dimecres, 29 de juny del 2011

IV CROS DE CALLÚS

El diumenge, 19 de Juny, 160 corredors/es, a les 9’30h., van donar el tret de sortida, per quart any consecutiu, al Cros de Callús, organitzat pel Centre Excursionista de Callús. Una prova de 10km. que trancorria per terrenys variats: asfalt, pistes forestal i corriols. Arribant amb un desnivell + acumulat de 190m; i una altura màxima de 380m. Es tractava d’un cros ràpid, unes voltes planeres pel poble, com a ”escalfament”, seguida d’una pujadeta d’asfalt, per posar les cuixes a to, i seguidament en endinsàvem, al bosc, per pistes forestals, deixant el poble a les nostres esquenes. Més endavant ens esperarien corriols vàris, alguns camps de vinyes i creuar alguna riera. Aquesta diversitat feia més amena la cursa, alhora que, a la comarca del Bages, feina un bon sol i un cel ben clar.

Aquesta vegada, de l’equip, hi va participar la Gènia, avesada a distàncies més llargues, però una bona prova per comprovar, després de setmanes de no competició, com reaccionava el turmell. Intentar surtir ràpid per agafar posicions, i després, una vegada ens endinsàvem pels camins forestals, preservar el ritme, i a les baixades corrioleres, deixar-me anar, però vigilant, en tot moment, on posava l’estimat peu. I bé, molt contenta de les sensacions i de la cursa, a seguir endavant. El millor vindria al final, una vegada finalitzada la carrera, i l’entrega de premis, un bon bany a la piscina del poble i aprofitar per fer una mica de “bronzo”. Aquestes coses ho curen tot.
Aquesta vegada hi van haver premis, en aquesta ocasió, la Gènia se’n va endur premi a la 1ª classificada de la seva categoria, sènior, amb un temps de 52’37’’. Pel que fa a la categoria absoluta femenina quedà 4ª dona. Els guanyadors d’aquest any foren, en l’apartat masculí, en Toni Bravo (2.0 Sports); i en l’apartat femeni, la Laia Andreu (Club Atlètic Vic). Enhorabona a tots els corredors i als organitzadors per les ganes i l’empenta que hi posen.