dimarts, 3 de juliol del 2012

1era Cursa de Muntanya Seminocturna de Prades.

Aquest dissabte 30 de juny es va celebrar la 1era cursa de muntanya  seminocturna de Prades, prova puntuable pel Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp,  amb un recorregut molt atractiu de 17.200m i un desnivell positiu de més de 700metres, el qual estava format per dues parts ben diferenciades; els primers 7 quilometres molt més tècnics i on es feia la majoria del desnivell total de la cursa i els últims 10 quilometres que es transcorria per pistes amples i planeres on els corredors més ràpids podien treure profit per marcar forts ritmes.

A les 20:30 de la tarda és va donar el tret de sortida de la cursa on estaven presents tres components del Borges Trail–AAEET Valls, el Tavi Fossas, la Nuri Fortuny i el Salvador Martí. Des del principi de la cursa es va imprimir un fort ritme, creant un grup capdavanter, format per Sergi Hidalgo, Gerard Anton, Victor Gonzalez i Toni Calderón  i per darrera a uns metres els perseguia Salvador Martí que es va quedar despenjat en el 2on quilometre de la cursa.

En el 7e quilometre, després de fer la part més dura de la cursa, el Sergi Hidalgo, aprofitant la seva rapidesa en el pla, va imposar un fort ritme  marxant en solitari, tot i així el seguia de ben a prop Toni Calderón, un expert corredor de muntanya que en les baixades tècniques recuperava terreny i fins i tot, en molts moment de la cursa, n’agafava el liderat. El frec a frec entre els dos corredors va durar fins els 2 últims quilometres de la cursa, la qual acaba amb un baixada tècnica on a més a més s’afegia la dificultat de la falta de llum, va ser en aquest punt de la cursa on  Toni Calderón (Running Peace World) va aprofitar les seves habilitats tècniques per fer-se amb la victòria de la cursa amb un temps de 1h20’29sg, seguit per Sergi Hidalgo i Gerard Anton (C.E. Trail Tarraco) amb un temps de 1h21’01sg i 1h23’11sg respectivament.

Pel que fa als representants del Borges Trail-AAEET Valls, el Salvador Martí va realitzar una frec a frec en bona part de la cursa amb el corredor del C.E. Trail Tarraco Arturo Neriz,  per disputant-se la 4rt i 5ena posició que completaria el podium de la cursa. Els dos corredors es van anar alternant les posició durant gran part del recorregut fins arribar als últims  3 quilòmetres on el  representant del Borges va incrementar el ritme per escapar-se en solitari aconseguint així fer-se amb una meritòria  4rta posició general i poder seguir sumant punts de cara a la classificació general del Circuit de Curses de Muntanya del Baix Camp.
En Tavi Fossas i la Nuria Fortuny no van tenir uns dels seus millors dies. En Tavi va tenir males sensacions des del primer quilòmetre de la cursa i no va poder exprimir-se al 100%, a més a més, la segona part de la cursa, no l’afavoria molt, ja que era per corredors més aviat ràpids i poc tècnics, tot i així va aconseguir una 15ena posició general i 4rta de la seva categoria. La Nuria per la seva part es va trobar molt malament, va arribar a la cursa molt cansada i va patir des de l’inici, però demostrant una gran capacitat de sacrifici va poder acabar en 7ena posició, d’aquesta manera aconseguia poder seguir aspirant a la classificació general del Circuit, on ara per ara, en condicions normals, és la corredora més forta.

D’aquesta manera es va donar per finalitzada una bonica vesprada esportiva en un lloc tant emblemàtic com son les muntanyes de Prades i amb un ambient molt saludable i festiu. Esperem poder repetir el proper any, més i millor.