diumenge, 9 de juny del 2013

Pujada a Miramar a peu,......molt velmella. Pili Rus guanya i Mikel Besora i Xavi Prim segon i tercer de la general.

Un any més, i ja són van trenta-dues edicions seguides, s’ha disputat una de les curses de muntanya més antigues de Catalunya. Es tracta de la Pujada a Miramar a peu. La cursa consta d’un trajecte no circular amb sortida des de Valls i arribada a dalt de tot del Molló de Miramar. És una cursa de muntanya de velocitat amb dues cares molt diferenciades, una inicial de vull quilòmetres molt ràpids fins a la pedania vallenca de Fontscaldes i un final de quatre quilòmetres amb molt de desnivell fons arribar al punt més alt i arribada de la cursa.

La cursa, organitzada per la Secció de Muntanya de l’AAEET de Valls, va comptar amb la participació de 300 persones, entre corredors i caminants. Com cada any, un cop acabada la cursa l’organització deleita a tots els participants amb un bon esmorzar amb arengada inclosa.

Per la nostra part, el Borges Trail-AAEET aquest any portàvem un equip per anar a guanyar la cursa en homes i dones amb Josep M Pijuan, Xavi Prim, Mikel Basora, Tavi Fossas, Nuri Fortuny i Pilar Rus. Un infortuni del Piju el dia abans, dissabte,  quan liderava la cursa de muntanya de Reus el va deixar fora de combat (un atac d’uns gossos i una posterior caiguda) i no prendria part a la sortida d’aquest diumenge.

De bon inici, com és habitual, es va formar un grup de corredors més ràpids, destacant el ritme imposat pel duatleta vendrellenc  Robert Budai, Mikel Basora, Xavi Prim, Albert Marsal (FACVAC)i Edu Barrios, entre altres, intentaven seguir-lo. Sembla que de moment només ho aconseguien el Mikel i el Xavi, que esperen poder retallar distància quan arribi el desnivell. Però no va ser així, el Robert es va mostrar molt fort també a la pujada i va sentenciar la prova amb un crono de 53 minuts clavats, seguit del jove Mikel Basora amb 55’13”, la flamant incorporació al Borges Trail-AAEET aquesta temporada està molt afinat i va estar darrera del primer en tot moment i mostramt-se molt fort. Completant el podi tenim el  Xavi Prim amb 55’47, una excel·lent cursa i millor resultat, el Xavi demostra que està recuperat i que torna a ser el d’abans, sempre molt competitiu i amb grans resultats. Aquesta serà una gran temporada per a ell. Tavi Fossas, que va anar al top ten durant tota la cursa, va ser avançat a la pujada a la Creu per l’Enric Menero, que la preparació de l’Extreme Man l’ha posat en un molt bon estat de forma i per Òscar Solé. Però el Tavi aconseguia superar un gran repte: baixar de l’hora, i ho va fer clavant el crono a 59’03”. Aquest any el Tavi va superant barreres, una darrera l’altra i està creixent dins el pilot de corredors de muntanya.

Molt bon paper també dels companys de Carrosseries Toni i AE Blancafort amb el Víctor de Santos, Jesús Sànchez, Joan Pijuan, amb el crono per sota de l’hora.

En quant a fèmines, la victòria va ser per la nostra corredora Pilar Rus, una triatleta que comença aquest any amb les curses de muntanya i que va anar molt forta de d’inici, mostrant-se intractable. La Pilar està en plena temporada de tri i està en bona forma. Va marcar un crono final de 1h04’43”, treient cinc minuts a la Cris Fargas del FACVAC, seguida per la Marta Batalla (CorredorsValls) amb 1h10’33”. La Nuri Fortuny no va tenir un bon dia, val a dir que acaba de sortir d’una lesió i porta poc rodatge a peu, tot i això, el seu esperit competitiu i l’ajuda del nostre company Carles Martí la van fer aguantar fins al final amb una cinquena posició general femenina amb 1h12’48” i segona veterana.

En definitiva, una edició més d’aquest clàssic on el nostre equip hi ha fet un gran paper, llàstima del Piju que no va poder prendre la sortida i esperem que es recuperi aviat. El Mikel és la nostra nova perla jove que ens farà gastar molt tinta. El Xavi Prim, que ja ha omplert pàgines de tinta de grans curses, porta una temporada espectacular amb grandíssims papers de crack, com és ell. El Tavi que finalment creu en les seves possibilitats i ho explota. La Pilar, una crack, que ja tenim ganes que entri al Circuit del Baix Camp i faci de les seves. La Nuri, valenta com sempre, va agafant la forma mica en mica després de la lesió. Felicitats a tots!

Felicitar a l’organització, no és fàcil dur a terme 32 edicions d’una cursa i fer ple des del primer dia,......seran les arengades?

Menció molt especial pel Josep Maria Manresa i el Lluís Bonet que han participat el totes les edicions de la cursa. Per molts més anys!