dimecres, 19 d’octubre del 2011

Cursa de Conesa.

Tavi Fossas 14è de la general. Piju, "cedit" a l'AE Blancafort, guanya.
Crònica by Tavi.

Fins a aquest bonic poble –declarat bé cultural d’interès nacional- situat al centre de la Conca de Barberà, es va desplaçar el nostre corredor.

El diumenge va començar molt fresc, concretament a 9º, i a la línia de sortida es trobaven en Tavi Fossas, en Piju, i altres coneguts com en Jordi Pijuan(germà del nostre crak) i en Carles Roselló, juntament amb 250 participants més entre corredors i caminants.

Hi havia 2 circuits: el primer de 14km per als corredors i un altre de 8 km per als caminants que tots dos passaven per la Muntanya de les Peques, Pla de Maria, Font de la Canaleta i Saladern.

El circuit era tremendament rodador, format el 85% per camins i la resta per senderons amb uns 500 metres de desnivell acumulat. Això feia preveure que la cursa seria molt i molt ràpida. I així va ser, en Piju va marcar un ritme infernal distanciant-se molt ràpidament del grup, ja que les rampes més fortes de la cursa eren al principi i fins al kilòmetre 4. A partir d’aquí, pràcticament tota la cursa era una baixada constant, fins que, a poc d’arribar tornava a remuntar uns pocs metres per situar els corredors al nivell del poble.

En Piju, que no corria amb la “samarra” del Borges entrava a meta com a primer classificat amb 55’, amb 3 minuts d’avantatge sobre el 2on classificat. I en Tavi, que finalment i desprès de ressentir-se de la caiguda que li va afectar al genoll a l’anterior cursa, va entrar 14è de la general amb un temps de 1:09 minuts.

.

A continuació, pengem les classificaicons de la cursa:

Cursa de Muntanya de Riudecanyes 2011

Xavi Prim tercer de la general i guanya en veterans

Aquest passat diumenge 16 d´octubre es va disputar la tercera edició de la cursa de muntanya de Riudecanyes.

La proposta de l´organització aquest any era de sorprendre als atletes amb un circuit de gairebé 18 quilòmetres molt mes muntanyencs que en les pasades edicions. Així doncs els trams de fortes pujades i baixades tècniques juntament amb la ja tradicional pujada al Castell d´Escornalbou amb les seves rampes del 18% varen posar a prova la resistència de tots els corredors.

A les 10 del matí es donava la sortida pels carrers del poble d'on ràpidament es començava a enfilar les primeres rampes del dia. En Sergi Casas de seguida es posava a tirar en solitari oferint una vegada més una demostració de le seves aptituts en aquests tipus de proves.Per darrere un grupet de sis corredors amb tot de cares conegudes on es troven en Xavi Espelta, Tonyo Girones, Sergi Hidalgo i Xavi Prim del Borges Trail-AAEET.

Arribats al primer avituallament en Sergi Hidalgo del C.A.Vilaseca pren uns metres d´avantatje seguit d'aprop pel Xavi Prim mentre la resta de corredors ja s´anaven despenjant del grup. La pista de pujada al Castell va definir definitivament la cursa on el Sergi Casas feia la seva en primera posició i el Xavi Prim mantenia un pols durant molts quilòmetres amb tot un especialista en l´asfalt com és el Sergi Hidalgo. Mentre aquest posava terra per mig als trossos mes corredors el Xavi li guanyava els metres perduts a les trialeres de pujada i baixada.

El duel es va allargar fins els darrers tres quilòmetres on el terreny aquest cop més favorable al Sergi va permetre que creués la meta en segona posició un parell de minuts pel davant del Xavi que completava el podi. En Sergi Casas per la seva part ja havia entrat set minuts abans com a guanyador de la prova amb un magnífic crono d´una hora i quinze minuts.

La matinal concluía amb l´entrega de trofeus als guanyadors i un bon esmorzar pels prop de cent cinquanta corredors que coincidient en catalogar d´exitos l´esdeveniment.