dimarts, 19 d’abril del 2011

CURSA DE MUNTANYA ALMOSTER 2011. COMENCEM A PUNTUAR.

Cursa de Muntanya Almoster 2011. Comencem a puntuar.
      El passat diumenge es va disputar a Almoster la segona prova puntuable pel Circuit del Baix Camp de Curses de Muntanya. Una bona matinal amb bon temps i bon ambient on el Borges Trail-AAEET hi presentava quatre corredors. El Xavi Prim i el Biel Secall, que aquest any tornen a apretar fort per guanyar en veterans i fer podi a la general final. El Tavi Fossas, que mica en mica va agafant la forma i la gran novetat del Robert Tarragó, poc habituat a les curses de muntanya i que surt d'una llarga lesió.
      La prova constava de 14,6 kms i un desnivell d'uns 1.500 m acumulats i hi van participar uns 180 atletes. Van fer un recorregut diferent al de les passades edicions i cal felicitar-los, doncs han aconseguit un bon traçat muntanyenc amb bons desnivells i trams tècnics. Un recorregut on hi hava de tot, pista, senderó, trams més tècnics, pujades dures on calia caminar,...bé, molt bé. “Només” van fallar en un parell o tres de punts on el recorregut no estava prou ben marcat i feia dubtar als corredors i alguns es van perdre.
      De sortida es va formar un grup de favorits, encapçalats pe crack del Sergi Casas, que de bon inici va imposar un ritme que al quilòmetre dos ja el va permetre de ditanciar-se. Darrera, Biel Secall i Jos Florèncio feien una carrera a dúo i anàven agafant distància als perseguidors Albert Català, Dani Garcia, Xavi Prim, JF Torres, Barenys...Tavi Fossas es mantenia entre els 20 primers i el Robert anava amb prudència però amb bones sensacions. Al km 11 només quedava una baixada directa de 3,5 kms fins a meta i el duet del Biel i el Jos es van perdre en un tram molt mal senyalitzat, juntament amb l'Albert Català que els va atrapar. Xavi Prim, que sempre mantenia certa distància amb aquest grupet, no els va veure i va seguir a Dani Garcia pel traçat correcte orientats pels caminants i van arribar a meta en posició de podi (2n i 3r), un Xavi Prim recuperat del tot, que ja està molt finet de forma i que es va veure recompensat amb aquesta brillant tercera plaça. Tavi fossas va acabar la cursa en 16a posició i amb bones sensacions, recollint premi i tot de la categoria. Pel que fa al Robert Tarragó, una bona prova pel seu genoll que ha aprovat amb nota. Finalment el trio del Biel que es va perdre quan anàven 2n, 3r i 4rt, va fer 4 kms de més, doncs seguien unes altres cintes que hi havia d'una altra prova. Van haver de retrocedir per recuperar el traçat. El guanyador va ser el Sergi Casas amb un temps de 1:02:58 i en fèmines la Paquita Giménez amb 1:26:08.
      En general les sensacions de tots els components van ser molt bones, s'han aconseguit unspunts bons per a les respectives classificacions. Pel que fa a l'incident del marcatge és greu que passin aquestes coses. No van ser els únics, doncs hi havia un parell de punts més conflictius. En aquest sentit creiem que un Circuit que pretén consolidar-se i que està agafant embranzida, no es pot permetre que passin coses d'aquestes. S'ha de mirar molt bé com es marca un recorregut, pensant que els corredors hi passaran cansats, sense tants reflexes, amb els ulls borrosos de la suor i a tot drap. Que mirin com ho fan a les Terres de l'Ebre i en prenguin nota, de no ser així el Circuit del Baix Camp no aconseguirà el prestigi que pretén i és una llàstima Els corredors preferim que els diners de la inscripció vagin destinats a un bon marcatge i controls si cal, una bona dutxa i renunciar a samarretes, botifarrades o el que convingui. Amb això no s'hi juga.