QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 26 de setembre del 2011

V Pujada al Montsià. Josep M Pijuan Campió de Catalunya 2011

Ahir diumenge, 25 de setembre, es va celebrar a la localitat d’Alcanar (Montsià) la cinquena edició de la Pujada al Montsià, aquest any la cursa estava dins del Circuit Català de Curses de Muntanya i al mateix temps era també Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya.

                                          Tres cracks: Xavi Espiña, Piju, Javi Delgado
Un recorregut variat i atractiu ens duia per les muntanyes de zona, la serra del Montsià sud, durant uns 32 quilometres i després de 3600 mts de desnivell acumulat, passant pels punts més alt com: els 12 Apòstols i la Torreta. Una de les curses més dures de Catalunya de distància inferior a marató.
Al sortir del poble i ja en pujada es feia un tram d’asfalt, que servia per estirar el grup ja que aviat s’entrava a un senderó que ens duia fins a l’Ermita del Remei, un curt descens per un senderó estret que ens duria després d’unes pujades i baixades més fins al km 5, fins aquí un grupet de 6 corredors formaven el cap de cursa, entre ells el local Juan Jose Oliva, els germans El Qayet, en Xavi Espiña, en Javi Delgado i l’atleta del Borges Trail-AAEET Valls Josep Mª Pijuan, va ser aquí quan en Josep Mª Pijuan va dur a terme un petit canvi de ritme, i el grup es va començar a estirar, juntament amb ell marxa en Javi Delgado i seguits d’a prop per Xavi Espiña, pujant al Molló, al km 11 els tres primers classificats  corrent cadascú en solitari, en el tram tècnic de cresta, entre el Molló i els 12 Apòstols en Xavi atrapa i avança a en Javi, en aquest punt al en Xavi tenia un desavantatge d’un minut sobre en Josep Mª Pijuan, gràcies a la seva tècnica en el descens arriben al fons del Barranc de Llop tots dos junts, aquí es trobaven a la meitat de cursa, per davant tenien la pujada més dura de la cursa, la pujada al Purgatori, uns 600 mts de desnivell positiu en menys de 3 km, per arribar tot seguit al punt més de la cursa, en aquest punt en Josep Mª Pijuan del Borges Trail-AAEET Valls havia pogut tornar a posar terra entre ell i el segon, i des d’aquí un descens ràpid per senderó durant uns 3 km més. Tot seguit s’agafava una pista també cara avall durant quasi be 3 km més, en aquest punt s’unia la cursa amb la marxa, una altra modalitat que també es celebrava, ja "només" quedaven uns 8 o 9 km fins a l’arribada, no eren pas fàcils ja que encara quedava una petita pujada fins a la Cogulla i després tot per senderó amb trams tècnics i amb continus tobogans, sempre “acompanyat” pels marxaires que amablement s’apartaven a crit de “paaaas”i així arribàven a la part alta del poble ja només quedava un quilòmetre de baixada i mig unes 114 escales per poder arribar finalment a meta amb el títol de Campió de Catalunya a la butxaca. El Piju va fer un estratosfèric temps de 2h57'48'', Xavi Espiña (X-Avi) entrava segon a uns set minuts i el veterà Javi Delgado (Espiridion) tercer a un minut del Xavi i que mostra un gran estat de forma, combatent amb dos membres de la Selecció. Pel que fa a fèmines el domini va ser total per la Ragna Debats (CE Xerta) que va guanyar amb 3h41', seguida de la Lola Brusau i la Lucía Caballero de la UEC Anoia.
  Amb aquest gran resultat el Piju es confirma com un corredor referent al nostre país, un exemple de sacrifici, esforç i sobretot molta humilitat,......us sona?  Felicitats Piju!!

                                         Piju tocant la glòria.
Agrair des d’aquí a la gent les terres de l’Ebre la magnifica organització que tenen a l’hora de muntar curses, excel·lent en marcatge, igualment en el avituallaments, en tot. Seguiu així.
Més info a http://www.pujadamontsia.cat/

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute