dilluns, 24 de setembre del 2012

3era Cronoescalada “Pujada la Mola”

Aquest passat diumenge 23 de setembre, es va realitzar a la població de La Torre de Fontaubella, la 3era edició de la Cronoescalada a “La Mola”, una de les muntanyes més emblemàtiques de les comarques de Tarragona, des d’on es pot gaudir d’unes boniques vistes de la zona.

El dia es presentava força tapat i amb alguna amenaça de petites pluges, de fet, des de la població de La Torre de Fontaubella no s’apreciava la silueta de la muntanya i de tant en queien algunes petites gotes en forma de boira, cosa que faria de la pujada encara més dificultosa, ja que bona part de la mateixa es feia sobre roca i aquesta enrelliscava molt.

La cursa és realitzava en format “cronoescalada”, els corredors sortien d’un en un cada 30 segons i cada corredor tenia que lluitar contra ell mateix i el crono per fer un bon temps.

A les 9 en punt del mati es va donar la sortida al primer corredor, en la línea de sortida és trobàvem dos representants del Borges Trail – AAEET Valls, el Carles Martí, tot un expert en aquesta disciplina, i el Salvador Martí que no és volia perdre l’oportunitat de disfrutar d’una bona pujada.

El Carles va ser el primer dels nostres representants en pendre la sortida, i com a bon coneixedor de la dificultat d’aquesta disciplina va realitzar una molt bona cursa anant dosificant-se en tot moment per acabar fent una meritòria 6ena posició en la classificació general i 1er de la seva categoria amb un temps de 29 minuts i 37 segons.

El Salvador Martí, que en l’ordre de sortida anava tot just darrera del Carles, va sortir a ritme molt alt, sobrepassant en el primer tram de cursa a molts corredors, tot i així, a mitja cursa va pagar l’esforç inicial, a més a més, aquest tipus de cursa no donen marge per descansar i recuperar cames i la segona part de la cursa va tindre que regular molt el ritme per poder-la acabar perdent el mínim temps possible. Al final, el Salvador va acabar en 5ena posició general i 2on de la seva categoria amb un temps de 28minuts i 59segons.

Per altre part, destacar la presencia i guanyador de cursa, Kiko Martí, (Ass. Diedre) que sent el recent guanyador de la dura cursa per etapes de la Transalpina 2012, es va endur sense gaires problemes la cronoescalada de La Mola amb un temps de 25 minuts 16 segons.

Així doncs, es va donar per finalitzada la 3era edició de la Cronoescalada de “La Mola”, una proba molt recomanable per a tots aquells amants de la muntanya i de les pujades fortes.