QUI SOM I QUÈ FEM...

Benvolguts companys, amics i simpatitzants, ens presentem com un equip de curses de muntanya , que va nèixer ara farà dos anys, amb tota la il.lusió i ganes de viure moltes i grans experiències fent activitat a la muntanya. Les nostres intencions són estar presents en la totalitat dels circuits de curses que es duen a terme des de la federació catalana i per tot Catalunya, a nivell nacional i internacional.



dimecres, 29 de juliol del 2015

Skyrace Comapedrosa, 6ena prova de les Sky Runner National Series

El passat diumenge 26, l'Aleix Toda va córrer en la Skyrace Comapedrosa, que com el seu nom indica, no es tractava d'una cursa de muntanya habitual, sinó d'una skyrace en tota regla. El recorregut de 21 km i 2300m de desnivell positiu estaven caracteritzats per un terreny amb un grau de tecnicitat molt elevat, amb sortida a Arinsal i coronant el Comapedrosa, el sostre d'Andorra a 2.943m per sobre el nivell del mar.

L'Aleix  havia tingut males sensacions en els entrenaments durant la darrera setmana, però les ganes van fer que no es perdés aquesta cita i es posicionés a la línia de sortida, compartida amb grans d'aquest esport com en Pere Aurell, Marc Pinsach o Oihana Kortazar entre d'altres.

Així que es va donar la sortida a les 9h, tota la multitud vam sortir carrer avall per encarar ràpidament un senderó que zigzaguejava tot pujant sota l'ombra enmig d'un bosc Marc Pinsach encapçalava el cap de cursa i l'Aleix, força més enrera, devia anar en una 25-30 posició. La primera pujada era de 8 km i pujava 1250 m d+ fins al Pic de les Fonts (2748m), els corredors feien el que podien alternant caminar amb córrer i a l'Aleix cada vegada li costava més esforç aguantar un ritme que habitualment era còmode, mentre que diversos corredors, entre ells la Oihana el passaven.

Tot seguit es seguia un senderó tot crestejant que oferia unes vistes inmillorables de les valls del voltant, baixada tècnica i s'arrivaba al refugi del Pla de l'estany, on hi havia un avituallament i un nombrós grup de gent animant.



A partir d'allí s'iniciava la dura pujada de 900m d+ en 2 km fins al cim del Comapedrosa, on la pendent obligava a anar de 4 potes en el primer tram, per després obrir-se pas entre blocs de pedra i finalment altre cop de 4 potes per enfilar fins al final de la pujada.

La baixada no era menys tècnica, enmig de crestes afilades els corredors es llançaven avall a tot drap i l'Aleix intentava no perdre el ritme d'un corredor que feia estona que anaven junts. No va ser fins arribar a l'Estany Negre, que en agafar el senderó de baixada ja cada vegada menys tècnic, que l'Aleix es va trobar millor i va poder mantenir un bon ritme que li va permetre avançar uns 10 participants fins arribar a meta en 23ena posició.

Tot i que el resultat havia estat molt inferior a l'esperat, l'experiència de poder fer aquella cursa va ser espectacular tant pel que fa al recorregut, vistes, sensacions de ser tan petit al costat d'aquelles inmenses muntanyes, de la companyia de grans atletes, etc.

Moltes gràcies a l'organització per la gran cursa que van preparar, ja que tot detall estava curosament pensat. També gràcies a tots els col·laboradors Ph-quirogel, Megaplus, Eassun, Rendiment-race, Sport Gym Tarragona, Bussetus i Coreevo.

I sobretot felicitats als campions de la prova, en especial al Pere Aurell, que a partir de la primera baixada es va situar al capdavant i va acabar vencedor de la prova demostrant una habilitat sense igual en les baixades tècniques i també en la pujada al Comapedrosa, marcant un rècord de la prova.

Cls Dor Cognom,Nom Categ Publicitat Temps Diferencia

1    60          AURELL,Pere SEN-M LA CAMETA COIXA        02:46:42
2     2          PINSACH,Marc SEN-M DYNAFIT TEAM             02:54:35        7:53 min.
3    172      OLMEDO,Mario SEN-M BICHA                              02:58:48        12:06 min.
23 216       TODA,Aleix SEN-M BORGES TRAIL                     03:26:57        40:15 min.

1    1         KORTAZAR,Oihana SEN-F SALOMON ETIXX   03:21:15         34:33 min.
2   27        FARGUES,Maria SEN-F ECPCGR                          03:27:53        41:11 min.
3    4         IBARBIA,Aitziber SEN-F EUSKAL SELEKZIOA 03:30:24        43:42 min.

Per a més info:
http://events.ocisport.net/ca/2015/skyrace-comapedrosa-10/


BORGES TRAIL © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute