QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.

dimecres, 29 de maig del 2013

Carles Martí a la Vertical Quiri, dins de l'Escanyabocs

Celebrada el passat dissabte la primera prova de la copa catalana de curses verticals amb representació del equip BORGES TRAIL AAEET, per part del corredor Carles Martí.

El Sant Quiri és una muntanya molt vistosa des de La Seu d’Urgell. És un magnífic mirador des del Puigmal fins el Montsent de Pallars, passant pel Pedraforca, el Cadí, etc.. La cursa d’enfila des del petit poble de Noves de Segre situat a 635 metres d’alçada i en poc més de 4’5 quilòmetres arriba al cim del Quiri situat a 1485 metres.Més de 250 corredors van disputar aquesta prova. Puntualment a les cinc de la tarda van sortir les dones i un quart d’hora més tard els homes.

Sortint entre les primeres files Carles va poder mantenir una bona posició durant la volta que és fa al poble, per estirar al grup i així poder arribar al cap d’amunt del poble, on ja comença el sender, en bon lloc per tal d’evitar embussos. Fent una cursa conservadora i intel·ligent el Carles va anar regulant i poc a poc anava avançant posicions. Arribada la meitat de la cursa,  el cansament s’anava accentuant però coneixedor del circuit es va poder regular bé i fer un últim tram de cursa bastant ràpid i eficaç.

Al final 26ª posició de la general i 18ª de la categoria, satisfet però amb ganes de més.

Cal remarcar també el gran ambient viscut durant tota la cursa, i amb un gran nombre d’espectadors, especialment els últims docents metres de desnivell, fent així un final de cursa molt més atractiu i animat pels corredors.

La prova en categoria femenina va estar dominada en tot moment  per Laura Orgue, que ja venia de guanyar la prova de la copa del món de la setmana passada a Barruera, seguida a més de 5 minuts de Mavi Gil i molt a prop seu queda la corredora local Roser Espanyol.

En categoria masculina el corredor de Berga i actual campió de la copa d’Espanya de quilòmetres verticals, Joan Freixa , és va imposar seguit a menys  d’un minut per Andreu Prost i Jordi Royo.

Destacar l’actuació per primera vegada de dos dels corredors del nou equip, format a Montblanc, Jaç-Moix corredors, Joan Roig i Manel Omaña, contents pel seu debut en aquest tipus de curses.

La propera  cursa del circuit es realitzara el proper dia 8 de juny a Àreu, essent la cursa més mítica del circuit, La Cuita al Sol, prova de 4’5 quilòmetres amb un desnivell de més de 1600 metres.