QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 13 d’octubre del 2010

V CURSA DE MUNTANYA DE TIVISSA. EXTREMA.

El Piju es manté líder general de la Copa i Biel ho fa en veterans. Pàmies opta al top 5.

Aquest diumenge es va disputar la 5ena cursa de la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya de la FEEC 2010. L’escenari era Tivissa i el seu entorn, a ningú no se li escapa que d’alta muntanya res de res. Algú pensava: què hi pinta una cursa de la Copa Catalana a Tivissa?........La pressió per a ells era molt gran.
(equip desplaçat a Tivissa sense la Gènia que era dins la "furgo dels pirulos taronges")

Doncs la veritat és que els tivissencs ens han donat una “lliçó de moros”. L’entorn feréstec que tenen ja és envejable, amb grans paisatges i vistes espectaculars, però és que ells, a més, van dissenyar un recorregut tècnic i espectacular, mai vist. No va deixar a ningú indiferent. En quant a l’organització en sí: matrícula d’honor. Per 17 euros, si,si, 17, teníem un recorregut molt ben estudiat i ben marcat, amb multitud de voluntaris en molts punts, que a la vegada animaven, et feien fotos i te les pengen en un Picassa tots junts. Conscients que el recorregut era perillós per les pluges caigudes, van dotar de gent per tot arreu,...chapeau. Agilitat a la recollida de dorsals, avituallaments generosos, ambient a l’arribada, servei de dutxes com els futbolistes, amb aigua calenta i a dojo, massatges, bossa amb obsequis pràctics, “rustida” (llangonissada) generosa per tot quisqui i bon rotllo per un tub. La gent d’allà baix són així de collonuts. Comencem la crònica felicitant-los una vegada més, amb la dificultat de trobar les paraules adequades i no quedar-nos curts.

Bé, dit això, entrem a la cursa. Uns 250 corredors a la graella de sortida per afrontar els prop de 23 kms duríssims amb gairebé 4.000 m de desnivell acumulat, transcorrent en la seva majoria per corriols, senderons, crestes i trialeres, amb continus desnivells. Possiblement la cursa més tècnica del panorama català.
Davant de tot hi havia els principals favorits per a la Copa i pel Circuit Ebrenc i això garantia una gran competitivitat. Entre ells els nostres components del Borges Trail-AAEET capitanejats pel Piju, que defensava el liderat de la Copa, el Jordi Pàmies que lluita pel top 5, el Biel Secall que tenia una ocasió d’or per liderar la Copa en veterans i la Gènia Miró que ara ja va com “Pedro por su casa” entre les millors. Amb tots ells Xavi Espiña, Dani Cazalla, Roberto Sancho, Òscar Carrasco, Joan Farnós, Rubio, Joan Freixa, El Quayed...

Amb el tret de sortida ja es forma un grupet d’uns 20 corredors que comencen a agafar distància. L’estratègia del Matxacuca molt clara: entre els seus tres cracks posar contra les cordes al Piju. De bon inici el ritme el marcaven Piju i Espiña seguits de l’Ahmed, darrera seu el grupet ara ja de menys de deu membres on hi havia el Pàmies i el Biel. La cursa es va anar estirant, l’Ahmed peta i el Piju i l’Espiña fan la seva cursa particular. Cazalla darrera d’ells, en terreny de ningú i seguidament Pàmies que fa una gran progressió després d’una mala sortida amb els dos Matxacuques i Freixa.
A vista d’ells Biel fa un bon tàndem amb Rubio, seguits de prop del mega crack del Farnós i tenint a la vista el Curto. Meitat de cursa i entre el top 10 hi ha tres Borges Trail-AAEET i tres Matxacuques, la cosa va de conya. En quant a fèmines la clara dominadora és la Ragna Debats i la Gènia es manté en una bona quarta posició. Arribat aquest punt els dos primers es distancien i Carrasco, Pàmies i Freixa mantenen el seu duel i es desempalleguen de Sancho.
Darrera d’aquests el Biel i Koanito es disposen a fer una mano a mano per atrapar un Rubio que havia agafat una mica de distància, però una molt mala caiguda del Biel amb un fort cop al genoll el deix fora de joc i es planteja de plegar. Les seves aspiracions de guanyar la Copa Catalana en veterans s’esvaeixen, malgrat tot, decideix continuar i acaba com pot durant més d’una hora de cursa que li quedava. L’objectiu era perdre els mínims llocs possibles. Mentre, la Gènia també pateix una molt mala caiguda amb un fort cop al coxis i ha de retirar-se sent evacuada.

A davant el duel entre el Piju i l’Espiña es manté fins el final i a pocs quilòmetres de la meta el Xavi sentencia amb un temps extraordinari de 2:23:57, el Piju entra segon a poc més d’un minut, Cazalla fa tercer a cinc minuts. Pàmies fa un excel.lent cinquè lloc darrera Freixa amb 2:34:08 i el Biel acaba el 16è, quart veterà amb 2:46:25.

Donades les circumstàncies els resultats són excel•lents. El Piju es consolida com a líder de la Copa, tot i que Espiña presenta candidatura i s’ho jugaran tot a Montserrat. El Pàmies suma molts punts i amb un bon resultat a Montserrat opta entre el top 5 i 7. El Biel, tot situar-se líder en veterans, s´ho juga tot a Montserrat i depèn de Delgado i Corbera, una llàstima, doncs una victòria o un segon lloc en veterans a Tivissa donaria més tranquil•litat. Pel que fa a la Gènia, encara manté opcions de podi final. Bé, per damunt de tot hi haurà emoció fins el final i això és bo, i el millor de tot, el Borges Trail, aquest cop amb els Matxacuques, hem donat espectacle.

Felicitats a tots. Per cert, l’any vinent no us perdeu aquesta cursa!


Classificacions:
1 Xavi Espiña X-avi 2:23:57

2 Josep M Pijuan Borges Trail-AAEET 2:25:18

3 Dani Cazalla Matxacuca 2:30:21

4 Joan Freixa Runners Berguedà 2:33:02

5 Jordi Pàmies Borges Trail-AAEET 2:34:08

6 Òscar Carrasco Matxacuca 2:35:38

7 Roberto Sancho Matxacuca 2:36:50

8 Ramon Curto 2:37:49

9 J.Lluis Rubio Begues 2:40:02

10 Joan Farnós Extrem Team Tivissa 2:40:45

.....

16 Biel Secall Borges Trail-AAEET 2:46:25


I si voleu més fotos, assegureu-vos de tenir molt de temps,doncs moltes és poc!!!
http://picasaweb.google.com/113309011308059386099



5 comentaris:

catcarrasquet ha dit...

Jo vaig trobar-me per que estava gravant, (al final del vídeo 8 es veu al terra) amb la caiguda de la Gènia quant anava pel baixador de Pataca, tot seguit vaig demanar als companys que vinguessin a fer-li un cop d'ull, però quant van arribar, ella ja havia marxar. Uns metres més avall, a l'arribar a la pista va veure que no podia seguir participant i llavors va se evacuada. Espero que la caiguda no tingui cap conseqüència i estigui millor. Ramon Aragonés Margalef Voluntari i responsable de la gravació dels vídeos de la cursa.

HEURA ha dit...

Moltíssimes gràcies per la crònica i per haver vingut, patit i disfrutat a la Cursa de Tivissa.
Escrits com el vostres ens animen a seguir any rere any.
Ànims a la Genia i a seguir així, que esteu fets uns cracks!

Biel ha dit...

Heura i catcarrasquet, benvinguts al nostre espai, celebrem que us hagi agradat la nostra crònica, la vritat és que un escriu per ser llegit. Us felicitem novament per la cursa i al Ramon per la paciència amb el tema vídeos. Ens fem un tip de córer per aquests móns de Déu i ens fan moltes fotos i no sabem mai si es fan públiques i on. En el cas de tivissa ho pengeu tot en un Picassa ia més féu diversos vídeos. això és d'agrair i dón valor afegit a la vostra cursa.
Salut i fins l'any vinent.
Els lisiats ens anem recuperant, gràcies!!

koanito ha dit...

Felicitats Campions!!
Biel, que et recuperis del genoll i sort i força per Montserrat!
Saluuuuuut!!

Biel ha dit...

àssies koanitoooo, bona feina has fet per Euskadi eh!

BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute