dimecres, 3 d’abril del 2013

VI CURSA DE LA SERRA DE LES FITES (La Pobla de Massaluca)

El passat diumenge 24 de març és va celebrar a la comarca de la Terra Alta la ja mítica Cursa de la Serra de les Fites a la localitat de la Pobla de Massaluca, arribant a la seva 6ena edició. La cursa, que transcorria pels les muntanyes de la comarca tenia una recorregut de 21km amb un desnivell positiu de 700m on es preveia força corredera i ràpida.
                A les 9h30 del matí, amb un fred considerable, sobre els 6 graus, i amb una boira espessa, és va donar sortida a gairebé 200 corredors, entre els quals, dos atletes del Borges Trail-AAEET Valls, el gran Josep Maria Pijuan i el Salvador Martí, que no és volien perdre la oportunitat de participar en aquesta cursa que forma part del Circuit de Curses de Muntanya de Terres de l’Ebre.

La cursa, ràpida però exigent, estava formada per un continuo puja i baixa, amb moltes zones de sendera, amb trams tècnics, pujades curtes però fortes i baixades per disfrutar que feien d’aquesta una cursa ràpida, però a la vegada molt trencacames on la dosificació d’esforços seria clau per acabar la cursa amb garanties.
                Tal i com es preveia, la cursa va sortir a un ritme molt alt, i des de bon inici, el Josep Maria Pijuan es va col·locar al cap davant marcant el ritme de la mateixa on només el jove Houssain Abaghad (UEC Tortosa), va intentar seguir-lo durant els primers quilòmetres. Per darrera, es formava un grupet d’uns 8 corredors que seguien, cada cop de més  lluny, l’estela dels dos corredors capdavanters. Tot i així, Pijuan, que va fer una cursa rapidíssima, cada cop s’allunyava més dels seus perseguidors realitzant una cursa en solitari des de el segon quilòmetre, arribant a meta en primera posició amb un temps de 1h33’ i amb gairebé dos minuts d’avantatge del segon classificat i cinc del tercer.

Per la seva banda, el Salvador Martí, que s’estrenava aquest any en competició, va decidir deixar marxar el grup davanter per mantindre un ritme més còmode per ell i poc a poc anar atrapant corredors fins col·locar-se, a meitat de cursa en 7ena posició que ja no abandonaria fins arribar a meta.

A l’arribada a meta, com a bona cursa de muntanya, els corredors es trobaven amb una gran varietat de productes per reposar forces, (begudes, pastissos típics de la zona, botifarrada...) i la presencia del Ph-Quirogel que amb un massatge recuperador et deixaven les cames a punt per tornar a córrer.

Des de aquí, felicitar a l’organització de la cursa la tasca realitzada, aconseguint fer una cursa molt atractiva per tot corredor amant de la muntanya, amb corriols netejats, un circuit exigent i molt ben marcat en tot moment, amb avituallament on no hi faltava de res i ben col·locats i sobretot un ambient de cursa immillorable que fan d’aquesta, una cursa més que recomanable per tothom. Enhorabona Robert, per la cursa que heu organitzat!!!!