QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 18 de desembre del 2013

10k Salou 2013

Diumenge 15 de desembre es va celebrar la Mitja marató i 10k de Salou, cursa que ja fa 10 anys que atrau a una gran quantitat de corredors que esperen fer una de les últimes proves d'aquestes distàncies per tal d’acabar l'any amb bon regust de boca i en la que prendrien part dos atletes del Borges Trail AAEET, la Pilar Rus i l’Aleix Toda.

Així que a les 9:30, tot fent passar el fred amb els nervis ja molt presents, més de 900 corredors entre les dues modalitats de la cursa, sortien a la vegada i convertien els carrers en un mar de gent que poc a poc s'aniria difuminant.

A pocs metres de la sortida ja es destacava un grup capdavanter, format per Albert Moreno, Jaume Jove, Miguel Godoy i Jose Maria Vilacoba entre altres. La Pilar va sortir al capdavant amb dues noies més, la Sara Loeh i la Diana Godoy, que van marcar un ritme molt alt des de els primers quilòmetres. Per la seva banda, en un segon grup sortia el borgetti Aleix Toda, que havia decidit fer una prova 10k d'asfalt per variar una mica de la muntanya i així veure com anava de "xispa".

Els primers quilòmetres de la cursa es van fer molt amens, i es que hi havia punts en els que el circuit permetia que els corredors que estaven més avançats i els que anaven una mica més enrere es veiguessin entre ells, animant així l'ambient carregat de crits d'ànims.

Cap al km 5, Albert Moreno ja anava destacat i alguns dels primers corredors que havien començat massa fort començaven a afluixar lleugerament el ritme, cada petita pujada complicava mantenir el ritme i recordava que encara quedava molta cursa pel davant. 
L'Aleix anava adelantant alguna posició i es situava en un grup format per Albert Marsal, del FACVAC, i Javier Muñoz, dels Amics de l'atletisme d'Andorra.
En aquest punt va ser quan la Pilar es va despenjar tot afluixant el ritme, ja que veia que no aguantaria.., fins que al km 7 veu molt a prop a la segona, la Diana, la nostra Borgetti respon amb un canvi de ritme, aconseguint passar-la i aguantant un a un bon nivell fins el km 9, moment en que es passava pel costat de la meta, on un fort impacte psicològic, sumat a una petita pujada posterior feia que passar de llarg i mantenir el ritme requerís un esforç enorme. La Pilar veia que la Diana no es despenja, la tenia al darrere i arriba la sentencia de l’últim quilòmetre que és quan la Diana ràpidament també actua amb un altre canvi de ritme que la Pilar intenta seguir.

Després de 500m es separaven la mitja marató dels 10k, on aquests últims giraven en direcció a meta, mentre que als de la mitja els esperava la part més dura de la cursa, tant pel que fa al desnivell com pel pes dels quilòmetres. I ja a la recta final Javier Muñoz treu les últimes forces i comença a esprintar i l'Aleix s'enganxa just darrere seu sense aconseguir passa-lo, acabant en la 7ena posició de la general amb un temps de 35'31'', molt satisfet del seu resultat.
La Pilar seguia de molt a prop la Diana, però a 500 metres les cames es van quedar sense reserva i enrampada va perdre ritme i no va poder seguir, arribant a meta sense forces i finalitzant amb un temps de crono de 39’03´´ ; temps real 38´56 contenta pel resultat.



Els guanyadors de la mitja van ser:

1er- Jose M. Vilacoba Vieito        1era- Mireia Sosa Perez
2on- Rodrigo Torres                     2ona- Ana Belen Garcia Rull
3er- Ferran de Torres Burgos        3era- Anahi Herrera Servin

i els dels 10k:

1er- Albert Moreno              1era- Sara Loehr Muñoz
2on- Jaume Jove                   2ona- Diana Godoy Ortiz
3er- Miguel Godoy               3era- Pilar Rus Garcia (Borges Trail)

Moltes felicitats a tots!

També cal felicitar a Running Solutions per executar una senyalitació perfecta i aconseguir manejar tal quantitat de participants sense cap problema. Moltes gràcies pel vostre esforç!

Enllaç resultats: http://www.cronochip.com/inscripciones/clasifications/general/competition:542

Enllaç web: http://www.mitjadesalou.com/index.php
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute