dimecres, 1 de desembre del 2010

CURSA DE MUNTANYA CASTELL DE BURRIAC, la cirereta es resisteix. Punt i final a la temporada.

El passat 14 de novembre es va celebrar a Argentona la 8a edició de la Cursa de Muntanya Castell de Burriac. La prova era la última puntuable per al Circuit Català de Curses de Muntanya, que en aquest cas ja tenia guanyador: el nostre megacrack Josep Maria Pijuan. Per altra banda però, també era el Campionat de Catalunya per Equips. Així doncs, els del Borges Trail-AAEET després d’una gran temporada no podíem faltar a la cita. Teníem moltes expectatives de fer un gran paper i així va ser, el podi se’ns va resistir i vam fer quarts, però vam donar guerra fins al final i allà estàvem. El nostre equip estava format per Gènia Miró, Marga Arbós, Josep M Pijuan, Jordi Pàmies, Biel Secall, Carles Martí, Ramon Barceló, Sergi Tous i Tavi Fossas.

El recorregut, molt xulo, va ser de 26 kms, molt durs i trenca-cames tot i no tractar-se d’alta muntanya i amb trams tècnics amb un desnivell acumulat de 2.500 m. D’entre els 350 corredors, molts equips formats expressament per a la cita amb grans figures de caps de files tant en homes com dones. Veient la parrilla de sortida ja feia respecte: els lagartus del Diedre que de la mà del seu alma mater, el Marc Erra, presentaven un súper equip amb l’incombustible Pere Aurell acompanyat de la Montse Martínez, Gerard Morales, Manel Amor, Xevi Guinovart i Núria Padrisa, Edu Solà,... Els de la UA Terrassa, amb el trio d’asos Mònica Ardid-Javi Delgado-Judit Casas acompanyats de Pere Castillo, Francisco Garcia i Hèctor Romero. Els de la UE Vic amb Xevi Vidal, Anna Comet, Barrufet, Sònia Bruguera, Dani Bordallo i Jordi Parareda. La UEC Anoia, amb la Lola Brusau, Xavi Sànchez, Albert Ferrer,....Els de Guissona amb l’Espiña, Sílvia Puigarnau,...Els Matxacuques amb la baixa del Dani Cazalla i el Carrasco, però amb el Roberto Sancho i la súper Paloma Lobera,.... ,etc,etc,.... amb aquest panorama la cursa es preveia disputada, recordem que només puntuaven les dues primeres noies i quatre primers nois per equips.

De sortida un grup capdavanter format pels primeres espases dels principals equips acompanyats pels seus homes d’armes, je,je,je. Un Barrufet molt ambiciós imposava un ritme infernal de bon inici que va fer estralls al grup i que va anar perdent components. Darrera seu anirien Espiña, Delgado, Piju, Aurell,...seguits per la resta. Jordi Pàmies i Biel Secall anirien junts fins el km16 alternant entre la 14ena i 18enna posició amb Xavi Sànchez, Albert Ferrer i Edu Solà. Davant d’ells en Roberto, Castillo,el Xevi i els lagartus Gerard, Manel i Guinovart que posaven molt cara la victòria per equips. Per darrera en Carles Martí anava fent la seva cursa però sense perdre massa temps amb les posicions capdavanteres. Davant de tot, un Delgado pletòric de forma feia valer el seu coneixement del terreny i reservava forces per l’últim repetxonet “secret”. Al descens,.....el senglar del Pere Aurell fent de les seves sentenciava fins a meta, seguit de Javi Delgado, Xavi Espiña i el Piju. Pel que fa a Jordi Pàmies es va desfer del grupet i va anar recuperant posicions entrant el 12è. Biel Secall ho faria en 18ena posició. Carles Martí faria un gran paper tot i no portar moltes curses aquest any i entraria el 26è. Ramon Barceló i Tavi Fossas ho farien el 56 i 78 respectivament. L’últim representant masculí era el Sergi Tous, que tenia com a única missió la de fer de llebre de la Marga i ho va fer de conya.

En quant a les fèmines, va ser un monòleg de la Mònica Ardid, seguida de la Montse Martínez que va aconseguir despendre’s de la Judit Casas, un podi de categoria!. Les nostres representants van tenir diferents sorts. La Gènia, que anava a fer un top ten va tenir problemes amb el genoll i prou va fer per acabar, finalment entrava la 29ena i lesionada. A recuperar-se. Pel que fa a la Marga, mereix una menció especial, doncs es tracta d’una atleta de pista, velocista, amb l’encàrrec d’arribar a meta en una cursa de muntanya com aquesta fos com fos. La veritat és que ho va fer de conya, no només va acabar sino que ho va fer en 24ena posició, chapeau!! Acompanyada pel Sergi, triatleta (amb un Iron Man el 2010), però amb poc bagatge en curses de muntanya van complir al cent per cent. La veritat és que té mooolt mèrit el que van fer. Felicitats i gràcies ver ajudar-nos.

Així doncs, amb aquest resultats els nostres amics del Diedre s’emportaven de carrer la victòria per equips. No podia ser d’una altra manera, van presentar un equip ple de fenòmens i cal felicitar-los. Els seguiria la UA Terrassa que amb el trio abans mencionat plantaven cara als lagartus. Pel que fa a la tercera plaça estaria disputada pels de Vic i el Borges Trail. Finalment el podi va ser pels de Vic, que també portaven un gran equip. Felicitats a tots tres equips!

29 Gènia Miró (Borges Trail-AAEET) 3:36:08

Per la nostra part hi va haver un pèl de desencís, doncs tot i tenir clar que la victòria seria per Diedre, esperàvem entrar al podi, però no va ser així, finalment vam ser quarts. És un bon resultat però buscàvem posar la cirereta a una gran temporada on hem aconseguit: la victòria final de la Copa Catalana de Caminades de Resistència (Joan Iniesta), la victòria final de la Copa Catalana de Curses de Muntanya (Piju), amb tres top tens de la general (Piju, Pàmies i Biel), un segon final en veterans (Biel), una tercera en fèmines i segona sènior (Gènia) i tercers per equips-entitats; un subcampionat de Catalunya en veterans de Triatló de Muntanya (Biel); la victòria final del Circuit Català de Curses de Muntanya (Piju) i tercers per equips-entitats; segon i quart lloc final del Circuit del Baix Camp de Curses de Muntanya (Prim i Pàmies), amb un segon sènior (Pàmies) i victòria en veterans (Prim); setè lloc final i tercer veterà a la Lliga Catalana de Curses de Muntanya (Ramon); dos top ten al Campionat Individual de Catalunya de Curses de Muntanya (Piju i Pàmies) i un tercer en veterans (Biel). A més de totes aquestes fantàstiques classificacions finals en les diferents competicions, durant la temporada també hem obtigut molts altres podis i resultats destacats.

La veritat és que és una gran satisfacció escriure aquestes quatre ratlles finals i un veu que som un dels millors equips del nostre país, juntament amb altres, a més hem comptat amb un megacrack com el Piju, el nostre Messi pel bo que és en tots els aspectes. Ha estat un plaer compartir curses amb els corredors de tots els altres equips plens de gent sana i bon rotllo, ara toca descansar i canviar d’aires per tornar de ple al 2011 on hi haurà nous reptes, nous membres i la satisfacció de “cedir” el Piju a la Selecció del nostre país (només algun cap de setmana eh!). Que tingui molta sort i deixi el nom de Catalunya ben alt. Cal agraïr la impagable col•laboració dels nostre preparador el Jordi Mateu fent tàndem amb el Pàmies, els vostres consells són or.

No podem acabar sense agraïr el suport del nostre principal sponsor, Borges. També la col•laboració de Inpema CB, FBI Francesc Barceló, GR-171, Font de l’Oca, Monfisiocentre, Òptica BB, Diedre, SPA Les Oliveres i l’AAEET Muntanya de Valls, sense el suport de tots ells tot hagués estat més difícil. Gràcies!

Per acabar un homenatge a les nostres dones i fills, ens han ajudat i molt a aconseguir aquests magnífics resultats. Salut!!!!

Per: Biel Secall