QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.

dissabte, 24 de setembre del 2016

El Borges Trail 1ers en equips mixtes en la 1a Marató de Relleus de Vinyols i els Arcs

El passat dissabte dia 10 de setembre es va celebrar la 1a marató per relleus a la localitat de Vinyols i els Arcs. Aquesta tipologia de cursa, que ja triomfava des de feia anys en el territori tarragoní en la Marató per relleus de Santes Creus, fomenta el treball en equip, ja que per tal de recòrrer la distància maratoniana s'ha de constar d'un conjunt de 6 atletes.
Aquests atletes poden ser tots femenins, tots masculins o bé meitat d'uns i meitat dels altres per formar els equips mixtes (cas del Borges Trail).

El recorregut va constar d'un circuit circular de 1,5 km per dins de la població, al qual s'anava fent voltes fins assolir la distància corresponent.
La distància a recòrrer per cadascun dels corredors del Borges, igual i establerta segons l'ordre de sortida seria:

1er: 7,695 km  Corredor: Aleix Toda
2on: 4,5 km  Corredor: Núria Gil
3er: 10,5 km  Corredor: Eloi Borràs
4rt: 4,5 km  Corredor: Ester Casajuana
5é: 10,5 km  Corredor: Mikel Basora
6é: 4,5 km  Corredor: Pilar Rus

D'aquesta manera a les 17h de la tarda es donava el tret de sortida al 1er relleu des del passeig dels plataners de Vinyols enmig d'un Sol i xafogor que va fer que a l'Aleix el primer relleu se li fes molt i molt dur. L'Aleix, poc acostumat a proves tant explosives i deixant-se portar pel ritme de la resta de participants, va començar a un ritme més alt que el convenient. Ja ho diem sempre que el cor tira més que el cap, i sobretot quan el recorregut està a vessar d'amics, coneguts i familiars animant. Després de 5 voltes i una mica més que es va afegir per fer la distància de 7,695 km, l'Aleix va arribar en 7ena posició i li va passar el relleu a la Núria Gil.

Núria Gil va fer una gran cursa, passant el relleu a Eloi Borràs.

Eloi Borràs per la seva part :
Arribava a Vinyols amb just 3 setmanes d´entrenament, però a la vegada amb moltes ganes de córrer.
Vaig sortir a un ritme constant i que creia que podria mantenir durant tota la cursa.
Amb l´ambientàs que hi havia era molt fàcil córrer, i els ànims constants van ajudar a fer passar els quilòmetres. El circuit trencacames i girs de 180º no ajudaven a portar un ritme constant, però a la vegada la part de baixada amb alguna escaleta era d´allò més divertida, i podia sentir realment la velocitat.
Sens dubte lo millor de la diada va ser el bon ambient i el retrobament amb els companys de fatiga!! Espero una propera.

Eloi Borràs li passà el relleu a Ester Casajuana, que faria un temps espectacular i cediria el relleu a Mikel Basora.

Mikel Besora va agafar el relleu de Ester Casajuana; va córrer el relleu nº5 de 10’5km. amb un total de 7 voltes a un circuit de 1’5km. cada volta.
Tot i la calor que feia per la tarda a Vinyols, va anar de menys a mes i amb bones sensacions va recorrer les 7 voltes en un promig de 3’24’’m./km..
Va pasar el relleu a la seva companya Pilar Rus.

Així que finalment la Pilar Rus va arribar enmig de crits i eufòria en una 1a posició en equips mixtes i 5ena en categoria absoluta.

Gran jornada de retrobament entre amics, on aquest format de cursa dona la possibilitat de que els corredors que no estiguin fent el relleu estiguin fent petar la xerrada o bé fent una cervesa (millor si ja han acabat el relleu xD). A més el fet de formar equip aferma la germanor entre els diferents participants i fa que la victòria es converteixi en un mèrit col·lectiu.

Moltes gràcies als companys de l'Associació Excursionista de Vinyols i al Vinyolsrunning per tot l'esforç i implicació, heu aconseguit un gran resultat en el 1er any i de ben segur que això encara es pot millorar en les següents edicions.

Gràcies als sponsors Borges, Eassun, PH-Quirogel, Coreevo.

El local Eloi Borràs s'emporta la victòria a la Cursa de Capafonts

El passat diumenge 18 de Setembre els disputava a Capafonts la 10ª edició de la cursa de muntanya, memorial Sònia Pifarré.

La competició constava de dues curses, una de 21km amb 1000m de desnivell positiu, i una altra de 10km, que també es podia fer en format caminada.
Un total de 150 corredors prenien la sortida repartits en les dues curses. Amb un dia esplèndid per córrer.

Per part del Borges Trail ens representava l´Eloi Borràs, atleta que a hores d´ara esta vivint a aquesta població de les muntanyes de Prades.

Eloi Borràs ens explica:

M´aixecava a casa, amb l´estomac regirat ja que em tocava córrer al meu poble. Els bessons estaven una mica agarrotats, ja que havia estat de boda el dia abans, però al començar a escalfar ja es va posar tot a lloc.

Em presentava a la línia de sortida decidit a lluitar fins l´últim quilòmetre, i allà em trobava amb el Lluisma, que ja havíem coincidit dues setmanes abans i sabia que anava fort…
Va ser una sortida a ritme, no molt elevat, però si alegre. Al cap d´uns dos quilòmetres ja quedàvem 3 corredors al cap de cursa, i al primer sender de baixada a l’ermita de Barrulles sense cap mena d'intenció vaig quedar sol.

Tenia intenció de encarar la pujada amb algú que m´acompanyés, ja que era el meu punt dèbil, però per sorpresa meva vaig poder afrontar els 400m positius amb molta força, i al veure que arribava a dalt sol i amb força ja vaig decidir anar a per la cursa a tope!
Vaig anar flanquejant tots els Motllats a un ritme ràpid, I aprofitant les baixades que ja em conec pam a pam per treure distancia al perseguidor.

La sorpresa de la cursa va arribar a la cova de les Gralles, on un sac de gemecs i una gralla feien ressonar les muntanyes amb música tradicional. LA PELL DE GALLINA.
Ja al final de cursa, va ser quan vaig començar a notar la falta d´entrenament, amb unes rampes als bessons i als abductors que en algun moment vaig arribar a pensar que em deixaven fora de cursa…
Però per sort, el plàtan va fer efecte, i amb la ment clara vaig anar fent fins a creuar la meta en 1ª posició i amb un temps de 1h 52min 26seg.  Molt content amb les sensacions durant la cursa.
Felicitar al Club d´Esports de Capafonts per l´organització, i de ben segur que la festa s´anirà fent grossa!!

Agrair de nou el suport a PH-Quirogel, Eassun, Coreevo i Borges que ens ajuda cada dia a seguir endavant en la nostra aventura!