dimarts, 15 de novembre del 2011

IX Cursa de muntanya Castell de Burriac

Circuit Català de Curses de Muntanya 2011

Aquest passat cap de setmana 13 de novembre es va dur a terme a la vila d’ Argentona la 9 ena edició de la cursa de muntanya Burriac Xtrem, que també posava fi al 9é Circuit català de Curses de Muntanya.

Una de les curses ja típiques de calendari català de curses de muntanya, que destaca tant per la seva bellesa de paisatges com per la seva duresa de recorregut, sent una cursa bastant corredora però que demana que ho donis tot fins al final, la cursa costa de 24,7 quilometres i més de 2500 mts de desnivell acumulat, el 90 % del recorregut transcorre per senders dins del Parc Serralada Litoral, ens els termes de Cabrera de Mar i d’ Argentona.

La cursa va haver de començar amb un petit retard per culpa de les inclemències meteorològiques, ja que 30 min abans de la sortida un fort ruixat va provocar problemes d’electricitat i desprès de subsanar-los d’aquella manera es va donar el “crit “ de sortida, la temperatura va ser ideal per córrer, aviat es va formar un grupet de 7 o 8 atletes de nivell, entre ells en Josep Mª Pijuan del BORGES TRAIL – AAEET de Valls, el grup va anar junt i intercanviant posicions fins al quilometres 7, a la pujada al Castell de Burriac, va ser en aquesta pujada on en Josep Mª Pijuan va fer un petit canvi de ritme i va obligar al grup a estirar-se, va ser a partir d’aquí quan gaire tothom del capdavant va anar fent la seva guerra per separat, fins al quilòmetre 16 al cap davant anaven compartint la primera posició en Javi Delgado i en Josep Mª Pijuan, va ser en aquest punt, en baixada, on l’Ahmed El Qayed ens va atrapar i una mica més tard ho va fer en Xavi Espiña, va ser aquest últim que va passar llavors a marcar el ritme i poc a poc es va anar distanciant, darrera seu el Javi i l’Ahmed portaven un frec a frec interessant que es va acabar decidint al final només per uns 14 segons a favor de l’Ahmed, darrera entrava en Josep Mª Pijuan, aconseguint proclamar-se campió del Circuit Català.