QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimarts, 21 d’octubre del 2014

El Borges Trail al TAGA EVO 2040

La cursa segons Basora...

El passat 21 de setembre em vaig desplaçar a Sant Joan de les Abadesses per disputar la Copa Catalana Taga Evo 2040.
La meva carrera (sub-23) consistia en una mitja marató (21km.) amb 1400 metres positius.

En aquesta carrera, com en moltes unes altres, sent copa catalana hi ha un nivell considerable de corredors que vénen de molts llocs a competir-la, corredors integrants de la selecció catalana i fins i tot hi ha vegades que vénen d'altres seleccions.
Sabent el nivell el qual hi hauria entre altres corredors cal destacar a Carles Artigues corredor sub-23 igual que jo i que sabent que donaria guerra decideixo anar controlant la carrera des de mes enrere amb sang freda reservant forces per a la baixada, que en ser molt tècnica i en el bon estat de forma en el qual arribada a la cita sabia que m'aniria bé aquesta estratègia.

Anant al gra:
A les 9 del matí després d'un previ escalfament sortida molt ràpida conjuntament amb els sènior i júnior que ells recorrien 26km. i 14km. respectivament dels 21km. que havíem de recórrer els sub-23.
Com he dit en línies anteriors, surto mes enrere, col·locat prop de Carles Artigas qui tira de la carrera.
Arribant al km.5 hi ha un avituallamient i passem de llarg els dos (Carles i jo), en el qual seguim ascendint i passant quilòmetres arribem al km.8 on bec aigua i agafo un plàtan. Carles segueix de llarg i es va uns metres.
I pinso per a mi: tranquil si no s'hidrata i menja plàtan per prevenir enrampades possiblement li passarà factura i, així va ser... més endavant es veurà el perquè va anar així.
Arribem a la pujada de 800 metres positius i 2-3km. de distància en el qual segueixo a uns metres de Carles.
Durant la pujada em trobo el meu company d'equip Aleix Toda que anem junts fins a dalt de tot, ell continuará la seva cursa llarga sénior, a sigut un gran moment de felicitat compartir amb ell aquell tram de cursa.

Continuant guardant bales per als últims km. (queden mes de 10!) arribo al avituallamiento del km. 12 i bec dos gots de aquarius a xarrups perquè no dolgui la panxa i agafo un plàtan encara que sense ganes de menjar-ho ho engoleixo per prevenir enrampades.

Aquí canvia totalment la carrera, km. 13 Carles li veig a 100 metres de distància que va flaquejant i se'm va anant i, per rareses del cos humà jo vaig a mes i em trobo cada vegada millor.
Continuo amb Aleix Tota pujant al Puig Estela i em diu anem Mikel que enxampes a Carles; jo li dic: queden 8km. i ho tinc a 1 minut confia en mi que ho enxamparé, es que no s'ha hidratat ni *avituallado i es com està!
Seguidament, en la baixada tècnica vaig retallant segons però encara no els suficients fins que mancant 4km. li veig que flaqueja i veig que serà possible agafar-ho, és mes ve l'últim avituallamient i com un raig passo de llarg a la recerca del primer sub-23 en aquest moment que era en Carles.
Mancant 3km. després d'anar gastant bales quen estic darrere seu, li pregunto com està i resulta ser que està ple d'enrampades i amb dolors en la planta del peu tal com jo pensava... total que li avanço i em poso en primera posició fins a arribar a meta en 2h.14minuts amb 3minuts d'avantatge sobre el segon classificat.
Una cursa molt dura i tècnica amb les seves 22km. i 1400 metres de desnivell positiu.









La cursa segons Toda...

Just fa un any que hem vaig apuntar a aquesta cursa que hem semblava màgica, fins i tot havia fet el recorregut unes setmanes abans, i llavors per la meva mala sort una lesió hem va impedir córrer-la. És per aquest motiu que portava un any sencer esperant aquest dia amb molta il·lusió i aquest diumenge 21 de setembre hem vaig poder situar a la línia de sortida junt amb dos grans corredors i amics, en Mikel Besora i en J.Mª Pijuan.
El cel es presentava ennuvolat, ens trobàvem a uns 16º i jo no podia controlar les ganes de començar, així que amb els nervis a flor de pell un tret en l’aire dona inici a tota una massa de corredors atapeïda que surten disparats per sobre el pont romànic de Sant Joan de les Abadesses. En un primer tram d’asfalt per sobre la ruta del Ferro, trobo que hi ha un gran nombre de corredors que van a un ritme molt elevat que hem fa por seguir amb vista als 1270 m de desnivell positiu que haurem de superar els primers 11,36 km.
Poc després comença la pujada i entrem en un senderó molt humit, allí hem vaig adonar del meu error, ja que una bona part dels corredors que tant gambaven al principi ara ja deixaven enrere el seu ritme, alguns inclús es posaven a caminar, i a mi entre corredors i fang hem costava molt trobar forats per poder guanyar posicions.
Arribant a Can Camps comença el camp d’herba obert on m’esperen els meus pares i la meva xicota, allí és on vaig aprofitar els ànims que hem van transmetre, que es van convertir en força per pujar marxa i agafar un ritme que hem va permetre començar a passar gent tot enfilant la pujada cap al Puig Estela, una pujada que en alguns punts era tan inclinada que fins i tot era millor anar a quatre potes. En arribar a la part alta de la cursa vaig atrapar al Mikel. No havia pogut compartir mai cap cursa amb ell d’aquesta manera i poder anar junt amb ell per un bon tram de la carena de la serra Cavallera fins que el seu recorregut (sub 23) es desviava cap avall va ser una experiència impressionant, compartint la part de la cursa amb millors vistes, animant-nos un a l’altre.
Llavors vaig seguir cap al Taga, punt culminant de la cursa on ens esperava un bon grup de gent entre voluntaris i altres que venien a animar.  Tomb per darrera la creu del cim i cap avall fins al Coma d’Olla. Allí començava la baixada, i en aquell moment hem va envair una sensació molt difícil d’explicar, hem sentia a gust, el paisatge i les olors recarregaven les forces i el terreny tou i humit hem demanava que baixés aquella muntanya tan ràpid com les cames hem permetessin, així que des d’aquell punt fins a Can Camps vaig baixar amb l’accelerador pitjat fins al fons, gaudint com mai he gaudit en cap altre cursa, una baixada per recordar. Durant la baixada vaig poder passar un parell de corredors.
En arribar a Can Camps la meva novia i els pares hem van tornar a carregar de forces amb els seus ànims. Sembla estrany com pot ajudar a nivell psicològic que els teus hagin vingut fins l’altre punta de Catalunya perquè saben que per tu és important, i allò m’obligava a donar-ho tot fins al final. Vaig córrer sense poder atrapar a ningú més de la cursa llarga fins que en arribar al poble vaig poder veure a un corredor, però ja no vaig poder atrapar-lo, acabant en desena posició, molt satisfet.
En acabar, ràpidament vaig saber que aquella havia estat la cursa en la que m’ho havia passat millor de la meva vida esportiva, una experiència inoblidable, una passada. Moltes gràcies a l’organització per celebrar aquest event any rere any amb tantes ganes i dedicació.
Moltes felicitats als Borgetis JMª Pijuan per la seva tercera posició en la cursa, sempre demostrant que és un fora de sèrie, i al Mikel Besora per acabar en primera posició de la cursa sub 23, a aquest noi no hi ha qui el pari, sempre aconsegueix tot el que es proposa i a més ningú li ha regalat mai res, sinó que és un símbol d’esforç, constància i creure en un mateix.

La cursa segons en Pijuan...

Per altra banda, en J.Mª Pijuan va començar davant de la cursa, pujant com una bala i arribant al cim del Taga en segon lloc, darrera d'Eric Moya. En la baixada, tot i anar a tot drap es va veure superat per un imparable Pere Aurell, que acabaria guanyant la cursa mentre que Pijuan arribaria en 3er lloc, assegurant-se la segona posició de la Copa Catalana per aquest any 2014.

PILAR RUS GUANYA EL CIRCUIT de “Running Series TTE”

El passat  diumenge 19 d’Octubre va tenir lloc l’ultima cursa de circuit Running Series de TTE  a la ciutat de Tortosa.
Més de 250 atletes van participar a l’ esdeveniment esportiu mes important de Terres de l’Ebre “CURSA PL Ciutat de Tortosa”.
Davant del Pavelló firal de remolins Municipal d’Esport va ser el lloc escollit per a la sortida i l’arribada de la carrera, un recorregut totalment pla, característiques que feien preveure una cursa molt ràpida, exceptuant alguns trams de terra que podien dificultar el ritme fort constant .
A les 10h del mati donaven tret de sortida els 10 km, entre tots aquest atletes es trobava representant del Borges Trail AAEET  la Pilar Rus, també es destacaven grans corredors com En Ferran Torres, Xavi Queral, i en Gerard Monteverde, i en noies grans altetas com la Mireia Guarner, Gemma Colomé i la Neus Espinach.
La sortida es feia neutralitzada uns 300m per tal de pogués sortir els 10km exacte fins al pavelló.
Un cops col-locats i arribat a la veritable sortida s’espera uns segons per tal de reagrupar a tothom i es dona tret de sortida.
La Pilar va sortir amb el grup capdavanter, la carrera te tota la pinta que serà molt dura amb la xafugor que esta caient i el circuit ràpid, la nostra borgettis respon molt be ficant-se cap davant aguantant un bon ritme fins al km5 marcant un temps de 18’50” a partir d’aquí intenta baixar una mica ritme per por de perdre forces a les cames i es despenja d’un grup de nois que porten un ritme massa alt per amb ella, també veu que te lluny a la segona això li dona mes seguretat per portar un ritme contant fins al km 7 fins passar el tram de terra on es mes difícil portar un ritme alt, ja entrant un altre cop a Tortosa, la Pilar tornar augmentar ritme, ja que es veu amb bones sensacions i saps que pot aguantar fins arribar a meta guanyant la prova amb un temps de 38’44’’ i s’emporta les Running Series 2014. De les deu curses del circuit, ha participat en vuit i les ha guanyades totes, senzillament espectacular! 
La carrera va estar perfectament senyalitzat, per voluntaris i abalisat amb els quilòmetres marcat en tot el recorregut, felicitar a l’organització una vegada més demostrant la seva bona feina.
El guanyadors de  masculi i femeni, respectivament:
1er  Xavi Queral         temps33’09’’              1a Pilar Rus                temps 38’44’’
2on David Sanchez    temps34’07’’                          2a Mireia Guarner      temps 39’46
3er Ferran De Torres  temps34’37’’              3a Gemma Colomer   temps 40’40’’
Enllaç resultats:
http://www.cursapltortosa.blogspot.com.es/
Enllaç web:

http://www.cursapltortosa




BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute