QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



diumenge, 7 d’abril del 2013

2n Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada. Marc Balañà gran quarta posició


 

Marc Balañà fa 4rt i ens fa la seva gran crònica

90Km 4500d+

 

PREAMBUL

 

9:00am amb -1ºC i vent, han sortit els 150 atletes per a fer aquesta ultra trail, que transcorre pels espais mes profunds del parc natural de les muntanyes de Prades, passant per les poblacions de Prades, Albarca, Cornudella, Vilaplana, Musara, Albiol, Alcover, Montral i Capafonts.

 

Aquest es en principi el primer objectiu serio de l’any-2013, com a primera prova del campionat d’Ultra Trails de la FEEC.

 







OBJECTIU

 

Objectiu plantejat, estava clar ja abans de la sortida, fer la meva cursa, millorant el temps del mateix circuit de l’any anterior, fet en 12h.

Donen la sortida, per no variar, la gent surt rapidíssima, com si davant d’una cursa de 20Km ens trobessim. El fred intens dificulta agafar temperatura i sortim tots força tapats, gorro, guants, termica llarga, manguitos i pirates, on no sobre res...A 2km de la sortida passem per uns plans a cota 1000m totalment glassat, semblant estar corrent per la Siberia.

Es forma un grup debanter d’uns 7 corredors. Jo tot i també sortir força fort (170pulsacions) hem trobo tirant d’un segon grup d’uns altres 7 corredors, mes estirat...I on als 5km de cursa decideixo afluixar a (160-165pulsacions) sent aquest el meu ritme màxim en carreres d’aquest tipus.

Aviat arribem Albarca, sorpresos per un tramp de 500m de pista de fang enganxós, que et posen un kg en cada sabatilla dificilment alliberable, fins que arribem al creuament de la carretera avans entrar Albarca, aprofitant per refregar els peus.



Aquí atrapo a en Mía del DIEDRE, que ha sortit molt ràpid i es queixa de mal de cames...Anem junts i a bon ritme força estona, passant controls de Cornudella i Siurana, anant deixant enrrere unitats del grup. Baixem plegats la trona, on li faig una mica de guia turistic explicant la gran importància mundial d’aquesta zona d’escalada, anem els dos sols....Arribem al riu, ell porta poca aigua i encara falta molt pel control, ha de parar al riu a omplir el camel, jo segueixo, vaig be d’aigua...

Hem noto be i vaig pujant la zona dels gorgs direcció a Castillejos a bon ritme...A 500m de coronar atrapo en Jordi Pamies, que també havia sortit fort amb el primer grup, anem 300m junts fins que decideix despenjar-se, jo vaig tibant hi hem noto be a 3h30’ de cursa.

Passat control de Castillejos, agafem sender avall cap al cami dels masos, direcció Vilaplana, baixo tranquil i aprofito per menjar un sanwich de pernil, queda molta tela i cal fer bona base...Al empalmar la pista, hem recupera en Mia, que sempla que ja s’ha refet de la recalentada de motor, ES UN SUPERCLASSE, ja ho ha demostrat en mes d’una ocasió, es dels bons, si dels bons, dels que sempre plora...jeje...una gran persona i competidor nat ! Be anem plegats fins a Vilaplana, hem va be per no afluixar ritme i pair rapidament el sanwich, jeje...

 

 

 

ANALÍTICA entre amics i rivals directes i bons amics, fins a mitja cursa tenim: Prades-Albarca (1h10’Oliva, Sauquillo, Sergi, 1h12’Pamies, 1h15’Mia, Marc) Albarca-Cornudella (30’Oliva, Sergi, 31’Sauquillo, 31’Marc ,32’Pamies, Mia,)

Cornudella-Castillejos (1h38’Oliva, 1h39’Sergi, 1h41’Sauquillo, 1h43‘Mia 1h44’Marc, 1h46’Pamies)

Castillejos-Vilaplana (49‘Mia, Marc, 51’Oliva, Sauquillo, 52’Sergi, 53’Pamies)

 

 

SEGUIM !

A Vilaplana fa sol, es el control sòlid gran de mitja cursa, pero el passo ràpid, hem trec la tèrmica llarga i pirates, hem bec un batut i amunt !!! En Mia es queda dins uns 5’ mes menjant pasta, marxo sol, porto 15’ d’adelanto respecte temps de any passat...Vaig pujant campanilles aquí una mica fatigat, el cos demana algo de descans i no hem deixa passar de (145-150pulsacions) hem noto frenat, no vaig lleuger i còmode com fins ara anant tibant ritme....Be, res nou, toca baixar una marxa, es el que demana el motor....De totes maneres, hem prenc gel de cafeïna per havere si ho revisculem...En Mia i un altre corredor hem recuperen a mitja pujada i hem passen caminant ràpid, van mes, i no hem puc enganxar, faig la meva....Corono Vilaplana-Musara en 55’ (mentre que entrenant pujant caminant son 45’) un cop coronat poc a poc hem vaig refent, vaig sol i al arribar a Albiol ja estic millor, vaig menjant i baixant cap a Mas Fores (Alcover) mentre plou fortet durant 10’ a Montral diuen que neva. Fitxo al control, hem poso MP3 i cap dalt a Montral, aqui hem creixo i pujo fort fen un dels millors parcials de carrera, pasant a mitja pujada a David Mundina del GR-33 TOT-TRAIL de Castelló (terra de maquines jeje), que m’avia passat amb força pujant a Musara. Segueixo tivant amunt i arribant a Montral, atrapo en Xavier Sauquillo, un gran atleta de les Borges Blanques, que en la primera meitat de cursa anava dels 3 primers....Fitxo i surto amunt cap a la Foradada i Pont de Goi, en un sender no veig cintes i hem menjo el cap, reculo 150m i veig en Sauquillo que be de cara, giro i segueixo, anem be, ell hem recupera i aprofita la meva roda, anem plegats fins passada la Foradada a un ritme de creuer anant passant a gent de la curta que van força mes lents....Deixem sender tècnic i agafem 1km de pista que ens portarà fins a pont de Goi, hem prenc un altre gel de cafeïna i mitja barreta, es hora de començar a tirar de gels fins al final, queden 2h de cursa màxim, cal acabar de cremar les naus, pujo 2punts el volum de la música i vaig de Caça, ara vaig 4º, despenjo a en Sauquillo i marxo sol amb moltes ganes...Corono Pont de Goi i baixo fort cap a Capafonts on hem diuen que en Sergi va a 3’ rampat i camina...MENTIDA PODRIDA....Va a 10’ reals, es un PATIDOR NATO I UN GEGANT hi ha pota coixa sap correr i tot, jeje, es un amic de puta mare i un rival que avans mora a perdre un podi !!! Va doncs jo, en serio, aqui tinc el subidon i vaig com un tiro, i si et diuen totes aquestes MENTIDES, surto derrapant del poble, pujo cap a l’Abellera....

 


ANALÍTICA 2ª MEITAT:

Vilaplana-Mas Fores (2h31’Mia, 2h32’Sergi, 2h34’Oliva, 2h45’Marc, 2h52’Sauquillo, 2h53’Pamies)

Mas Fores-Montral (53’Marc, 56’Oliva, 58‘Sergi, 1hMia, 1h3’Sauquillo, 1h4’Pamies)

Montral-Capafonts (1h13’Oliva, 1h18’Mia, Marc, 1h24’Sauquillo 1h25‘Sergi, 1h31’Pamies)

Capafonts-Abellera (31’Oliva, 33’Marc, 34’Pamies, 35’Sauquillo i Mia, 38’Sergi)

Abellera-Tossal (35’Oliva, 36’Mia, 39’Sauquillo, 40’Sergi, 40’Marc, 42’Pamies), sector baixada

Tossal-Prades (21’Marc , 22’Mia, 23’Sergi, 23’Oliva, 27’Sauquillo, 28’Pamies).

 


CONCLUSIÓ

 

L’objectiu plantejat ha estat assolit sobradamentt, baixant en 1h20’ la marca de l’any passat, tot i que la meteo calorosa de l’any passat va fer “estragos”, 1h20’ treu a la llum el bon treball fet tot aquest hivern, començant a notar resultats.

Llastima que quan Mia m’ha passat pujant Mussara no hagi pogut aguantar la roda, era la bona....Tot i que en Ultra has de fer cas al teu cos i apretar quan teu permet.

NOTA: els 3 de la selecció amb millor temps crono FORES-MONTRAL, jeje...

Felicitats a tots els finishers, fins la pròxima !!!
 

 

                                                                                             By Marc

____________________________________________________

 
BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute