QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.

dimecres, 18 de juliol del 2012

Cursa de Muntanya de Capafonts 2012

Pijuan guanya amb autoritat a Capafonts i Nuri Fortuny fa segona. El Borges Trail-AAEET guanya per equips.

Aquest diumenge 15 de juliol es va celebrar a la població de Capafonts la 6ena edició de la Cursa de Muntanya de la Ermita de Barrulles, aquest any amb un nou circuit més llarg i més exigent, 17.200 metres i més de 1700 metres de desnivell acumulat.

El tret de sortida és va donar a les 9h del matí i en la línea de sortida es trobaven cinc representants del Borges Trail-AAEET Valls, Josep Mª Pijuan, Jordi Toda, Eloi Borras, Salvador Martí i  Nuria Fortuny.

Després d’una sortida neutralitzada per donar un recorregut per dins el poble, els corredors es van endinsar cap els boscos de Capafonts per una amplia pista forestal. Des de un bon inici, el corredor del C.E. Tarraco Trail, Sergi Hidalgo, va marcar un fort ritme que va trencar la cursa, on només el representant del Borges Trail, Josep Mª Pijuan, va poder seguir el ritme marcat pel ràpid corredor. Tots dos corredors van liderar la cursa fins al 6é quilòmetre on es deixava la pista ràpida per començar el seu tram més tècnic i a on començaven les pujades amb més desnivell.  Pijuan, entrant en un territori molt més favorable per ell va marxar en solitari, posició que no deixaria fins al final de la cursa per acabar guanyant amb gran comoditat, demostrant així la seva gran superioritat a la resta de corredors, realitzant un temps final de 1h26’32’’. El segon i tercer lloc se’l van disputar en un frec a frec entre el corredor del UEC Anoia Albert Ferré i l’ imparable Toni Calderón del Running Peace World, assolint els segon i tercer lloc respectivament amb uns temps de 1h31’29’’ i 1h32’48’’, per així completar un podi de luxe per aquesta sisena edició de la Cursa de muntanya de l’Ermita de Barrulles de Capafonts.

En la part femenina, la representant del Borges Trail, Nuria Fortuny, va dominar la cursa fins a l’ultima part de la mateixa, on en el tram més tècnic es va veure superada per la corredora Paivi Linna (Pedala Cat), que aprofitant l’última baixada tècnica es va fer amb la victòria. La tercera corredora que va completar el podi femení va ser Mònica Elias (CE Sants Tropical).

Pel que fa a la classificació per equips, el Borges Trail, es va endur la victòria en la categoria masculina, després de la bona actuació dels seus components i batallant fins l’últim moment amb l’equip UEC Anoia.  A més a més de la victòria de Pijuan, Salvador Martí i Jordi Toda, van mantenir un frec a frec durant bona part de la cursa, alternant-se les posicions i  acabant tots dos en el top ten, aconseguint una vuitena i desena posició respectivament. Per altre banda, Eloi Borras, que sortia d’una lesió, va realitzar una cursa de menys a més acabant amb una meritòria 11ena posició i retrobant-se a poc a poc amb les bones sensacions en carrera.

D’aquesta manera, es fa donar per finalitzada la Cursa de muntanya de L’Ermita de Barrules, amb un gran nivell de corredors i una organització impecable, on el Borges Trail- AAEET Valls, es va endur una 1era posició en categoria masculina, la segona en fèmines i una gran victòria final per equips.