dimecres, 7 de setembre del 2011

Copa d'Espanya, el Piju acaba en un gran 6è lloc final

Fa dies que no parlàvem del nostre company d'equip, el Piju, però això no volia dir que no fes res. Al contrari, tenia una feinada de por. Ha estat fent la Copa d'Espanya amb la Selecció Catalana i després de les quatre curses que la composen ha acabat el sisè de la classificació general final. Un crack, vaja.
Us passem la crònica d'aquesta última prova celebrada per terres gallegues, amb l'agraïment per part del nostre company a totes les persones que li han permès de competir a aquest gran nivell. Ara, a rematar la feina al Campionat de Catalunya absolut i el Circuit Català.

Aquest cap de setmana passat, diumenge 04 de setembre, es va celebrar a Parada Do Sil (Ourense) la quarta i última prova de la Copa Espanya de curses de muntanya, la cursa consistia en 33 Km i 4400 mts de desnivell acumulat per un terreny tècnic i tou per senderons molt bonics quasi sempre acompanyats de rouredes i castanyers. El diumenge uns 100 participants van prendre la sortida a les 9:00 en punt, sota una fina pluja que els va acompanyar durant quasi be tota la matinal, la sortida va ser ràpida i en un grup de 10 atletes entre ells en Josep Mª Pijuan del Borges trail-AAEET, representant Catalunya, els primers 4 Km eren de baixada tècnica fins al fons del canyó del riu Sil per immediatament tornar a pujar i guanyar 770 mts de desnivell, sempre per corriols i/o tallafocs, s'arribava així al primer punt alt de la cursa, aquí ja hi havia 3 grupets definits, en Luis Alberto Hernando (Sel. Aragó) i en Fernando Arca (Gallec), darrera seu Ivan Ortiz (Sel. Andalusa) i en Cristóbal Adell (Sel. Valenciana), i una mica més endarrere un grupet de 4 amb Antonia Roldán (Sel. Balear), Oier Ariznabarreta (Sel. Basca), Manuel Angel Gomez (Sel. Andalusa) i en Josep Mª Pijuan (Sel. Catalana); després venia un descens d’uns 4 quilometres on es perdien 600 mts de desnivell, per afrontar a partir d’aquest moment la pujada més dura de la carrera, per davant hi havia una rampa d’uns 8 Km i 900 mts de desnivell, aquesta pujada va marcar la cursa, carregant les cames de molts corredors, pel cim del Alto de Medas (1300 mts) passava en primera posició en Luis Alberto, seguit d’en Fernando Arca, una mica més endarrere en Cristóbal Adell, després en Ivan Ortiz i molt a prop i junts passaven en Oier i en Pijuan, en una baixada llarga i tècnica els dos atletes van aconseguir contactar amb l’Ivan i van formar un grupet de 3 fins a 3 km abans de meta, quan quedava la última pujada per un sender en zig-zag fins a la mateixa arribada, va ser aquí quan Oier va apretar, l’Ivan va intentar seguir-lo i en Pijuan es va haver de conformar amb la 6a posició final, que també li va valer per acabar 6e a la classificació final de Copa Espanya de curses de Muntanya.

3. Ragna Debats (Selecció Catalana) 432 p

Cursa de Muntanya Ermita de Barrulles. Eloi Borràs hi torna.

Aquest passat diumenge es va disputar la 5a cursa de muntanya de l´ermita de Barrulles, a Capafonts. Res millor com l'explicació de la cursa de la mà d'un dels grans protas, l'Eloi, que va fer segon.

Havien canviat la data i tot i això encara va pujar prou gent...

El circuit ja conegut, on hi he fet la gran majoria dels meus entrenaments és ràpid, cosa que no m´afavoria gens pel poc ritme que tinc ara...
A les 9:30 es donava el tret de sortida, i Sergi Casas ja es posava al capdavant imposant ritme, a 3:05 el 1er km.... En agafar el sender, va voler seguir tirant, i jo no pensava hipotecar-me la cursa.
Em vaig col·locar en 2a posició, i vaig anar fent al meu ritme, seguit d´aprop per Dani Garcia que estava fent una molt bona cursa. Al km 4 on es comença a pujar ja anava bastant crispat i com m´havia passat en els anteriors entrenaments, les cames estaven buides. Podia mantenir el ritme, però només que hagués de canviar cap a més em quedava allà. Baixant vaig disfrutar com sempre, i sobretot la part nova de sender, que et portava fins les fous on agafaves la pista fins al poble. Allà t´esperava l´ultima clatellada, pujades de les que fan mal a les cames, però ja estàs a meta.

Dedicar el 2on lloc a la Sonia, i espero poder dedicar-li mes podis a aquesta cursa i algun dia la victòria!
1er: Sergi Casas
2n: Eloi Borràs
3er: Dani Garcia
4rt: Linus Ollé
5è: David Harrison
Felicitar al CE Muntanya Capafonts, que han fet una molt bona feina perquè es pogués realitzar la fenia.
I després de la cursa res millor que un bon dinar amb família, entrenador i companys d´entreno!!
Les sensacions dolentes, però son les que toquen a la planificació ( això diu el mister jejej) i si la feina es fa be, allà on toca estar a tope podrem donar guerra :D