QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dijous, 12 de maig del 2011

IV MITJA MARATÓ DE MUNTANYA DE LA FAIADA

El passat diumenge, 8 de Maig, fou la primera cita de la Copa Catalana de Curses de Muntanya, la 4ª Mitja Marató de Muntanya de la Faiada, organitzada pel Centre Excursionista Alta Ribagorça. El lloc de partida va ser al poble de Pont de Suert, concretament, a l’Escola Catalana d’Esports de Muntanya (ECEM). A les 9’30h. es va donar el tret de sortida a 118 corredors/es. De bon matí, els hi esperaven 23 quilòmetres, aproximadament, 1350m de desnivell positius, i bon temps, després del fort xàfec del dia anterior. Fet que complicaria el terreny de la cursa: enfangat i lliscós, difícil per alguns/es, i un alicient per d’altres.

Del nostre equip hi van córrer en Ramon i la Gènia. Per ella era la prova de foc per poder observar d’aprop com respondrien els seus genolls i agafar-s’ho amb calma i bons aliments. Ja, des d’un bon principi, sortint de la vila, els esperava una pujada de camí empedrat, estret, que demanava anar un darrere l’altre, uns més impacients que d’altres i avançaments múltiples.. Més endavant, el camí s’anava eixamplant fins endinsar-se en un bosc, humit i plè de vegetació que anava ascendint fins arribar al punt més alt: el massís de la Faiada, amb 1701m d’altitud màxima.
En Ramon va començar conservador, apretant, en certs moments, però preferint mantenir la constància, cosa difícil, però l’experiència és un grau. En el cas de la Gènia, sensacions diverses, després d’una recuperación, tornar a agafar el ritme i adaptar-se al terreny i a l’exigència és un gran què, però, alhora, una bona motivació. De totes maneres, el gaudi dels paratges feia més fácil el cansanci.

La baixada, per a tots els gustos, salvatge, ombrívola i assolellada. Corrent per prats molls, roques calcàries, camins plèns de fulles, que no saps mai què t’espera a sota…. güaitant , en tot moment, on posar el peu per no lliscar o quedar ben xop dins d’un toll plè de fang. En el trancurs d’aquesta, quan faltaven 2 quilòmetres, aprox., per arribar a meta, la Gènia, baixant còmodament, va patir una forta rebrincada, causant-li un esquinç. Aprofitar l’avinentesa, per donar les gràcies a l’Oscar, veí de Perafort i company d’en Xavi, membre de l’equip, que li va donar suport. Per sort, va poder finalitzar la cursa.
En Ramon va arribar a meta, al mateix lloc on s’havia près la sortida, amb un temps de 2h. 38’; i la Gènia, amb un temps de 3h. 15’. En aquesta ocasió, els guanyadors, tant masculí com femení, foren l’Èric Díaz Martín (Exclusive Castellterçol), amb un temps de 2h. 04’.; i la Ragna Debats ( C.E. Xerta – Delta Spa), amb un temps de 2h. 33’. Enhorabona a tots ells.

Per veure els resultats: http://www.elpontdesuert.com/filesimagina/noticia/archivos/ResultatFaiada2011_Parcials.pdf
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute