QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dilluns, 9 de setembre del 2013

Km Vertical Caramella-Caro 6km/1300d+





            Aquest dissabte 31 d’agost, es celebrava a Roquetes la quarta edició del quilòmetre vertical de Caramella-Caro, cursa dins del Circuït de Curses de Muntanya de Terres de l’Ebre i del Circuït Català de Curses de Muntanya de la FEEC, amb un recorregut de 6 quilòmetres i un desnivell positiu de 1300m, fet que feia d’aquesta edició la més dura de totes.
            La cursa, que es celebrava a les 17h30 anava acompanyada de diferents actes que feien d’aquesta una festa que durava tot el dia, amb expositors esportius al pavelló del municipi, on no hi podia faltar PH-Quirogel, (que ajudava a recuperar als corredors un cop acabada la cursa), dinar pels corredors de la cursa, transport fins al lloc de sortida i per finalitzar la diada esportiva un sopar i entrega de premis.
            Prop de 250 atletes es van donar cita per gaudir d’aquesta festa de l’esport i afrontar la pujada a la muntanya més alta de la província de Tarragona, el Mont Caro (1445m). Entre ells, noms destacadíssims del món de les curses de muntanya com Agustí Roc, Kiko Martí, Josep Viñas, El Qayet, Juan Jose Oliva... entre molts altres més que feien que la cursa assolis un gran nivell de participació.
 Entre tots aquests atletes no hi podia faltar representació del Borges Trail, Carles Martí, especialista de la disciplina i Salvador Martí, que continuava amb el Circuït Català després de la parada estiuenca.
            La sortida de la cursa va ser molt caòtica, ja que els 250 atletes es trobaven situats en una pista forestal estreta on tant sols tenien aproximadament 400metres per endinsar-se cap el senderó que enfilava la pujada cap el cim de la muntanya, fet que feia que els atletes sortissin a gran velocitat per aconseguir un bon lloc inicial a la cursa.
            Tant el Carles com el Salvador es van poder col·locar entre els 30 atletes capdavanters i així poder evitar el màxim possible els taps de la cursa. Per la seva banda, Salvador va pujar els dos primers quilòmetres a ritme molt fort, avançant atletes i col·locant-se entre el 20 primers, tot i així, a partir d’aquest punt va pagar l’esforç inicial i va haver de baixar ritme per dosificar esforços. 

El Carles, millor coneixedor d’aquestes curses, va sortir regulant forces, i abans d’arribar a la meitat de la cursa va avançar el seu company d’equip i va seguir a bon ritme recuperant posicions.
            Sobre el quart quilòmetre , la cursa va donar un descans als corredors amb un fals pla i una baixada d’uns 200 metres. En aquest moment el Salvador va començar a recuperar cames i incrementar el ritme de la cursa per tornar a recuperar posicions i acostar-se al grup de 3 atletes on es trobava el seu company d’equip. Però no va ser fins l’última recta de la cursa que el va atrapar jugant-se la 21ena i 22ena posició al l’esprint final, enduent-se-la el Salvador per tant sols 1segon de diferencia.

            La cursa absoluta se la va endur el gran Agustí Roc, que va realitzar una ascensió en solitari, sempre marcat de ben aprop per Kiko Martí, que va arribar en segona posició i demostrant un gran moment de forma.
El podi el va completar el Josep Viñas, tots ells per sota de l’hora.
            D’aquesta manera es va donar per finalitzada la quarta edició del KMVertical Caramella-Caro, amb un nivell d’atletes altíssim que està fent d’aquesta, una cursa mítica en el calendari català de les curses de muntanya.

Classificació general masculina:

1-. Agusti Roc Amador        LikeSports                55’43sg
2-. Kiko Martí Bertomeu      Diedre                                   56’28sg
3-. Josep Viñas Soler                     Independent              58’28sg
...
21-. Salvador Martí Perelló Borges Trail              1h10’17sg
22-. Carles Martí Cantí        Borges Trail              1h10’18sg

Més informació:

http://kmverticaro.blogspot.com.es/p/classificacions-2013.html
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute