dimecres, 25 de març del 2015

Gran paper de Borges Trail a la Copa Catalana de curses per muntanya FEEC a la cursa Trail Montroig Extrem

Aquest passat diumenge 22 de desembre es va donar la segona prova de la Copa Catalana de Curses de Muntanya 2015, amb cita a Sant Llorenç de Montgai, una petita població situada a la vora del pantà de Camarassa i rodejada pel Montsec.

Hi havia dues proves, una de 25,5 km i 1350m d+ i una altre de 13km i 650m d+, en la primera de les quals hi van ser-hi presents els següents atletes: Lourdes Cayetano, Aleix Toda i en Mikel Besora.

Segons la pròpia vivència a la cursa d’en Mikel Besora:

A les 9h. es donava el tret de sortida i com els primers 6km. eren en pla vorejant el pantà del poble de Sant Llorenç de Montgai doncs va sortir al capdavant.

Fins al km. 6 va anar darrere el primer classificat a un ritme alt i dosificant, després quan ja venia la muntanya dura va sentir fatiga ràpidament fins que al km. 10 el cos li va recordar la dura cursa del diumenge anterior a la copa espanya, a mes a mes durant la setmana a estat entrenant de valent per a objectius propers. El comencen a avançar atletes fins que es queda en la posició 9º absoluta i allà es manté patint molt físicament fins al final de la cursa fent un gran temps de 2h.20minuts.

La nostra fémina Lourdes Cayetano també va prendre part en la segona cursa de muntanya de la Copa Catalana. Ens comenta que li va agradar molt el recorregut tot i que no estava preparada per tan llarga distancia i això ho va pagar. Va sortir més ràpid del que volia haver-ho fet però com que els 9 km primers el terreny eren quasi be plans del tot permetien anar seguint a la massa d’atletes sense controlar el crono, cosa que la Lourdes ens comenta que això segur que li va passar factura més endavant.

Des de la sortida es va situar en 4a posició mantenint-la fins la meitat on en una baixada tècnica la van adelantar quedant-se en 5a posició, però va ser a partir del quilòmetre 13 on començava la pujada dura que va notar com les cames no li recuperaven i no tenien la força d’altres dies. Ens comenta que va quasi experimentar el que creu q és “una pàjara”(buida de força) ja que abans mai n’havia tingut i va haver de parar als avituallaments a veure i menjar taronja. Però no va ser suficient perquè la pujada era dura i llarga i no deixava recuperar. Al km 20, just al finalitzar la llarga pujada, va parar a hidratar-se de nou i ja va poder arribar fins a meta amb millors sensacions i acabant amb una poc disfrutada 6a posició.

Ens comenta: “de tot se’n aprèn i espero no caure ens els mateixos errors en la següent prova, fins ara no havia corregut mai aquesta distància i tinc clar que menjo i m’hidrato be o ho tornaré a passar malament. Tot i això, molt contenta per la posició i espero disfrutar més a la següent independentment de la posició que aconsegueixi”

Pel que fa a l'Aleix Toda, va intentar sortir al davant però ràpidament el van posar a lloc, ja que durant els 7 primers km, que eren plans, no van parar de passar-lo corredors. Però quan va començar la muntanya de veritat va ser quan es va començar a trobar millor, tot agafant un bon ritme apretant a les pujades i llançant-se a les baixades li va permetre remuntar 7 posicions, permetent-li arribar en 14ena posició.

Darrerament l'Aleix no es troba en la seva millor forma, però tot i així va passar un gran dia en un recorregut amb paisatges fantàstics i compartint aquest esport que tant ens agrada amb una bona colla de companys, sobretot amb els companys d'equip Mikel i Lourdes.

Finalment, cal donar la enhorabona als organitzadors de la cursa, ja que tant la senyalització, la gran expectació de gent que es va aplegar durant el recorregut i els avituallaments van estar acuradament planificats i organitzats.