dimecres, 9 de juliol del 2014

LA NURIA-QUERALT

Aquest passat Dissabte 5-7-2014, s’ha disputat la tercera cursa puntuable per La Copa de Curses de Ultra-Resistència de la FEEC, “LA NURIA-QUERALT”.

Aquesta te la sortida des del Santuari de la Vall de Núria i acaba a la població de Berga, després de creuar nombroses pistes i corriols d’alta muntanya, assolint un desnivell positiu de 5500m i negatiu de 7500m.
La sortida va ser a les 10:00h amb 200 corredors, amb una jornada d’estones de sol i núvol sense arribar a ploure en cap moment.

En aquesta entretinguda cursa, el corredor de BORGES TRAIL, Marc Balañá Prats, es va plantejar de plegar a la primera llarga pujada, ja que, optant per no usar els pals, se li van carregar les cames de forma notable, mentre altres corredors el passaven mes acomodament. Tot baixant cap al control es va anar refent, i en aquest, al KM25, un amic i gran corredor Juan Jose Oliva, hem cedia els seus pals, ja que ell es retirava, al portar fatiga acumulada de curses prèvies.  Això li va salvar la vida i es va acabar la pesadilla del voler plegar.

Poc a poc, es va anar trobant millor, mantenint-se entre les posicions 15 i 20. Però no va ser fins al KM60 que realment va poder notar, amb la baixada de temperatura de la jornada, unes bones sensacions de carrera, atrapant a la primera dona i compartint tota la última llarga pujada de 1000d+ fins al refugi d’Ensija, situat a cota 2200m.
Al KM70 començava un descens tècnic, seguit de pistes corredores, on realment va disfrutar podent treure tot el seu potencial de l’entrenament realitzat, distanciant a la primera dona Laia Diaz, 30’ a meta, així com assolint una meritòria 9ª posició general en 14h10’ de cursa, gents malament per no haver estat a gust durant el 75% de la cursa.

Ara toca quedar-se amb les molt bones sensacions dels últims km, i descansar be per afrontar amb mes ganes i força que mai la següent cursa de La Copa d’Ultres, sent “LA CADI ULTRATRAIL”