dilluns, 16 d’abril del 2012

Comença el Circuit a Sanaüja

El passat diumenge vaig tenir l'honor de debutar en competició oficial amb el Borges Trail -AAEET de Valls. Concretament en la primera de les curses del circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC que es va disputar a Sanaüja. La cursa tenia un recorregut de 24,4 km amb un desnivell positiu d'uns 1200 metres i transcorria quasi en la seva totalitat per senderons bastant trencacames.

En els primers trams de cursa, on es corria per una pista forestal plana, com que venint de la marató en asfalt de fa tres setmanes m'és molt fàcil rodar en pla, em vaig posar davant del grup marcant un ritme per sota de 4' el quilòmetre... però en arribar a les primeres rampes de cursa, ja vaig poder comprovar que les cames no estaven encara preparades ni recuperades de la marató per poder portar ritmes de cursa alts en pujada. Vaig buscar el meu lloc i ja cap a mitja cursa i entre els llocs 10 i 15 de la general, vaig anar una estona amb el company de Diedre Jordi Pàmies, fins que en les últimes pujades fortes les meves cames ja no em van deixar seguir-lo més.

Finalment vaig poder arribar a meta en la 13a posició, amb un temps de 2h23'36", que tal i com em vaig trobar d'inici, crec que està prou bé. A més he tret coses positives en aquesta cursa. La primera és que baixant ja no em passa la gent, potser no baixo tant ràpid com els cracks, però almenys ja baixo dignament. La segona és que amb les cames buides des del km 3 he pogut mantenir un bon ritme de cursa durant tots els 24km, fet que m'omple d'optimisme pensant que a mesura que vagi preparant aquests tipus de curses i tingui les cames més adaptades, crec que podré córrer més.

La cursa la va guanyar Josep Cuadrat amb un temps de 2h06' seguit per l'Ahmed El Qayed amb 2h09' i per Sergi Rodríguez amb 2h13'. El company de Diedre Jordi Pàmies va acabar en una bona 11a posició amb 2h22' i l'Eloi Pallarès (Atmosfera Trail) va fer una gran cursa acabant en la 27a posició amb 2h36'. També hi van ser presents els companys Miquel Vigili (Atmosfera Trail), Edu Gonzàlez (Dots-Corredorsvalls.cat) i Àlex Martinez (Dots-Corredorsvalls.cat) amb qui vam compartir expedició i que van tenir tots unes actuacions destacades