya .
Ara tinc un rellotge nou, un atuell increïble que m'ajudava a controlar ritmes ... vaig anar de menys a més , no tenia experiència i volia anar gaudint poc a poc .
08:00 comença la carrera i se surt a 3'45 '' ... res Mikel : agafo i vaig a 4'45 '' ... oblida't d'aquest ritme no serveix per a res, ara .
Els 10km . primers són en pujada i arribo al cim d'aquest km . en 1 horeta i un parell de minuts , tranquil · litat queda molt encara, havia d'anar sobre la posició 30 .
A poc a poc la gent va caient per falta de dosificació però jo vaig fresc i continuo la marxa . A la baixada tècnica cap al km . 15 avanço 3 atletes fins arribar a l'asfalt , 500m . a ritme de 3'45 '' que decideixo anar aquí perquè vaig bé i ara sí que puc anar a aquest ritme ja que porto 1h . i mitja de carrera.

Les sensacions van bé fins que al k20 em ve un " mur " :/ bec molt i em quedo sense aigua ... queden 4k per al següent avituallament : Cadaqués ! El veig , començo a sentir pell de gallina la gent aclamant cridant el nom del dorsal , va Mikel ! ! Som-hi ! ! Increïble , et tracten com un màquina sense ser-ho , aquí gairebé ploro . M'hidrato , menjo molta fruita i Rendiment RACE que porto a sobre i continuo . Em vaig recuperant de la pájara , m'espera pujar una muntanya dura , vaig cansat i gaudint molt això sens dubte jeje . Recordo una persona que estimo molt i la vaig perdre fa un temps i començo a córrer més ràpid perquè em vegi allà on estigui com m'estic superant ... ara escrivint recordo aquell moment i m'emociono .

En córrer amb tanta energia em puja l'adrenalina i ploro de felicitat , si , ploro ! No ho puc descriure bé , va ser molt bonic ... encara que aquesta marató i les altres carreres de la lliga passin factura a la llarga , em compensa amb la felicitat que m'aporta i com he dit abans jo penso que a la vida cal ser feliç constantment !
Pel km.31 em creixo, avanço 5 persones i al cap de 2/3km . més avanço a unes altres 5, aquí vaig top- 15 ! En una carrera amb molt de nivell i corredors de la talla : Toti Bes , Gerard Morales entre d'altres ... vaig conèixer a Gerard després i és una gran persona molt humil i em va donar uns consells !

Sense anar-me'n per les branques , em queden 4km . de baixada tècnica , ja visualitzo la meta , l'arribada apoteòsica , plena de gent , increïble , gallina de pell i a falta de dos quilòmetres un atleta darrere corrent a mes no poder em persegueix i accelero , se m'enganxa el buff en un arbre , m'aturo , ell m'ho dóna i , vaig amb ell , li deixo passar per la seva amabilitat d' haver-m'ho agafat i , ell em diu que tiri que ell va a acabar la carrera i ja està ... en realitat jo igual, però vull acabar-me la poca energia que queda ... per descarregar més adrenalina ... així que li fico gas a la màquina fins arribar a la meta plena de gent i emocionat arribo i em trobo a Gerard Morales ... uff que dir aquí va esclatar l'alegria ! aquest conegut atleta que ho segueixo per mitjans de comunicació , ara com atleta abans com a tennista . Un gran! ! Després de 4h . 44 min . Arribo a meta contentíssim en la posició 14 absoluta i 1er sub -23 .



Vull agrair a l'equip Borges Trail i altres sponsors : Borges , Ph - Quirogel , bussetus , Rendiment - Race , Aquum La Pineda , gimnàs Sport Gym TGN , Eassun Spain pel seu suport i col · laboració .

També a les persones que volen el bé per a mi , encara que sigui tossut i no faci cas a ningú ... és un defecte que tinc jeje




Campionat de Catalunya Individual de Curses per Muntanya

Aquest passat diumenge 4 de maig es va celebrar a Ripoll la cursa de muntanya dels mossos d’Esquadra - Sant Amand, una cursa ja típica dins del calendari català amb 14 edicions, amb un circuit ja mític de 22,7 km i uns 2740 mts de desnivell acumulat, on es puja fins al cim de sant Amand a 1832 mts d’altitud, aquest recorregut destaca per una gran pujada i una baixada tècnica i ràpida. A les 9:00 en punt es dona el tret de sortida, a la línia de sortida hi havia moltes cares conegudes, del Borges Trail en van desplaçar fins a la capital del Ripollès, en Josep Mª Pijuan i l’Eloi Borràs, entre ells trobàvem en Rafa Parés, actual campió de Catalunya, Josep Viñas, Javi Delgado, els germans Rutllan, Xavi Espiña, Aleix Fàbregas, etc. Ràpidament el grup es comença a estirar, però no s’ha arribar a trencar fins al km 5 on en l’avituallament en Josep Mª Pijuan intentà imposar el seu ritme, una mica més endavant en Viñas passa a liderar la cursa i ho faria ja fins al final, darrera seu l’Aleix Fàbregas també passa a en Pijuan, ells dos mantingueren la distància mútua, en aquest ordre coronarien el cim de la cursa, i ja a la primera baixada tècnica en Pijuan tornaria a passar a ocupar la segona posició, però que no va poder consolidar fins a l’entrada de Ripoll on amb un esprint llarg deixaria endarrere a Fàbregas.

L’Eloi per la seva part va sortir exigint-se un ritme alt, però dosificant des del principi al final. Va fer una molt bona pujada amb bon ritme, coronant en 10ª posició, juntament amb Manuel Rullan i dues caigudes durant la baixada van fer que perdés confiança i fos avançat al tram final, acabant així amb una molt bona 11ª posició en el seu primer Campionat Absolut.
Felicitar des d’aquí a la organització de la cursa i a la seva gent que fa possible aquest gran prova any rere any.
Classificació masculina.
1- Josep Viñas 1:56:13
2- Josep Mª Pijuan 1:57:43
3- Aleix Fàbregas 1:57:56
11- Eloi Borràs 2:06:06

Classificació Femenina
1- Laia Andreu 2:17:27
2- Paloma Llobera 2:26:13
3- Rosa Valls 2:26:58

Agrair el suport dels nostres col·laboradors, que gràcies a ells podem gaudir del nostre esport favorit en les millors condicions, Borges, Bussetus, Rendimdent Race, Ph-quirogel, Eassun España, AAEET de Valls.
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute