QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



diumenge, 4 d’agost del 2013

Aleix Toda es corona a la Vandekames 2013


Vandekames 2011 Albert Giné (El Puça), Vandekames 2012 El Puça, de nou. Vandekames 2013.......Aleix Toda, .....ens traiem el barret. Va ser el gran protagonista, la sensació, però també hi va haver altres grans actors d’aquesta peli de dissabte a la tarda que seguidament us expliquem.

                Primer de tot cal felicitar a tots els participants, del primer a l’últim, d’aquesta dura prova, així com també als organitzadors i col·laboradors, tots plegats en vau treure una festa d’una prova extrema en condicions complicades de calor i humitat.


                Anem a pams, la Vandekames celebrava la seva tercera edició, en dissabte a la tarda d’agost, enmig d’una gran xafogor i amb un  recorregut renovat, espectacular, tècnic , dur, brillant i perfectament  senyalitzat. Brutal.La prova reina, el circuit negre, comptava amb uns 25 kms i gairebé 3.000 m acumulats que els gairebé 150 corredors farien pels voltants del poble de Vandellòs. El recorregut, espectacular pel traçat i per les vistes, recorria pel Coll de la Marina, Coll de la Presó, Masboquera, Castelló, Moles del Taix, Cova de la Gralla, Portella del Miano,...molta tralla.

                A graella de sortida molts cracks coneguts del nostre trail, Javier Heras, Jordi Pàmies, Arturo Nériz, Juanfran Torres, David Harrison, Albert Buira, Germà Guarch, Lola Brusau, Xavi Espelta, Helena Calvillo, Javi Sànchez, Mario Ortiz, Nacho Boltà, Miquel Virgili,.....ufff no acabaríem mai. Entre ells tres borgettis, l’Aleix Toda, el Marc Balañà i el Tavi Fossas. L’Aleix, la nova incorporació a l’equip, debuta amb ganes de donar molta guerra i plasmar la gran feina que fa amb el Quim Royes. El Marc, que ve d’un any esplèndid amb ultres, però amb molta tralla acumulada al cos. I finalment el Tavi, a demostrar que no només és un dels bons, sinó que està amb els bons.






                A les cinc en punt, es donava el tret de sortida de la cursa. De bon inici els més cracks comencen a agafar bona posició, sense pressa, ja que la cursa és llarga i dura i les condicions de calor encara ho empitjoren. Tot i això, un grupet inicial format per Heras, Toda, Pàmies, Guarch, Ascón,....entre d’altres comencen a marcar el seu ritme i es fa una primera selecció natural. Darrera seu un nombrós grup d’il·lustres format per Nériz, Juanfran, Balañà, Fossas, Virgili, Harrisson, Espelta,...entre d’altres, agafen bon ritme, però dossificant, tots saben que la cursa es farà molt llarga i s’aniran alternant les posicions pels diferents aconteixements que vindran. En el primer tram de cursa, amb una pujada molt dura pel Coll de Marina i Presó, per baixar fins a Masboquera, la cursa s’estira i es comencen a definir les primeres posicions.





                En aquest punt de Masboquera destaquen Heras i Toda, que marxen sols, seguits per Ascon que es queda sol a un minut. Per darrera, Albert Garcia, Caignard, farien parella. Seguien David Fernàndez, Germà Guarch i Jordi Pàmies. Completarien el top ten provisional en Harrisson, Pinyol i Sergi Bueno. Per darrera, amb els més pacients i dossificant-se teníem Mújika, Balañà, Espelta, Fossas, Juanfran, Arturo Nériz, Javi Domínguez,  Rullo, Martorell, Virgili,.... Fins aquest punt tothom ja sabia com anava, les sensacions no enganyen, ha estat un primer test i la propera pujada per les Obagues de Castelló farien el segon test, per algú definitiu.



                Arriben a l’alçada de les antenes després d’una dura pujada i Heras li treu un minut a L’Aleix Toda. Tot i això al corredor borgetti se’l veu prou bé. Els dos treuen uns bons minuts als perseguidors, que ara ja han canviat i fan una altra cara. Trobem en tercera posició a Ascon, que porta bon ritme també, seguidament apareix Albert Garcia i Jordi Pàmies, que recupera posicions i amb molt bona cara, concentrat, i conscient que té molt per davant però molta dinamita a les cames,....i mentalitat. Caignard comença a defallir i recuperen Mújika i l’incombustible Harrisson, seguit de Buira i Balañà, completant el top ten. Per darrera comença a petar el personal i d’altres continuen a la feina constant, picant pedra. Aquí venen la parella Espelta-Fossas,  amb el Germà que comença a defallir, seguits per l’altra parella de la tarda: l’Arturo i el Juanfran, entre d’altres. Com podem veure, es comença a definir el top quinze.









                El segon tram d’aquesta pujada fins el punt més alt, seguit de les crestes acaben de definir les possibilitats de cadascú. Al cap de cursa tenim que després d’alternança, l’Aleix Toda agafa el relleu a Heras després d’algun problema a les crestes. Ascón es confrima en la tercera posició i Pàmies passa a la quarta posició. Caignard, falla molt en els trams tècnics i perd moltes posicions, Balañà acusa la tralla que porta aquesta temporada i ha d’aixecar el peu amb bon criteri, hi ha altres defalliments que fan canviar el top vint. La parella Juanfran-Lobo comença a fer de les seves i van recuperant posicions, mentre que el Tavi va mantenint el seu ritme constant, passant a Balañà, juntament amb Espelta. Finalment el qui més recupera de tots és el Juanfran, que acaba entrant en una gran onzena posició.


                El cap de cursa al tram final és dominat ja per l’Aleix Toda, amb una molt bona cursa anant de més a més, agafant la iniciativa de bon començament i molt ambiciós. Gran cursa de la parella Heras-Toda posant molta emoció i que al final s’emporta el corredor del Borges Trail-AAEET el dia del seu debut amb els colors de l’equip, davant de tot un crack del trail running com Heras (Salomon), ha demostrat que pot fer molta feina en aquest món de les curses de muntanya. L’Aleix va ser l’únic corredor que va acabar sub tres hores marcant un crono de 2h57’13’’, Heras faria 3h00’26’’ Destacar i molt la gran cursa també del Jordi Pàmies (Diedre) amb una gran regularitat i aconseguint una brillant quarta posició, darrera de Gerard Ascón, que va fer tota la cursa sol de forma molt regular. Molt bona cursa també de l’amic Harrisson (Alforja), molt regular com sempre i entre els millors, amb un Albert Buira (OT) amb gran estat de forma. Espectacular remuntada del Juanfran, que acaba amb Espelta que corria a casa. També hem de destacar la cursa del borgetti Tavi Fossas, que va acabar el setzè, estant sempre entre els millors i fent una cursa molt i molt regular i amb molt de cap. El llop, el gran Arturo Nériz (Trail Tarraco), tancava el top vint entrant darrera Mújika, després de fer una bonica cursa amb el Juanfran. Una menció molt especial pel nostre borgetti Marc Balañà, mostrant un gran compromís amb l’equip i els organitzadors i amb esperit de sacrifici participant en aquesta edició de la Vandekames, hem de saber que està en un moment de la temporada que potser el que li toca és descansar, després de la quilometrada que porta a les cames amb una gran temporada d’ultres. Tot i això, va estar allà davant donant molta guerra.

                En fèmines la cursa va ser dominada des d’inici i amb gran autoritat per l’Helena Calvillo (Leinzgain), que va fer top vint de la general amb 3h28’11’’, seguida de la Lola Brusau (UEC Anoia) amb 3h41’13’’. Tanca el podi Ana Belén Balagué (UEC Tortosa) amb 4h05’29’’.

 

                En definitiva, una cursa molt recomanable, per l’entorn, nivell i ambient. Una gran tarda de trail running amb gent sana. Felicitar als organitzadors una vegada més, Virginia Bay Team,  amb tota la gent de Vandellòs i voltants, cadascú posant el seu granet de sorra, així com també els col·laboradors. Bon disseny del circuit, bona senyalització, bons avituallaments, bon final de festa,.....Vandekames és així.
Classificacions: http://www.vandekames.com/
 

                L’any vinent més!!!

 
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute